Stor födelsedagsfest

På Eda, Boris bjuder in er alla haha =)

Födelsedagspresenten från mig fick bli det nya tränset, så ska han få en tårta också i helgen, gullig jag är va? Men va fan man fyller bara 6 år en gång... ;)

Bort med gamla remonttränset, vill bara slänga det i soptunnan!

Ha det så mysigt nu!

Filmen

Bion var ganska bra faktiskt! Handlade om en kille med typ magiska krafter, som några försöker mörda. Gissa om de lyckas!? Sen träffar han en tjej o så... Aja, slutet var rätt konstigt, för det kändes som det skulle vara en fortsättning på den. Rekommenderar att se =)

Grattis på födelsedagen!

Vem fyller år? Boris såklart! =)

Ska ner till Eda innan bion o gratulera honom hehe ♥

6 år blir han idag, stor pojke...

I am number 4



Bio idag med cheyerna =) Sen sova hos Ingrid = mys!

Snart snart...

Snart kommer bloggen få en header o (förhoppningsvis) snyggare utseende! Underbara Sarah, tophorses fixar den till mig. Glad flikka? Japp! =D

Bilderna från dressyren


Magic

Pinglan

Winnie

Wendie

Elin & Toulosa

Anna & Toulosa

Som ni alla vet blir bilderna inte så bra i ridhus, fast ovanligt skarpa för att vara min kamera faktiskt! Älskar bilden på Anna o Toulosa förresten, minen hos ryttaren är ju för perfekt asso.. Annars tyckte jag Tofflan var väldigt fin på de bilderna!

Hööksreklam

Kunde inte låta bli att skratta när jag såg Hööksreklamen som låg i brevlådan idag. Tobbe Larsson på framsidan och så handlade hela pappret om honom. Det kändes bara lite fel där... Jättebra att hans tips hamnar där folk läser det, men att vara modell för Hööks...? Vad tyckte ni?

Fult träns



Jag tycker det är väldigt fult med cllinkerträns, både i aachen o pullar. Set ser bara gammalt och tråkigt ut, inget elegant eller blingigt ut, inte ens "vanligt". Nej, jag tycker att ska man ha nånting alls på nosgrimman ska det vara mycket små blingstenar i sånna fall. Men helst ska det inte vara något där. Ae, det ser gammalt ut med clinker. Vad tycker ni?

Lite fler bilder


De bästa bilderna la jag ju upp igår, men tyckte även att de här var värda att visa. Charmiga på sitt eget lilla sätt =)

Schabrak till lindorna


Det här såg jag på Horze som jag tror kommer passa till mina nya svarta fleecelindor. Dock så tycker jag inte att det är värt 300 kr plus frakt... Det är ändå bara ett "vanligt" schabrak. Ska ta o fundera på det ^^

Märtas bilder


Största failbilden ever!!

Som sagt - varken Boris eller jag var på topp den dagen, men roligt hade vi! Han var så glad at få komma ut...

Fint då

En liten bildbomb här hoppas ni är nöjda =)

Plugg

Blir inte kul hemma när jag då ska sätta mig hela kvällen o bara plugga massor. Fast det är nyttigt o behövs! O så ska jag laga mat till min syster eftersom vi är ensamma hemma igen. Men ikväll ska jag fixa med bilderna, Jessica ville ha några till Edas hemsida om det blev några bra. =)

Rida rida

Idag är jag så sjukt tröt för vi hade ridning på förmiddagen, ridning på eftermiddagen o sen ridlektion när jag kom hem till Eda. Dessutom hade jag mina två favorithästar i skolan, och man anstränger sig på något sätt lite mer om man tycker om hästen man sitter på. Första passet var markarbete med lite småhinder på slutet, då red jag Solereo. Vi passade väldigt bra tsm, för att vara jag o en storhäst. Efter lunch var det programridning för Stina, det var första gången jag red för henne, det gick ganska bra faktisk, fast Spacy som jag red då fick lite ryck o sprang omkring hehe.


Och Bårisen var så fin!! Vi tränade på öppna, sen lite galoppfattningar o små volter. Ibland bara älskar jag min underbara ponny. Tagga Folkinge på söndag!!

