Herman & Daphne

Herre min gud, det där var intressant ;)

Herman var tydligen tränad både western och vanlig ridning, men det var meningen att vi skulle rida western på dem båda. Daphne kunde ingenting egentligen. Gå framåt och stanna kunde hon, men det var inte alltid hon förstod ändå eftersom hon är relativt outbildad. Dessutom hade hon inte blivit riden på två veckor...

Först red jag Herman och Tuva på Daphne. Man känner sig som en total nybörjare när man för det första ska ha långa tyglar, benen ut från hästen och ge kommandon med rösten. Smacka för skritt, sss för trav och whoa för halt. Precis som när vi kör travhästarna i skolan.

Sen bytte vi hästar så jag fick rida Daphne. När vi var i en sväng som var mot stallet busade hon lite och bockade. Det var inga problem att sitta kvar, bara lite gulligt sådär. Men sen skulle mamma rida på henne en stund... I samma sväng fast i andra varvet blev det lite bocksprång igen, och hon ramlade av. Fast det gick bra. Det var en häst i hagen på andra sidan vägen som busade runt och gjorde en massa bocksprång. Han hade inte blivit riden på ett tag han heller och bara fått tråka i hagen med sin dräktiga mamma, och ville få lite fart på våra hästar.

Sist red vi ut en liten runda i skogen, då var Daphne trött och orkade inte busa mer så det blev lugnt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0