Suck

Vet att jag är jättefånig men oroar mig för min ponny. Fast jag antar att han är bra vid det här laget, men i så fall har han en tappsko... Så då går det inte att rida ordentligt ändå fast han slipper ha ont i alla fall =) Vet inte om han har ont nu, med det måste vara jobbigt att gå med en sko som sitter sådär fel.

Ja inte får man långtråkigt i alla fall, när man håller på med hästar ;)

Först i skolan ska vi ha DDD på Katedral, sen åker vi hem. (Till stallet.)


Boris hovar är väl inte dom med mest tur...?

Det gick bra att ha stallet trots regnet, inget att mocka, typ två hästar att släppa ut.

Men så kom dagens katastrof: Magic halt! Blev ledsen trots att hon inte är min... När Tolousa blev dålig var min fösta själviska tanke: "nej, nu måste Boris gå mer". Skäms över att jag tänkte så, men ni förstår väl?

Sen skulle jag ta ut Boris i gången och såg hans högra framhov. Hela skon hade åkt bak och tåkappan trycktes in i hoven så att den satt fast liksom inuti, och sen glappade skon en halv centimeter på ena sidan. Fan.

Jessica var inte hemma och Robban hittade inte hovtången så nu står Boris i en box brevid Magic och äter hö.


En lite rolig


Tuva, Totte och Rollo.


30 Augusti 2010

Den dagen var HEMSK. Men nu kan jag titta tillbaka och känna att det är lugnt, eftersom jag vet hur det gick efteråt.

Sista dagen jag skulle rida Mirre medan hon fortfarande stod på Eda, och jag hittade henne i hagen med ett genomtjockt bakben och blod. Jessica var inte hemma...

Sen kom hon hem, ringde veterinären och allt detdär, så var allt lugnt och bra igen. Det skulle lösa sig. Så jag gick ner till bussen som var jättesen och såg ägarens bil komma till stallet - med transport. Så jag struntade i busse och gick till stallet. Ägaren tog med sig hästen hem, till det gamla hemmet allstå, inte dit hon skulle flytta nu.

Kändes ganska sådär faktiskt... Men allt löste ju sig tillslut, med en frisk häst och en glad ny ägare och en gladare Ylva!

Bilder från 30 augusti, innan jag tittat på benet...


Gårdagens ridpass

Jag bestämde mig för att göra det jobbigaste nu när jag red för ridlärare och tog det hemska tränsbettet. Därför gick det inte så bra att rida, men jag lärde mig lite hur jag skulle göra och det lär gå bättre nästa gång. Känner hur nyttigt det är att inte rida själv ibland...

Vet inte vad jag gör här men...?


Gårdagen

Kunde inte komma in på internet igår, eftersom det som vanligt inte funkade. Men nu har jag sovmorgon och gott om tid.

Självklart hade jag fattat schemat fel igår haha! På morgonen både fölhantering och longering. Fölet jag borstade på hette Stella och är nästan lite söt som Ellie. Sen longerade vi varandra så att vi skulle lära oss kommandona ordentligt. Det jobbigaste är när linföraren bestämmer att man ska göra en massa övergångar...

På eftermiddagen red vi dressyr för Ansa. Jag fick en av mina favoriter, Cleo, som har stått i KY-stallet ett tag men nu var tillbaka. Gick väl sådär att rida...

(Liten)


Tuva och Totte


Totteplotte busig...

Härlig bild, tycker jag i alla fall ;)

Vill ni se fler bilder, kolla in på ifucare.blogg.se, om någon dag borde fler bilder finnas där! =)


På schemat idag

Sto och fölhantering och longering, om jag fattade rätt. Inte säkert att jag gjorde det för jag minns inte vad min grupp hette, men men. Låter väl sådär, inte så ansträngande i alla fall.

Edas lilla rymling är ibland lite anträngande att hålla på med, man vet aldrig... ;)


Internetkrångel

Internet är dumt, som det är ibland... Typiskt just när jag fick en trevlig länk och allt ;)

På grund av att det går så segt får ni en bild nu, och resten imorrn!

Ska ju följa med någon mer dag och fota när hon hoppar, ska bli kul att se! =)


Höst.

Boris får en vilodag idag för att vila upp sig inför imorgon då lektionerna startar igen. Imorgon är det höst på riktigt. Sommaren är slut, jag har sett en del gula löv och skolan är i full gång. Plus att ridlektionerna börjar. Jag vet att alla små barn som rider en gång i veckan har längtat efter den här dagen hela sommaren, men jag kan säga att för hyrarna blir det mer slutet på ridperioden. Två, tre gånger i veckan räcker inte riktigt för att träna sin häst och sig själv att bli bättre. Kanske inte ens för att hålla uppe den nivån man har.

Men det är för bra för att vara länge, att kunna ha hästen som sin egen. Det är inte meningen att man ska ha tur.

Tänk om han var min...

Fast ska väl inte klaga, egentligen. Det finns ju de som inte ens får klappa sin häst utan att be om lov.


Dagens planer

Lugn morgon, men sen ska jag och syster iväg till hennes medryttarhäst, Totte. Ska med som fotograf (såklart) så det kommer troligen upp lite bilder på bloggen ikväll, om ni vill se förståss?

Saknar den rikitga sommaren...


Bling

Det sägs ju att blingpannbandens tid är över, att folk har tröttnat, att det är för vanligt och så vidare. Men jag tror faktiskt inte det. Än. Jag tycker fortfarande att ett blingpannband är det där lilla extra på ett träns som gör helhetsintrycket snyggare. Dock tycker jag inte att det spelar någon roll ifall det är äkta swarowskistenar eller ett fake från ch.