Jag har världens bästa lillasyster som lagade massa god mat till mig när jag kom hem vid halv 10 =)

O juste bliderna kommer imorrn, jag är för trött nu ;)

Tävlingen

Det tog ett tag att lasta, men sen var vi äntligen iväg! Cessan ville inte gå in i transporten, så vi fick ta med Tolousa till Elin istället, o då fick Anna rida en klass också. Tyvärr åkte vi vilse på vägen till Tollstad och var tvugna att fråga några skogshuggare om vägen, piinsamt...

Wendie hade lite problem i transporten o var blöt av svett när vi kom fram. Magic var duktig i transporten, Tofflan och Winnie också. Alla hästarna var rätt duktiga på framridningen o hela tävlingen gick bra i stort sett, även fast Wendie hade lite problem. Men ryttaren var tack o lov duktig så det gick bra.

Kom precis hem från stallet, så jag orkar inte hålla på o fixa med bilderna nu, men det kommer imorrn eller på tisdag! =)

Dressyrtävling

Ida kommer det också bli dåligt med uppdateringen - jag ska först ha morgonfodring i stallet, sen åka med dressyrgänget och vara hästskötare när de tävlar. Sen när vi kommer hem trötta efter en lång tävlingsdag ska jag ha stallet också...

Ska försöka fota lite också på tävlingen, om min kamera är samarbetsvillig. =)

Tycker den här bilden är så härlig!

Stallet idag

Kom till stallet i tid för att se de sista fem minuterna av dressyrträningen. Sen kom Jessica på att det var för dammigt, och då var det bara att ställa sig o vattna suck...

Såhär kul är det... Som tur var gjorde jag inte hela själv =)

Sen var det massa pyssel o till sist ridning. Emma var gullig o fotade lite. Red ute i det fina vädret, och underlaget i paddocken var jättebra. Tydligen var det hårt på morgonen, men det släppte när jag red vid halv fyra. Tyvärr glömde "någon" mitt usb så bliderna kommer till mig imorrn.

Visst blev han fin i nya tränset!?

Jag vet - måste träna massor på min sist! Men en liten ursäkt just här är väl att stövlarna är lite för långa i tån. Fast det var ingen bra ursäkt hehe...


Kommer kanske lite fler bilder sen =)

Måste förresten säga att jag inte tänkte på säkerheten när jag skrittade av på en liten väg mellan två fält. Red på långa tyglar o skulle ta upp mobilen för att kolla klockan hehe. Då blev Boris rädd för något och slängde sig åt sidan så jag hängde runt halsen och tänkte "fan, nu får jag inte ramla av så han springer ensam upp till stallet, då får vi aldrig rida här mer..."
Så blev han nog rädd för något igen o slängde sig åt sidan - men åt rätt håll så jag typ kastades upp igen. Jaja så kan det gå ^^

Ojoj

Inte ett enda inlägg igår hehe, men jag hade en helt datafri dag. Ganska skönt ibland måste jag säga!

Idag ska jag iväg till stallet o hjälpa dressyrtöntarna att borsta sina hästar, o så ska jag nog rida också. Tydligen går Boris bra på sitt aachen, sa Ellie i alla fall... Juste, idag får jag (troligen) ett usb med massa bilder från när Märta fotade i paddocken, så lite sånt blir det ikväll. Sen ska jag försöka få någon trevlig människa att fota när jag rider, hoppas nån kan tänka sig att hjälpa till med det =P

Nu är det ingen snö i paddocken längre!! Sjukt härligt...

Skolmästerskap i hoppning

Imorrn ska vi till skolan för att ha en fysiklektion och sen kolla på skolmästerskapet där tvåorna och treorna tävlar, plus att vi ska väga några höpåsar. Ganska ovärt, eftersom vi inte slutar förrens tre halv fyra. När man kunde åkt hem och gjort stallet o kanske hinna rida istället...

Jaja, det blir säkert kul när det är vår tur att tävla =)

222 inlägg

Inte illa =)

Swarowskipannband?

Vill så gärna ha ett Swarowskipannband till Boris, men för mig blir det nog ett fake om ens det =) Men jag tycker det är så himla snyggt! Sen tycker jag inte att man ser så stor skillnad på ett äkta och ett fake på långt håll och vem går fram till någon annans häst och tittar noga på pannbandet?? Aja, ska nog ta o köpa det här från Hööks när jag vet om jag ska jobba på lovet.

Boris skulle bli så fin så fin!! Eller vad tror ni?

Dålig uppdatering

Dålig fantasi på intressanta saker att skriva om eftersom jag har en massa plugg att göra, så... Men kanske jag kommer på något kul att skriva sen, får se =)

Ingen ridning...

