Sova ute?

För mig har det alltid varit en självklarhet att så länge vädret tillåter ska hästarna slippa stå inne i stallet på natten. Men det är ju inte alla som gör det, och jag kan inte förstå varför. Om det inte är så att man inte har tillräckligt med hagar, en fånghäst eller en riktigt fet häst. För det är mer naturligt för hästarna att kunna gå omkring som de vill litegrann och lära sig att lyfta på benen, det blir lite gratis klättring om man har en kuperad hage. Man märker också att hästarna blir lugnare och mer stabila i huvudet. En annan fördel är att hästarna får vara med varandra mycket mer än när de står på stall.

I och för sig blir hästarna lite tröttare, men är det inte värt det då? De mår ju faktiskt bättre av att vara med sina vänner och småäta hela dagarna, än att bara kunna se kompisarna genom boxgaller och få gammalt hösilage tre gånger om dagen.

Hästar behöver också lov, och åtminstone en eller ett par veckor borde alla få gå på sommarbete, utan att arbeta (skritta lite räknas inte), tycker jag. Vad tycker ni?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0