Men bling har blivit mer vanligt de senaste åren, och därför ser många det som sitt vardagspannband. Men låt det vara det då? Jag kan i alla fall inte se några som är snyggare. Ser att en del hellre gillar de pannbanden med en rad större stenar i, men de får en diss av mig! Ser billigt och tråkigt ut, om ni fattar vad jag menar...

Jag tycker fortfarande att det är snyggt med bling, den dagen jag slutar tycka det ska jag sluta använda det, men jag har vad jag tycker är snyggt, och jag hoppas alla andra också har vad just de tycker om. Man kan ju inte rätta sig efter vad alla andra tror är på väg bort ;)

Godnatt förresten ♥


Sista ridpasset...

...innan lektionerna börjar igen. Då försämras möjligheterna att träna själv tyvärr eftersom de trettio första minuterna varje gång måste ges åt att komma tillbaka dit man var förra gången man red. Som tur är reagerar Boris inte jättemycket på barnen, om man jämför med vissa andra hästar.

I alla fall, när hovslagaren hade åkt red jag lite i paddocken. Vad liten den har blivit plötsligt... Vi "hoppade" lite, och lite bommar och så. Först låg "hindrerna" på ca 30 cm och då blir skutten väldigt konstiga, men sen höjde vi upp till ca 50, och då blir det mer som språng. Boris blev jätteglad och taggade massor men var ändå lydig och fin. Precis som han ska vara! ♥

Gammal bild...


Fler dressyrbilder


Så här lätt är det att stå upp i min dressyrsadel...


Vad tycks om de här bilderna då?


Dressyrbilder


Ungefär såhär såg det ut mesta delen av passet. Okoncentrerad ponny. Men så fick han stunder då han struntade i det som var runt omkring. Då är han härlig att sitta på!

Jag gör nog ett inlägg till med bilder, det blev så många. Vad tycker ni?


Hovslagare och hoppning

Det är vad jag kommer att ägna dagen åt. Först ska alla hästar skos och verkas, så då måste vi ta in och ut dem och hålla i unghästar och sådär. Det kan ta ett tag... Sen ska jag rida, i paddocken. Lite markarbete, hoppning hade jag tänkt mig eftersom det har blivit en massa dressyr på sista tiden.

Trött är man också, på bussar som aldrig går när man vill... ;)


Kom just på en sak...

...nämligen att jag inte kan vara med i dressyrtävlingen ens om jag skulle bestämma mig för att vilja. Det är två klasser, LB:1 som jag har ridit förut med bästa procent runt 60, och så är det LA:1 som jag inte ens är i närheten av att klara. Speciellt inte som det är nu när jag funderar på om det är värt att starta LC.

Surt, men då slapp jag i alla fall välja själv ;) Förresten är det bara 3 anmälda hittills så tävlingen kanske inte ens blir av... Men man kan ju hoppas på att fler kommer på att de vill vara med i sista sekund.

Dagens ridpass

Ville inte anstränga de stackars hovarna för hårt så jag tog det lite lugnare idag. Och så red jag på hackamoret så det gick bra, både ponny och jag var nöjda. Tränade halter ur både trav och skritt, det går bra att stanna men uppställningen blir ganska kass faktiskt. Benen långt bakom och huvudet rakt upp. Fast det är en klar förbättring sen tidigare då det tog många meter att stanna. Nu går det på två steg.


Vill ni ha bilderna från dressyren på fältet från i onsdags?


Lite kul sådär


Ignorera bilden, det ni ska titta på är att det visst bara är skänklarna och huvudet som rider ;)


Ingen Boris idag

Han fick vila då jag hade mycket att göra på eftermiddagen. Fixade ID-kort som kommer om en månad typ. Dock ser jag ut som jagvetintevad på fotot, men det gör man ju alltid.

Bilderna från igår kommer snart, om det blir lite kommantarer först!

Smakprov från framskrittningen.

 

Skoldag ännu mer

Har just skrivit färdigt en vacker uppsats i engelskan om Ginger. Ämnet var "childhood memories" och vad passar då bättre att skriva om?

Det är ganska dumt att man inte har bilderna i datorn, för då kunde jag ju redigera dem lite mellan lektionerna... Men ni får vänta tills ikväll. Men några fina blev det väl hoppas jag. Mest tänkta som före-bilder, jag hoppas att det blir några finare efter-bilder om ett par månader. Då kan det vara kul att se hur det såg ut nu =)

Det här är ett sånt exempel... Inte så glad i munnen =(


Kanske ändå...?

Det gick riktigt bra idag när jag red dressyr! Syster var med och fotade, de bilderna kommer imorrn för jag är så trött nu. Men det gick riktigt bra för att vara dressyr. Med det dumma bettet, dressyrsadel och ingen martingal. Fast Boris brukar gå bra med den sadeln men i alla fall. Känns mer seriöst på något sätt.

Dock var Boris väldigt ofokuserad och tittade på allt möjligt runt omkring som kunde vara intressantare än jag. Men det var väldigt skönt att jag var ensam faktiskt! Det behövs ibland.

Så kanske dressyrtävla ändå...?


Förbättringar

Sitter och försöker tänka lite positivt, komma på något jag är bra på. Jag vet i alla fall något jag har blivit bättre på, och det är att min sits faktiskt har förbättrats!

Såhär såg det ut i våras...

Och så här såg det ut i måndags.