Blev ingen ridning idag, tyvärr för jag var så väldigt ridsugen. Det jobbiga med att Boris går lektioner är dels att han försås blir sämre i ridningen när en massa barn sitter på hans rygg och dels att jag inte kan rida och hålla på med honom så mycket jag vill. Sen när det äntligen är min tur att rida vill jag inte överanstränga honom så då blir det lite halvdant, speciellt nu när vi måste ha en massa träning när han ska bli min lilla tävlingshäst.

Så nu får jag ta tag i pluggandet istället, är jag väl inte sådär jättepepp på men jag får väl bara göra det.

Boris halvsyster och systerdotter =)

Söt katt


Katten Alice, jag är helt kär!! Nästan lika söt som min katt, förutom att hon på grund av en skada är rakad på halva rumpan o hela svansen...

Jobba

Den här gången ska jag vara snabb nog att skriva upp mig på lappen i stallet. Ska jag faktiskt göra idag, innan bussen går. Fyra dagar hade jag tänkt försöka jobba, helst i början av lovet så det är över sen så jag bara kan chilla sista tiden =)

Hoppas jag får jobbet o får massa pengar som jag kan skämma bort Boris med!!


Kanske rida

Om det finns någon plats i rätt grupp idag ska jag nog rida igen, kan bli kul att testa en ny ridlärare! Eftersom det är Ellie som har alla lektioner på onsdagar. Skulle betala mitt träns idag också, men smart som jag är tappade jag pengarna hos Gunilla, såå hon får de nån annan gång ^^

Verkligen ridsugen nu, längtar efter min lilla pony, träffade ju inte honom igår...

Vacker bild =P

Såga

Jag måste få säga bara av ingen anledning alls att jag hatar folk som sågar ner sina hästar i "form". För det första blir det ingen äkta form, hästen böjer bara in huvudet för att komma undan bettet och absolut ingenting händer med kroppen. Det enda man gör är att ge sin häst fel muskler, ont och gör den mer ovillig att gå i riktig form eftersom den vet att den då får ont.

Det här vet (nästan) alla. Och ändå ser man tyvärr inte alls sällan folk som sågar sina hästar i munnen. Jag tror att det är för att man vill att det ska se fint ut när hästen går och böjer på nacken, för någon som inte är så erfaren kan det se ut som form. Man vill helt enkelt se bättre ut än vad man är.

Vad tror ni? Finns det några ursäkter för att man får såga? Kommentera!!

Pusss o kraaam på er ♥

Stallet med Sofia

Efter skolan åkte jag med en kompis för vi skulle ta hans om hennes foderhäst och ägarens två andra hästar medan ägaren är i Afrika. Så nu sitter jag här och vi ska snart gå o sova. Smygtog lite bilder när hon skrittade på Liten hehe, säg inget nu ;)

Såhär fin är paddocken...

Sen var jag självklart tvungen att mysa lite med gamla Kastella också, finafina hästen ♥

Såhär bra bilder blir det bara med en mobilkamera i det härliga ljuset i ett stall...

Sen åkte vi med Mork till Sundsmåla ridhus. Jättefint ridhus, stort och bra och inte många ryttare som använder tydligen. Där fanns en jättefin häst som reds samtidigt. Värsta steget! Sen fick vi också se ett några timmar gammalt hingstföl som var så sött så!!

Nosgrimman


Visst var denna nosgrimman väldigt ful på Boris! Alldeles för smal, men på en häst med mindre o kortare huvud kanske den skulle passa bättre =)

Dagens ridpass 21/3 (igår)

Det var hoppning som stod på schemat, men det blev mest att stå stilla i mitten när de andra hoppade, eftersom vi var väldigt många i gruppen tyvärr...

Boris taggade massor på alla hinder, speciellt de små eftersom han då inte behöver tänka. Vi hoppade som en åtta med ett räcke på varje diagonal. Jag behöver lite tid på mig att "rida fram" mig själv, och innan jag är igång rider jag inte ordentligt. Så första lite högre hindret spreng han förbi. Men sen gick det jättebra resten av passet, förutom att avstånden inte stämde till 100 % hela tiden så vi fick några väldigt långa och höga språng...

Boris pappa, De Mensinghe's Rinaldo =) Hittade bilden på Google, hoppas det inte gjorde nåt att jag tog den hehe

Btw, blogg.se har slutat dampa =D

Blogg.se har ryck!!!

Morr.

Travkörning och skolkörning

Igår var jag såå trött när jag kom hem efter att ha gjort stallet (som tur var blev vi räddade av Soffan menmen) så jag orkade inte starta datorn o börja blogga, men nu är jag här igen ^^

På förmiddagen körde jag ett russ som heter Frimmit i travkörningen, vi skulle träna på att öka och klocka på en raksträcka. Det hade varit roligare om inte underlaget var så slaskigt... Fast kul ändå!


Efter lunch körde vi en liten Welshponny i skolkörningen. Han var lite konstig och spände sig precis hela tiden och gick åt alla håll utom dit han skulle. Jag tror inte jag ska satsa på en karriär inom körningen... Läraren verkade inte heller tycka det hehe =)


Boris o jag i snön


Dregel...

Vad gör mitt ben?? :O

Snygg sits då

Racerboris taggar...

Sånna bilder i den delen av galoppsprånget blir alldrig sådär fina menmen...

Glömde bara den här härliga bilden på Emma o Maggan ♥

Massa bilder, mer eller mindre vackra... Man märker så mycket lättare bristerna i sin ridning när man kollar såhär, eller hur? Måste tränaträna massor =)

Finafina ponnyn



Visst är han fin i sina nya grejer!?

Lagom fin bild på Ginger =P

Kärlek ♥

Ridbilderna kommer sen =)

Emma och Magic Dream Dancer

Elin var med och fotade lite när Emma och jag red, så här kommer först bilderna på Emma och Magic!

Inte så fint med röda stolpen kanske...

Bildbomb på mig och Boris kommer senare ikväll eller imorgon =)

Snö bort!

Ska snart åka till stallet o min lilla ponny. Ska prova hans nya fleeceset på och förhoppningsvis fota lite ^^ Får se hur paddocken ser ut, om det inte är så mycket snö rider jag helst ute. Hoppas att snö inte rasar från ridhustaket, Magic uppskattade inte det, och definitivt inte hennes ryttare heller...

Pusss

Ville bara säga


...att visst ser det ut som om de har lindat åt fel håll?

Pusss

Meningslöst inlägg, jag vet, men sån ä jag =)

Så det kan gå


Hahahaha vilken faildag. Emma o jag bestämde oss för att åka till Travshopen istället. Så vi tog bussen till Rimforsa, tåg därifrån (vi ställde oss på rätt sida av spåret!) till resecentrum. Tåg till Mantorp o buss till Mobilia gick perfekta tider, men så kom vi på att vi kanske skulle kolla öppettider. Självklart hade det redan stängt...

Så vi åkte till Hööks istället och jag köpte:

Den lattefärgade kanske var finare, men kan ni föreställa er hur hemsk Boris skulle se ut i det??

Sen skulle vi gå på stan, vi kom dit 10 över 4 och märkte att stan stänger kl 4.

Idag har jag lärt mig:

1. Tåg har faktiskt hjul.
2. Kolla öppettiderna först!
3. Stan stänger klockan 4 på lördagar.
4. Milkshake på McDonalds är väldigt gott.
5. Ring Märta om du får problem i Rimforsa.

Jaa, man lär sig något nytt varje dag! =)


Till stallet och Hööks

Ska snart iväg till stallet, sen blire att åka in till stan med Emma och gå till Hööks =) Ska bli intressant att se vad som följer med hem den här gången... Om jag har tur hittar jag ett vitt schabrak som är billigt och inget mer, men...  Vem vet, kanske hittar nåt skitfint som jag bara måste ha! Ska försöka jobba på påsklovet så att man får lite mera pengar - det behövs!!

Bara några dagar tills bebisarna kommer!!

Fredagsmyyys



Götteligött =) 
Men först ska min lillebror och jag laga mat, min svikarsyster gick på fest istället för att vara med mig, taskigt värre =P 

Hemma

En kort skoldag idag och tack vare en snäll svenskalärare kunde jag hinna med den tidiga bussen. Det gjorde att jag inte hann uppdatera, menmen...

Hade stallet idag, Ellie är fortfarande inte bra, men troligen jobbar hon på måndag igen =)

Är riktigt sur över det här skitvädret, hoppas det blir massa plusgrader och sol nu!! Imorrn ska jag först bort och rida Boris, sen in till stan o köpa lite hästgrejer... Köpte ett aachenträns av Amanda idag, men det saknas ett vitt schabrak till tävling... Sen kanske jag ska ha ett träns till, för träningar och tävlingar, men det får vi se.