Själv tycker jag att det har blivit bättre, jag har i alla fall tänkt på att sträcka upp mig mer. Tänker även på att höja handen och korta tygeln, men det går sådär... Ser nu att jag har trampat ner hälen bättre också =) Det är alltid lika kul att titta på gamla bilder.

Dessutom är det lättare att sitta fint i dressyrsadeln ;)

Har ni några åsikter/tips? Vad är just du bra på? Tänk efter nu!


Magic

Håller på att skicka bilder på Magic till Emma, vill ni se fler får ni kolla in på hennes blogg! Antar att hon lägger upp dem typ direkt.Dagens ridpass

Gick ganska bra i början sen mindre bra. Startar inte dressyren så som det känns nu... Men imorgon följer underbara syster med igen och ska fota, den här gången rider jag ensam! Blir mycket lättare för oss båda att koncentrera sig då.

Blir nog dressyroutfit på då, så får ni se hur Boris går på det ledade bettet =)


Bildbomb del 2

Och här är resten av bilderna!

Vad tycker ni?


En övning

En övning jag har ridit några gånger förra veckan, som passar bra att göra på fältet. Det får inte plats i paddocken.

Man rider på en mindre volt i mitten (1) i vänster varv. När man har ridit 3/4 varv går man in på en större volt i motsatt varv (2), rider ett varv på den och sen tillbaka på den lilla voltien i 3/4 varv igen. Och så vidare... Glöm inte att byta varv efter ett tag så att hästen inte behöver gå mer i det ena varvet!

Det blir ungefär som serpentinbågar eller åttvolter, men att man inte är kvar på samma ställe så länge och slipper komma på något nytt att göra hela tiden. Då kan man koncentrera sig på att rida istället för att tänka på vart man ska. Det går att variera med storlek på volter och lägga in övergångar där man vill.

Sätt gärna ut koner om det är svårt att hålla volterna runda på så stor yta!

Är det tråkigt att läsa, eller vill ni ha mer övningar?


Bildbomb del 1

Här kommer en hög med både bra och mindre bra bilder, för att visa allt och inte censurera bort det jag inte var nöjd med.

Lägger huvudet på sned, det jobbar vi på...Skitdåligt.

Så kändes ridpasset, nu vet ni ;)

Men det blev en del fina bilder ändå, tack underbara syster som stod ut med mig och mina små utbrott hehe.

Vad tycks om vår outfit då? Vet att ridbyxorna var lite för ljusa, men annars tycker jag det blev bra =) Gissa storleken på dem? Haha aldeles för små är en ledtråd...


Ledig dag

Bakar chokladbiskvier och lyssnar på spotify. Chill dag! Men snart ska jag ut och köra ved och senare åka mot Boris. Min syster följer med och fotar, så nu blir det äntligen lite nya bilder! Blir nog den bruna och lila outfiten tror jag...Fölmönstringen

Faktiskt kul att titta på. Trots att man inte såg så bra från fikaplatsen så kunde man gå bort och titta ibland. Det är så gulligt med föl. Varenda en fick kommentar att de var välutvecklade och såg nästan äldre ut än Ellie, som är ett år äldre än dem. Fast så är hon ju ponny också.

Ovanligt bra bilder för att vara i ett mörkt ridhus tycker jag ;) Tänk om jag hade haft en systemkamera...


Rix Fm


Ulrik Munther (ser ut som Emil i Lönneberga, sa Emma o jag kan hålla med)

Swingfly ♥

ÄLSKAR Märtas min!!

Såhär fina var vi i spöregn och lera...

Men jag kan säga att vi hade kul i alla fall, detta görs helt klart om nästa år! =)


Ridpasset idag

Efter ett 3 och en halv timmes långt möte red jag lite dressyr på fältet. Tre skor är lösa och en är tappad... Men men, jag red med nya tränset idag i alla fall. Med ledat bett. I början gick det inte bra, men sen kändes det lite bättre så jag red igenom Lc:1 bara för att känna hur det kändes. Har inte riktigt bestämt mig för om jag vill tävla eller inte. Det är tre veckor kvar ungefär och jag vet inte... I så fall behöver jag träna typ varje dag med det bettet.

Dressyrträns ♥♥♥

Ser ni hur fint stallet är förresten? De håller på att måla nu =)


Mot stallet då

Som sagt åker jag på hyrarmöte nu och sen ska jag väl rida... Får se hur ponnyns hovar ser ut, han har ju en tappsko på ena fram, men nu har den andra framskon blivit lite lös =(


Känner mig lite halvseg och trött efter första veckan i skolan, men imorgon är det ledigt så jag kan ta igen mig lite ;)


Jag lever, godnatt

Ville bara säga hej till er innan jag går och lägger mig ;)

Imorgon är det hyrarmöte från kockan 10 till okänt datum och tid. Det kan bli långt...

Söta syster o jag satt och sjöng i bilen på väg hem, inte populärt av lillebror han tyckte vi var jättejobbiga. (Gammal bild!)


Snabb updatering

Just nu sitter jag hemma hos vår gamla granne och hackar kantareller som vi har plockat. Anteckna det! ;)

Fölmönstringen var lite kul att titta på faktiskt, det fanns en del fina föl och mammor också för den delen. Fast det var lite segt att sälja fika då...

Rix Fm var kul trots regnet (något nästan varje artist kommenterade) med härliga vänner och mer eller mindre bra låtar. Swingfly var bra, och Danny. Har tagit några bilder, de får ni när jag kommer hem.

Nu vet ni vad jag gör, kommer hem ikväll. Dock missar jag andra dagen av Linköpings Stadsfest =(


Fredag och Rix Fm!!