Äre bara jag eller är detta väldigt fult?



Alldeles för röd och glansig... Usch =( Konstigt att man inte kunde ha något rött innan Whitakersakerna kom... Nu finns det massa rött, men det gillar jag faktiskt, det är lite glatt och sticker ut.

Det snöar.

Behöver jag säga mer? Helvete.

Spiltan :@




Önskar bara att alla spiltor kunde försvinna! "Tyvärr" är han en av de få som klarar av att stå i spilta så... =(

Färgade stigbyglar


Eller morotsrivjärnssstigbyglar, som man också kan kalla dem. Tycker jag inte alls är snyggt... Originalen är helt klart bättre än Hööks kopior, men ändå inte tillräckligt snyggt för att man ska vilka ha dem! Stigbyglar ska passa ihop med färgen på bett och spännen på träns och alltså vara i silver eller mässing. Och inte för breda för det ser så klumpigt ut. Men det är vad jag tycker, vad tycker ni?

Leka med lera

Kretsloppslektion haha

De korviga sakerna är proteiner om ni undrade ^^

Intressant inlägg va? Kom inte på nåt bättre så ni fär överleva =)

Inte till stallet idag

Så det blir inte så kul. Jag ska laga ungspannkaka, men vi har inget mjöl hemma så det får väl bli nåt annat hehe. Men ska väl försöka hitta på något att skriva om =)

Lastning

Lastning ställer ofta till problem för många hästägare. För det första så tycker jag att man aldrig någonsin får slå sin häst, hur mycket den än håller på eller vägrar gå in. Peta, hjälpa, tillrättavisa, det beror helt på personligheten hos hästen och hur van den är. Tobbe Larsson tycker jag har en bra lastningsmetod, men ibland måste man stå och locka med kraft eller godis för att det hela ska bli bara en positiv upplevelse för hästen. Om man har en häst som man vet är svårlastad ska man lastträna innan man börjar åka iväg nånstans så att man slipper ta det på plats när man ska hem igen. Hästen måste också längta efter att få åka iväg, så att man ser till att ha roligt när man inte är hemma.

Träning ger så småningom resultat om man tränar på rätt sätt. Det viktigaste av allt är ju att vinte skadar eller skrämmer våra bästa vänner på något sätt!

Vad tycker mina läsare om det här?

Pusssss

Aachen-nosgrimma

Nu ska jag köpa ett riktigt fint träns till Boris som han kan ha länge, ett med Aachennosgrimma. Skulle prova Amandas som ändå inte passar Scarlett. Eftersom han har varit bebis har han fått gå på remont, men jag tror inte riktigt att han trivs med den, eller så är det bettet han inte gillar för han gapar väldigt mycket, även när man bara leder eller skrittar på lång tygel. Hoppas det hjälper att byta nosgrimma! Dessutom är det sååå mycket snyggare med Aachen än remont, eller vad tycker ni? Remont kan passa på vissa hästar, men det gör att de ser väldigt bebis ut tycker jag. Men Aachen passar på de flesta. Pullar tycker jag även kan vara snyggt, men då på heta hästar eller fjordingar. Det ska jag dock inte ha på Boris eftersom Jessica tyckte att han inte gick så bra på det. Men det viktigaste när man väljer nosgrimma är att se efter vad just den hästen trivs med!

Remont

Aachen utan aachenrem (snokrem som vi säger här i sverige haha)

Pullarnosgrimma (ett stort plus är luddet!)

Dålig uppdatering

Dels beror det på att Blogg.se slutade fungera på dagen så jag inte kunde skriva då, dels beror det på att jag åkte och tog stallet åt lill-Emma och kom hem sent.

Jaja, gjorde ett prov på hästens färger och tecken på eftermiddagen som alla blev godkända på även om man inte hade en enda rätt haha. Meningslöst prov menmen.

Sen åkte jag och gjorde stallet, skönt att ha en nästan ostressig dag då vi dessutom var tre personer. Hade tänkt rida igen men ångrade mig när jag kom på att vi i så fall skulle haft en ridlärare som jag ogillar. Så jag får la se om det blir någon annan gång då ^^

Det här är verkligen den sötaste bilden som finns!! ♥

Sitter i skolan

Har precis haft engelska, ska nu ha matte. Intressant att veta va? Sen har vi prov på hästens färger, jag pluggade hela kvällen igår... Eller så gjorde jag inte det. Ärligt talat har jag inte lärt min nånting, men man får väl köra på vad man kan sen innan ^^

Mardrömmen

När vi sen skulle hem från Mantorp blev det inte lika kul. Jessicas kompis som var med skulle lasta Magic, och började med att gå runt runt och stressa henne med ett dressyrspö. Såklart Magic inte ville gå in då... Jessica var då och pratade med några virriga mätmän. Det blev värre och värre, och det slutade med att vi fick backa in transporten mot stallet och "kompisen" drog kedjan runt överläppen på Magic, o skrek o slog med spöt. Emma satt då i bilen, och jag gömde mig bakom Boris. "Såhär gör Tobbe Larsson med sina hästar för att de ska bli lydiga, nu lastar vi ur igen!" Men det gjorde vi som tur inte... Nejdu, det där har du nog missuppfattat lite!

Gissa om jag var rädd när det var Boris tur att gå in! Skakade o tänkte att nu är det kört om han inte vill. Men han gick in direkt, tur det.

Så Emma o jag typ stortjöt i bilen hem, och jag var livrädd o kunde inte slappna av förrns vi var nästan hemma. Don't try this at home bara!

Så, nu vet vi hur man inte lastar en häst!

148.0 cm

Helt perfekt! Fats nu får han sluta växa, om två år ska han ju slutmätas... Uppförde sig jättebra hela dagen, finafina ponny =D

Kommit hem

Har nu kommit hem från en jobbig man rolig dag i stallet. Eller, rolig är väl att ta i, men vi hade inte så stressig som vi brukar ha ^^

Boris var så lerig att man inte kunde se pälsen under all leran, och trots att han blev borstad lääänge så blev han inte så ren så att vi kunde lägga på sadeln. Såå, det blev ett barbackapass! Sånt är nyttigt, och det gick riktigt bra faktiskt, vi tränade rakriktning och massa skänkelvikning. Vänster går jättebra, men både Boris och jag är så svaga i höger så där går det inte lika bra... Sen sprang han fortfort och jag ramlade nästan av, synd att jag inte gjorde det, då hade vi fått tårta, mums =)

Lerponnin ♥

Två dissar


På ponnylugg. Sorry alla ni som har det på hästar men jag tycker verkligen inte att det är snyggt alls. Det ser inte alls välvårdat ut, man ska inte klippa bara för att, man ska klippa där det blir snyggare efteråt. Som till exempel öronhår som sticker ut, det ska klippas, men inte vid svansroten som vi gör i skolan, det blir bara fulare!


Diss också på att klippa manen, ryckt ska det vara! Självklart går det väl att klippa snyggt, men en snyggt klippt man är så lik en ryckt så att det inte går att se skillnad. Då kan man lika gärna rycka tycker jag. Om man däremot har en väldigt känslig häst kan man försöka klippa, men då ska det vara fint! Och är det då inte en tävlingshäst kan man låta manen växa ut och bli lång. Det är speciellt gulligt på små ponnyer och snyggt på araber.

Kraaaam ♥ det var mina åsikter, kom gärna med era egna =)

Helt meningslöst

Att matcha till exempel grimman med schabraket eller benlindor med stalltäcket. Det syns ju ändå alldrig tillsammans!

Till den personen som uppfann ryktstenen...


Det finns inget så bra som en ryktsten (gummiskrapa funkar) när man har en långhårig häst som bestämmer sig för att bli korthårig ett tag ;)

Skulle inte överleva våren utan min älskade ryktsten... Så en stor hiss till den, det har den förtjänat!

Teorilektion

Ellie kan tydligen fortfarande inte jobba, hoppas verkligen inte att det är någon fara med henne!! Så istället för henne ska jag och Emma ha teorilektion för de små barnen... Får la se hur det går, men bara barnen lyssnar så äre inga problem, det lärde vi oss i somras.

"O så ska ungjävlarna ha en penna också..." Emma
"Ta en pall om ni är för små!" Jag

Så roligt man kan ha, vilka minnen ^^
Mirre kommer alltid att vara min bästa vän. Över en månad sen hon försvann och jag får saknadsattacker lite då och då. Alla som någonsin träffade henne måste hålla med om att underbarare häst finns inte! Sov gott, jag hoppas att du har det bättre nu... <3
Det var på den titen... ♥


Vår!!