Två lektioner på fredagar, låter det chill? Det är det inte, för första lektionen är från 08.10 till 11.50 och sen 40 minuter lunch, andra lektionen är 12.30 till 14.20. Föst mikrobiologi och sen matte. Inte kul, men det är ju i alla fall fredag! Efter matten ska vi ner till stallet och förbereda inför fölmönstringen i morgon.

Efter skolan åker jag in till stan och fikar med Emma innan vi går på Rix Fm =D Hoppas bara på att vädret blir bättre, då blir det ännu bättre. Förra året blev det en härlig kväll med fina kompisar, det blir det nog i år med. Även om jag inte känner de 97or jag ska gå med...


Bättre idag

Som rubriken säger gick det bättre att rida idag än igår. Det märks att Boris fortfarande inte trivs med att ha bett i munnen, men nu lyssnade han i alla fall på vad jag ville. Hoppas det fortsätter åt rätt håll, i så fall kanske jag kan starta dressyren i mitten av september... ;)

Det går bättre nu är då... =)


Hårt arbete?

Nyss på hästkunskapen pratade vi foder och olika typer av hästar. Tydligen arbetar hästar inte riktigt hårt föräns på elitnivå i fälttävlan, galopp eller trav. Det visste inte jag! Jag som känner mig elak när jag har ridit Boris en timme om dagen fem dagar i veckan så han blir svettig. Så om hästen har tillräcklig kondition och muskler ska det arbetet inte vara ansträngande.

Om man tänker efter så arbetar ju våra ridhästar sällan mer än en timme om dagen, och vad gör de resten av tiden? Går i hagen eller står i stallet. Ridskolehästar går i och för sig mer, men inte lika hårt oftast, än andra tävlingshästar.

Vet inte riktigt vad jag tycker, det verkar ju konstigt att hästen inte jobbar hårt fast den svettas och man börjar känna att den är trött. Fast det verkar ju mer vettigt ju mer man tänker på det haha. Tror inte läraren har fel precis. Vad tror ni?Misslyckanden

Idag är jag nöjd med mig själv. Gissa varför?

Jo, för trots att det gick dåligt när jag red blev jag inte negativ och ledsen. Nu ska jag erkänna, jag har dåligt självförtroende, speciellt i hoppning. Inte från början, men händer minsta lilla fel - en vägran, Boris lyssnar inte, han går sju mil över tygeln (dressyren då) - så rasar hela min värld ihop och jag kan bara inte fortsätta rida.

Detta har varit ett stort problem, på tävling till exempel då jag blir jättestressad, får svårt att andas, spänner mig och tjuter som ett litet barn. (Jag gråter alltid när jag tävlar, eller anstränger mig riktigt hårt på en träning, av att vara glad eller ledsen.) Det svåra är att komma tillbaka och fortsätta som innan. Självklart fortsätter det att gå dåligt om jag inte skärper till mig.

Men nu har det äntligen gått bra på en CR (första felfria) och det känns mycket bättre. Jag vet att jag kan, om jag bara gör rätt. Innan gick det aldrig bra, så jag kunde liksom inte. Hoppas känslan håller i sig nu... För idag gick det inte bra att rida, ändå kunde jag vara lugn och bara fortsätta.


Någon som har/har haft liknande problem? Det känns alltid bättre att inte vara ensam ;)


Dagens ridpass

Red på stångbettet idag, och det gick inte alls bra. Boris var seg i början, sen blev det lite mer fart. Men det blev mera energi uppåt än framåt, ovanligt för att vara han. Han var studsig hela passet, jag jobbade hela tiden mot att få ner honom i låg och lite längre form så att han kunde slappna av, men det gick sådär...

Det är så mycket svårare att rida med bett nu, Boris tar tag i bettet och drar någon sekund sen släpper han och det går inte att få kontakt. Har gått på träningar, men det är svårare utan ridlärare för jag är inte helt säker på hur jag ska göra. Försöker vara stilla och stadig i handen och sitsen och vänta ut honom, men jag vet inte om det är helt rätt. Någon som har några tips?Kaninen

Idag åker min kanini till veterinären för något skumt. Hon tappar päls på ryggen och får som små sår. Vet inte var det kommer ifrån, skulle kunna vara någon av Tuvas nya ungar som har haft med sig smittan...? I vilket fall får jag förhoppningsvis veta vad det är idag. Dock så har jag fysik vid den tiden då hon blir undersökt... =(Gonatt på er

Går och lägger mig tidigt - jag minns hur trött jag var i morse när jag skulle släpa mig upp och gå till skolan. Nytt besöksrekord här också, hoppas verkligen ni inte har tröttnat på mig redan ;)

Såhär gott är det med gräs, om ni skulle få för er att smaka nån gång.

Juste jag skulle ju gå och sova, gonatt!


Ridpasset idag

Boris fick jobba hårt även idag! Red dressyr på fältet på hackamore igen, och lyckades till och med få sällskap, av Klara och Nitzch. Började passet (efter uppvärmning) med att försöka rida lite skänkelvikning. Det gick inte så bra. Jag är inte så duktig utan överdriver eller lyckas knappt flytta något, och Boris kräver ganska exakta hjälper.

Så jag tränade lite galoppfattningar istället. Han var jättefin i galoppen och då bestämde jag mig för att öva lite mer på förvänd galopp. Gick skitbra direkt i vänster galopp, och efter lite jobb blev det bra även i höger galopp. Efter det försökte jag skänkelvikningar igen och då blev det jättebra.

Ojoj länge sen...

Nu såg jag förresten varför statistiken har ökat. Välkomna alla nya, hoppas ni stannar och fortsätter läsa! ♥


Härligt

Massa nya läsare, fattar inte varför men det gör inget ;)

Blir glad ändå!


En skoldag

Sitter och är glad i ett grupprum för att vi inte har något mer Tema Hästgården (hatämnet). Dessutom slutar vi tidigt idag igen =)

Snart har vi hästkunskap, om någon ville skriva upp det. Hoppas vi får en bra lärare, vår förra har flyttat till Skåne.

Efter skolan då ska man iväg till Eda och rida lite dressyr på fältet hade jag tänkt. Får se om vissa personer kan svara på sms så att man kan få sällskap och fotograf haha.

Tror jag ska rida på hackamore idag igen, får se hur jag gör...


Dagens ridning

Boris har fortfarande tappsko så jag håller mig på fälten. Dessutom var jag så glömsk att jag hade glömt att Boris tänder skulle fixas av mig och Jessica var tredje vecka, och nu har hon åkt bort. Så jag bestämde mig för att rida på hackamore för säkerhets skull, några gånger i alla fall. Boris var jättefin idag, trots att jag inte har ridit på över en vecka! Fast han har ju fått motion av andra, men ändå.

Vissa dagar känner man hur underbart det är att ha en sån fantastisk ponny, och idag var en sån dag. ♥

Gammal bild, det såg nog bättre ut än såhär idag joppas jag.


Första skoldagen

Så nu kan man säga att jag går i tvåan då =)

Seg förmiddag med frisering av KY-hästarna (så dom slipper göra det själva...?) och sen tipspromenad. Jag har inte lika negativ inställning nu som i morse, så idag kanske ni slipper höra på en massa gnäll om ni har tur.Skolan imorrn

...eller idag förresten, klockan är över 12 hehe. Så opeppad man kan vara. Jag vill verkligen ha en månads lov till. Så skoltrött. Visst, det ska bli kul att träffa kompisarna igen, men. Mer jobbig tråkig vardag. Mer höst och framför allt vinter. Massa jobb i stallet, mindre ridning, dela Boris med andra. Det är nu man verkligen önskar att man hade egen häst. Hur underbart skulle det inte vara att bara ha en box om dagen att mocka?

Verkligen inte sugen på höst, skola och ridlektioner. Jaja, jag ska väl inte gnälla mer nu. Gonatt ;)

Det kunde varit vi...


Mystur i skogen med den gamla tjejen

Som rubriken säger: Kastella och jag gav oss ut på en mysig skogstur, tillsammans med Ebba o Liten och Lill-Emma o Mork. Det märks att hon är gammal, hela 30 år, men hon hänger med ändå! Dock har hon blivit väldigt smal eftersom det är svårt för henne att tillgodogöra sig fodret.

Nu vet jag också vad som händer om man ger foder för tidigt efter en ridtur. Kastella började hosta massor av havren och slutade inte förrns Ebba hade masserat utanpå foderstrupen. Läskigt, men det är väl sånt man lär sig av antar jag...

Lagom vacker bild från förra året. Saknar faktiskt att rida storhäst... Trodde aldrig jag skulle höra mig själv säga det, men så är det. Jag skulle absolut inte ha något emot en storhäst att rida någon gång i veckan sådär, när jag inte är hos Boris. Dock har jag inte pengar till en medryttarhäst...


Färg?

Om jag nu ska göra om design och header, vilken färg tycker ni att jag ska ha? Jag har haft: lila, ljusblå, ljusgrön och lila igen. Känner för något nytt, men vet inte vad. Några förslag?


Den första, själv tycker jag att den är ganska fin, men vintrig. Och jag måste verkligen få nya bilder...


Inte som vi hade tänkt

Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men ibland blir det så och det är ingen som kan göra någonting åt det. Förmiddagen gick åt till att städa i glassboden och fixa elen, och nu sitter jag och känner mig uttråkad. I eftermiddag ska jag i alla fall rida Kastella eftersom mamma inte hinner. =) Ikväll har min lillasyster fest hemma med sina kompisar så då blir det inget kul heller. Och imorgon börjar skolan. Usch =(Bilder från djurparken?

Vill ni se bilder från Borås Zoo? Eller är det inte kul att se?Ingenting kan få någon att bli underbarare än du


Inte ens Boris. Inte Mirre. Inte Safira. Ingen kommer någonsin betyda så mycket som du betydde - fortfarande betyder - för mig. Älskade Ginger.

Barn på Eda frågar ibland: "Vilken är din favorithäst?" Då svarar jag alltid "Ginger såklart." De blir förvånade och undrar varför, jag kan ju inte rida henne längre. Men man byter inte ut en vän bara för att man blir för lång, eller hur? Fast det är klart jag saknar att rida henne... Saknar att hon var min.


Glad

Bilderna fanns kvar på datorn, så nu är jag glad =)

Nu blev det jättemånga bilder, men det är så kul att titta på dem och se hur länge sen de togs. Jag saknar inte Boris vinterpäls till exempel, och inte heller de där ridpassen när allt bara kändes skit. Så det känns bra nu att allt trots allt har gått framåt, för de andra ekipagen på bilderna också...


Lugn dag

Idag ska jag ägna mig åt att städa, fixa datorn som äntligen har kommit hem, baka, kolla på film. Lagom mycket fart idag alltså. Tyvärr har jag inga idéer på saker att skriva om så antingen får jag en bra idé, eller så blir det inte så många inlägg idag... Funderar på att göra om headern och designen - jag har redan tröttnat, men då behövs nya bilder. Och om jag ska få nya bilder måste jag till stallet och Boris och ha med mig en fotograf.