Det här såg jag när jag var ute  för att ta hand om kaninen och hönsen!! Nu är snart snön borta =D

Jag <3 studiedag

Finns det något bättre än att halvvakna klockan sex och höra de andra gå upp medan man själv får ligga kvar i sängen och somna om? Fast jag är i o för sig ensam hemma i morgon bitti, men i alla fall härligt! Sen ska jag till Eda o ha stallet, rida lektion och sen hem igen. Då kommer Emma med inför mätningen på tisdag. Fyra dagar ledigt i rad = skönast!

Vacker bild på Emma målad av en stolt Ylva =)

Nej nu ljög jag... Den här fick komma med bara för att mobba Emma lite ;)

Pusss o gonatt

Mys för mig själv

Jag har varit duktig och lagat mat, pannkakor, och ska nu ha filmmys alldeles för mig själv. Tråkigt, men jag överlever nog ska ni se ;)

Dressyr=tråkigt?

Kan inte ta människor som tycker att dressyr är tråkigt alltid på allvar. Jag fattar det bara inte. Ska man ta ridningen seriöst så måste man rida massa dressyr, och inte bara för att, utan man måste gå in för det och verkligen rida i dressyren också. Det gör man inte om man hela tiden tycker att det är tråkigt!

Jag vill ju satsa på hoppningen, men som många andra kan jag tycka att dressyren är jätterolig också, fast hoppningen är roligare. Och dressyr är precis som allt annat inte rolig hela tiden, man måste slita mycket och när det inte funkar mellan häst och ryttare är det ett helvete att försöka rida ordentligt. Men så kan det vara i hoppningen också. Och som vi alla vet behöver vi rida en massa dressyr.

Vad jag ville säga är bara att jag inte förstår hur de tänker. Förklara gärna! Jag menar inte att man måste älska allt, med de som rider all hoppning själva och låter medryttaren eller beridaren ta hand om dressyren för att det är så tråkigt, de går för långt. Man ska vara med sin häst och glädjas med den i alla väder. Vad tycker ni? Har jag helt fel?

Jag tycker som jag tycker och säger vad jag vill, det är ingen idé att försöka ändra på det!


Rosa ludd

Boris har nu fått ett par rosa/lila ludd till grimman, och han är verkligen jättesöt i dem! Folk kanske inte tycker att man ska ha lila och rosa på en vallack, men det tycker jag inte spelar någon roll. De här var verkligen i precis rätt färg för honom, eller vad tycker ni?

Är han inte världens finaste? ♥

Ensam

Är nu ensam hemma tills imorrn, då min syster kommer hem. Sen ska vi bo själva tills på lördag, då kommer mamma hem från Barcelona. Sjukt tråkigt att vara helt själv, men blir kul när syster kommer =)

Ska nu ut och skutta med min lilla kanin som förresten snart får sina ungar, de är planerade till den 24-25. Hoppas det blir några den här gången!!




Hennes förra kull ungar som tyvärr inte är kvar... Två såldes och två blev uppätna, och är saknade =/

Uteridning

Red Boris i paddocken för första gången i år, det var hur härligt som helst! Först skrittade vi en bit på grusvägen och sen red vi en stund i paddocken med Emma och lilla Magic. Märta var en ängel o följde med och fotade. Det mesta tog hon med sin egen kamera, de får jag lite senare på ett usb så jag kan visa dem då. Men hon fotade även lite med min kamera =)


Min ridning var inte på topp idag och inte hans uppmärksamhet heller, men vi var ute och hade kul helt enkelt - och det behövde vi båda!

Det var du och ja för alltid, det var så de skulle va, det var bara med dig som jag kunde må bra


Ni har väl inte glömt att det är final i Melodifestivalen?

Haha, jag o mamma ska la sitta o kolla på det i kväll i alla fall. Ska bli intressant att se vem som går vidare, kanske det blir "Oh my god, oh my god..." sen kunde jag inte mer på den menmen...?

Tänk på säkerheten!