Kom på att jag inte har några dressyrbilder alls när jag rider på något av de nya betten...


Jobbig att läsa

Det är väldigt jobbigt när man läser en blogg, ofta av lite yngre personer när texten inte är sammanhängande. Typ:

"nu ska jag hem... :p o sen kanske till ponnyn lite eller om jag inte orkar så får vi se om de blir film eller  nåt kke, hade bra puuuussssssss <3333 förresten så ska jag rida en annan häst imorn hoppas den är snäll (a) annars får vi se om ja ramlar av haha, nee jag ska sluta skriva ;) hejdå <3333333"

Meningslös text nu, men ni fattar poängen. I chatt är det okej att stava konstigt och med en massa smilisar och <3, men i ett blogginlägg blir det jobbigt att läsa och man tappar intresset för texten, även om det skulle stå något intressant. Man måste faktiskt tänka på vad man skriver och hur läsaren ska tänka. Ser jag att inläggen ser ut så, går jag inte tillbaka och läser igen. Några smilisar lite här och där är okej, men inte i varje mening. Vad tycker ni? Är det okej att skriva slarvigt och utan riktiga meningar? Hoppas jag inte har några sånna inlägg i mitt arkiv nu... Hemma igen

Äntligen hemma, men ingen mamma är här så jag kan inte få skjuss till stallet. Så det blir en hästlös vecka för mig. Fast i helgen ska jag till Elin och titta på hennes häst, vi ska löshoppa. Nu är jag jättetrött.

tgggftfg - hälsningar från min katt som gick runt på datorn nyss ;) Jag tror det betyder "ge mig mat annars sätter jag mig här"...

Random, men nu hejdå. Är för trött för att skriva något vettigt...


Svart eller brunt läder?

Jag tycker att det beror på hästens färg vilken färg läderutrustningen ska ha. Skimmlar kan ha vad som helst, de är snygga i allt, Boris är ju bork så han är snyggast i svart, och fuxar är också finare i svart eller mörkbrunt. Sen köper man ju inte en ny sadel bara för att den inte har riktigt rätt färg, men det här är om vad som är snyggast.

Om man inte tänker på vilken färg hästen har är brunt snyggast, om det är en fin brun. Men det är också svårare att matcha eftersom det finns så många olika nyanser. Svart är ju alltid svart.

Det som inte är snyggt är att blanda svart och brunt läder, eller ljusbrun sadel och svart träns till exempel.

Inte snygg kombination - och det här red jag med ett tag... (Inte jag på bilden.)

Svart sadel, ljusbrunt hackamore och lite mörkare brunt träns - mindre fin kombination. (Det enda träns som passade då.)

Vilken färg har er läderutrustning? Vad är snyggast?

Måste bara säga att det kommer fler och fler kommentarer, ni gör mig så glad! Fortsätt så =)


Hemåt

Jaha, nu är vi snart äntligen hemma! Sista dagen ska vi börja åka hemåt och vara på Boros zoo. Hade nog hellre shoppat lite till, men min familj ville inte det och dessutom är mina pengar slut ;)

Om jag har tur hinner jag en sväng till stallet när vi kommer hem.


Liseberg igen

Dagen idag var lika seg som förra gången vi var på Liseberg, på grund av vädret. Inte ens köerna hade minskat på grund av regnet så vi gick ganska tidigt. Det bästa var att vi lyckades vinna 2 kg Toblerone =D Jag vinner aldrig något, mest för att jag är för snål för att spela. Fast när pappa betalar är det en annan sak... ;)Tre schabrakHoppschabrak av den här typen som inte täcker sadeln. Det kan väl inte vara bra på något sätt? Det är inte ens snyggt. Om man tänker på alla funktioner ett schabrak ska ha, till exempel skydda sadeln från svett, jämna ut trycket o.s.v så kan inte de här fylla många av kraven. Vad tycker ni? (googlebild)


Kär i detta schabrak - så snyggt. Boris skulle se bäst ut i det. Men dock tycker jag inte att det är värt de pengarna som man måste betala, menst för att det står eskadron på. Det jag tycker är snyggt med detta är framför allt färgerna tillsammans.


Till mig själv för att jag använder ett ponnyschabrak till en 17" sadel. Inte okej... Fast det har jag bara ibland.


Godmorgon

Nu är det snart dags för mig att gå mot Liseberg igen. Kommer hem sent ikväll men ska försöka hinna med att skriva något tidsinställt till dess. Några förslag på saker att skriva om? Det blir svårt att komma på något när jag är borta och inte hos min Boris.

Tönt jag är som saknar honom efter två dagar, menmen, det är jag det ;)


Shoppat

Det var faktiskt roligare idag än igår, kan gå på stan i timmar och bara kolla på kläder. Men sist kom det bästa - secondsaddle. Där kunde man gå och drömma länge. Det fanns både nya fina saker och begagnade av massa olika märken. Stod länge och tittade på bruna whitakerridbyxor och en Kingslandvinterjacka, men jag har faktiskt inga pengar att använda till onödiga saker...

Här är det jag köpte:

Tyglarna kommer inte användas, jag har ju mina älskade halvflätade...

Fick med ett extra pannband då hon i butiken tyckte att det som fanns på tränset var lite tråkigt haha.

Och lite ohästigt:

Jeans från BikBok och tröja från Zara

Tröja från Zara (ignorera min min, snälla?)

Örhängen från Cubus, fick dem av min syster som hade sönder ett par av mina

Nagellack från H&M tror jag

Det var nog allt, riktigt så bra var jag inte på att hålla i pengarna, men ska ändå vara tacksam att det inte blev mer. Man ska väl passa på när man inte är i Linköping?


Fult klippt bild
Jag gillar inte när man klipper ut bilder på det här sättet. Det ser bara rörigt och misslyckat ut, tycker jag. Antingen klipper man ut så att bara själva föremålet (hästen och ryttaren i det här fallet) synd eller också låter man bli att klippa i bilden alls! Klart man kan ta bort överdrivet mycket bakgrund, men så att bilden blir i formen av en fyrkant, oval, cirkel eller nåt sånt. Vad tycker ni? Har jag helt fel?


Godmorgon

Nu ger vi oss av mot staden och en ridsportbutik som vi har hittat för lite shopping. Mys!

Saknar min älskade ponny därhemma...


Skogsbilder

Kanske inte världens bästa, men man ser vad det är på och även dåliga bilder är lite charmiga. Plus att det är svårt att fota en häst som man håller i ;)

Fick ingen skarp bild på Magic, men syns det att hon har min fina ljusbruna nosgrimma? ;)Från hotellrummet

Bloggar från hotellrummet efter en rolig och långtråkig dag på Liseberg. Roligt att åka allt - tråkigt att stå i kö. Har tagit mod till mig och åkt den "nya" Atmos Fear. Rekommenderas starkt! Fast det var extremt läskigt att stå i kön och höra alla andra skrika...

Har inget intressant att säga om dagen, men bilderna från Boris skogspromenad kommer snart!

Rummet, syster och bror.


Mot Liseberg

Vi ska troligen till Liseber idag så fort vi kommer fram. Om 10 minuter hämtar pappa upp oss och då väntar en lång och tråkig bilresa. Om det är något jag hatar att göra så är det att åka. Spelar ingen roll vad, tåg, flyg, buss, bil - allt är hemskt ;) Fast det blir roligare när vi kommer fram!


Mot Liseberg

Vi ska troligen till Liseber idag så fort vi kommer fram. Om 10 minuter hämtar pappa upp oss och då väntar en lång och tråkig bilresa. Om det är något jag hatar att göra så är det att åka. Spelar ingen roll vad, tåg, flyg, buss, bil - allt är hemskt ;) Fast det blir roligare när vi kommer fram!


Silvia

Min kanin har namnsdag idag ♥

Grattis gullunge!


Boris på promenad

Tog en promenad med Boris i skogen tillsammans med Linda, Emma och deras ponnyer. Ca en timme var vi ute och gick i backar och över stenar o rötter. Bra träning för dem, och oss också! Är väl skönt att slippa bära runt människor på ryggen ibland kan jag tänka mig =)

Resten av bilderna kommer (förhoppningsvis) imorrn, mitt internet bråkar med mig nu. Det sägs att det ska finnas internet till mig på hotellet så datorn följer med. Men vänta er ingen superuppdatering, jag är ju på semester haha ;)


Några tips?

Ska ju som sagt till Göteborg imorgon (Liseberg + havet + shoppa) och nu vill jag ha hjälp med att hitta ridsportsbutiker. Jag har fått några tips och sökt på Eniro, men det är ju lite svårt att hitta om man inte känner till stan. Någon som vet något bra ställe? Söker fortfarande efter ett dressyrträns... Och kanske något annat också ;) Jag får väl hoppas Tuva står ut med mig, ingen annan lär väl göra det haha.

Förresten har jag tillsammans med min syster fixat en header till hennes nya blogg, hiss eller diss till den?Fjordingar på Hästens Dag

Jättecharmiga! Först var det gymkhana...


...och sen körtävling.


Verkligen jättesöta ponnyer ♥

Orkade inte redigera bilderna så de får vara som de är ;)


Slapp dag igen

Även idag blir det en lugn dag innan jag åker till Göteborg imorgon. Ska till Boris lite senare också för att gå en promenad eller skritta lite, eftersom han har jobbat hårt nu och dessutom tappat en sko...

I Göteborg vet jag inte om jag kommer ha tillgång till internet och dator så jag sskriver några tidsinställda inlägg. Vad vill ni läsa om?Bilder från Hästens Dag


Rasparaden:

Arabiskt Fullblod

P.R.E

Quarterhäst

Shetlandsponny

Tinker

Ardenner (SJUKLIGT STOR)

Norsk Fjordhäst

Sammanlagt 15 olika raser var med!

Skogskörning med nordsvensken Birk


Westernridning och från marken


Löshoppning


Barockridning, riktigt häftigt faktiskt men ganska likt vanlig dressyr


Och så fanns ett gullligt Fjordföl


Det här inlägget blir så långt att jag måste dela upp det. Bilder på fjordingarna kommer senare!


Hopplektion måndag 1/8


Min favoritbild, synd att hinderstöden ska vara i vägen och att färgerna är kassa ;)

Bjuder på en failbild...

Ser kanske inte jättebra ut, men det är ögonblicksbilder. De flesta är också tagna från utsidan av paddocken, och i kvällssol. Känslan var bra den dagen i alla fall!


Jag och Shariff

Jag fick även sitta upp och känna lite på Shariff i skritt och så tog vi några travsteg också. En riktigt trevlig häst! Lite osäker men det är ju en "gammal unghäst".

Lagom charmiga bilder + att jag inte rekommenderar att rida i gympaskor... Fast jag hade ju räknat med att stå på marken hehe.

Nu är jag trött och ska sova, resten av bilderna kommer imorrn =) Om ni vill? Annars kanske jag inte lägger upp dem...


Välförtjänad vilodag

För ponnyn. Och lite vila för mig också när jag nu är hemma. Fast jag trivs med att göra mycket hela tiden så behöver man vila upp sig ibland... För vi har båda varit duktiga och jobbat ordentligt hela veckan så det känns riktigt bra inför kommande tävlingar =)Hästens dag i Nykil

Hemkommen efter en trevlig dag med Martina och Shariff i Syrorp och Nykil, där det var Hästens Dag. Jag minns att jag var och tittade på det för länge sen när jag var liten, men det var roligt att få vara med som hästskötare.

Shariff var med i rasparaden (Arabiskt Fullblod) och sen fick han stå utanför och miljötränas lite, höra speakern, se okända hästar och så vidare. Jag tyckte att han tog det riktigt bra, lugn och fin. Sen var det duellhoppning med fjordingar, tinkrar och halvblod; skogskörning, agility med en hund och en shettis, barockridning, westernridning, gymkhana med fjordingar, presitionskörning, dressyr, löshoppning...

Bilder kommer i ett inlägg senare när jag hunnit fixa dem!


Nya äventyr

Uppe redan nu för att hitta på någonting roligt även idag. Skönt att slippa tråka hemma. Fast det hade inte gjort något med en sovmorgon...


Underbar vecka

Riktigt jobbig träningsvecka har det varit men det är så det ska vara! Det är ju ingen idé att åka på träningsläger om man inte ska ha träningsvärk överallt hela tiden ;)

Jag kan säga att alla har fått bra träning och utveckats massor. Boris har äntligen börjat lyssna på mig i hoppningen, det var det lilla i ridningen hos mig som inte stämde som förstörde allt och gjorde att det blev en massa dumma vägringar. Men nu vet jag hur jag ska göra så det är bara att träna in det så att jag inte glömmer.

Jag lyckades ju också fjäska till mig en fotograf på måndagen med lite hoppbilder, vill ni se?

Såhär såg det ut i maj/juni? jag kan bara säga att det är bättre nu =)


Hela familjen rider!


Tuva och Herman

Mamma och Daphne

Sverker på Daphne, och så jag som ledare då

Så Daphne och jag =)


Look alike?


Troll Herman - Safiran

Daphné - kossa

Vad säger ni? Är de lika?

 

Dagens träningar

På morgonen red vi hoppning på fält. Väldigt jobbigt. Men det gav resultatr och även om det inte gick så bra så lärde vi oss massor och jag börjar komma på hur jag ska rida på hinder. Boris ville bara springa och var ganska kaxig men det löste sig till slut.

På kvällen blev det ett nästan ännu jobbigare dressyrpass - barbacka. Då red jag på det tredelade bettet för första gången. Även nu var Boris rätt katig och tyckte väldigt synd om sig själv för att han måste ha bett. Men jag lärde mig massor och kommer få duktigt med träningsvärk imorgon! Som det ska vara på träningsläger.


Söt tävlingsbild på Emma och Magic. Imorgon Är det CR i Folkinge. Jag hoppar 60-70 bara för att få komma runt banan med så några fel som möjligt eftersom jag inte brukar lyckas fullfölja banan... Men ska bli kul att få komma ut =)


Så här ser vi ut


Lite missvisande färger kanske, men allt passar ihop i verkligheten. Och min martingal är svart och inte brun!

Kanske inte så dressyrigt med benskydd men jag har inga blå lindor så ;)

Inte exakt de ridbyxorna men ni fattar, vita med tygskoning i knäna då jag tycker det är absolut skönast att rida i.

Jag hittade ingen bild på mitt vita dressyrschabrak så då kändes det meningslöst att ta upp samma grejer igen. Jag har alltså samma tävlingskläder förutom schabrak, hjälptygel och hjälm.

Det här kanske man också tar på sig nån dag =)

 

Jag <3 Emmas minidator + internet

Jag blev väldigt glad när jag insåg att Emmas lilla dator skulle få följa med till Eda. Trots det är jag på ridläger och ska inte blogga så mycket...

På förmiddagen red vi ett svettigt ridpass på fältet. Boris kändes väldigt jobbig i början men sen blev det bättre och bättre tills jag kunde rida nästan normalt. Vi tog även några små skutt över ett litet kryss. Några gånger stannade han men på det hela gick det bra.

Kvällens ridpass blev en hoppträning för Ellie. Det var en bra övning och det gick över förväntan. Boris var jättesnäll mot mig och hoppade ur lite dåliga lägen också. En supersnäll Klara fotade lite, har inte kollat på bilderna än men några bra måste det väl ha blivit...? De får ni se när jag kommer hem igen!

Nu ska jag ut och gå med Emma så att vi får bort lite av chipsen som vi har tryckt i oss.Idag åker Daphne och Troll


Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte kommer sakna dem. Men det är inga hästar jag skulle köpa till mig själv, och vem vet - kanske de är tillbaka nästa sommar? =)


Tagga tagga tagga

Träningslägret börjar idag och gissa om jag är sugen på att träna!? Trots att jag har ridit ovanligt mycket den här sommaren är det inte alls samma sak som att få rida ett ordentligt dressyrpass eller hoppa "på riktigt". Nu får jag äntligen rida med bett också, men nu när jag var ute i skogen på lördagen gick det inte alls bra. Boris bara tuggade och tuggade och tyckte verkligen inte att det var kul att ha något i munnen igen. Hade fått order av Jessica att vara så lätt i handen jag bara kunde och trots att jag lydde så gick det inte att göra någonting. Men det där löser sig nog med lite träning får vi hoppas! =)


RSS 2.0