Är vår lärares bästa och mest använda uttryck. Men hur tävker man på säkerheten bäst? Är det att alltid ha hjälm o väst o skor med stålhätta? Jag tycker att när man överdriver såhär blir det lätt bakvänt, att det blir mindre säkert ju mer man tänker. Som att leda med kedja till exempel. Kanske får man större kontroll för ögonblicket, men vad gör man om kedja en dag inte räcker? Hästen bllir okänslig. Eller om man säljer hästen och nya ägaren inte har kedja så hästen blir livsfarlig? Att rida barbacka är också ett exempel på det här. Det är förbjudet på skolans anläggning. Men att rida barbacka är superbra för balansen, och har man inte gjort det är ju risken större att man ramlar av även i sadeln. Plus att det är jobbigt för hästen att aldrig få slippa den tunga sadeln. Att ha foten i stigbygeln när man ändrar stigläderlängden är också fel, tycker jag. För foten åker lättare igenom och fastnar om hästen skuttar till och man sitter inte alls stadigare. O vi får ju rida utan stigbyglar på lektionerna. När man har skor med stålhätta spelar det ingen roll hur trampsäkra de är om de är så halkiga att man ramlar under hästen och blir trampad i ryggen istället. Nu blev det ganska mycket på en gång, jag har massor av exempel till, men ni fattar hur jag tänker, eller hur?

Den bästa säkerheten är en trygg, välmående häst och en erfaren uppmärksam människa! Det sitter i hur man hanterar hästarna och inte i regler och utrustning. Man måste kunna läsa av hästen och veta vad den ska göra innan den gör det och kunna reagera efter det! 

Vad tycker ni? Kommentera!

Min katt var söt idag...

...som alltid. Men nu fastnade det på kort =)




Sötaste lilla charmtrollet!!

Löshoppningen

Gick bra, Boris hoppade 110 i en rätt snabb fart, och kunde ha hoppat mycket högre om vi hade höjt. Dock så gillar inte min kamera ljuset i ridhuset, så det blev inte några bra bilder, på de flesta smälter Boris ihop med väggen och syns knappt... =( O när jag försökte filma tryckte jag väl en gång för mycket på knappen så att allt jag inte hade tänkt filma kom med och själva filmen blev inget. Så bra är jag på att hantera en kamera!

Armin, Ellie och Elegance hoppades också förutom tävlingshästarna. Elli gick bara över bommar, men hoppade jättehögt över, lilla gullunge. Armnin såg jag inte men han är ju hoppad förut med bra resultat. Elagence har världens hoppteknik och flyger över. Fast hon hoppade väl bara kanske 60 cm.
Ellibus ♥ hon ville inte stå stilla i mitten utan skuttade runt och stegrade



Såhär bra blev den bästa bilden om ni fattar hur hemska de andra såg ut så... Men han hoppar med världens teknik och är hur fin som helst, älskade.

Pannband

Boris hade ju sönder sitt pannband, så jag måste inhandla ett nytt så fort som möjligt. Just nu går han med Edas fula (det är/har varit svart och är för brett). Så nu är frågan vad jag ska köpa för något, det ska vara fint! Funderat på ett Swarowski (fejk isf) eller något annat lite "blingigt", men vet inte än ska kolla lite först. Funderar på ett helt nytt träns faktiskt eftersom jag nu kan ha aachennosgrimma på min ponny. Har kännts lite ovärt att köpa något nytt fint innan, eftersom jag ändå måste byta ut nosgrimman. O det finns inga snygga remontträns... förutom ett som Magic på Eda har, undrar var det är köpt?

R.I.P Boris pannband =P


Löshoppning snart

Jahaja, då var det dags att åka ut till stallet snart då, för att löshoppa min lilla guldklimp och de andra tävlingshästarna. O så kanske fölen också, om vi har tid. Fål se sen om det blir några bra bilder så kan jag lägga upp dem! Men har ingen fotograf med mig så... Får väl skicka över kameran till första bästa bara =)

Rida med väst


Jag tycker att det är jättebra att lära sig rida med säkerhetsväst! Om man klarar av det, vill säga. Själv gör jag verkligen inte det, jag får jätteont i nacke och rygg efterså, min sits och balans försämras och framförallt sitter jag och spänner mig så att hästen blir irriterad. Jag har inte ramlat av en enda gång utan väst (än) men massor av gånger med. Något samband där? Dels att jag såklart hade väst B-ponnytiden och att jag hade det när jag hoppade förut innan jag gav upp. Men jag tror också att det har med min försämrade ridning när jag inte kan sitta rakt eller röra mig smidigt. När jag hade ridväst över kavajen i Folkinge kunde jag inte andas allt i början, trots att den satt bra åt alla andra håll. Sen kunde jag bara ta korta andetag under hela framridningen och ritten. Usch!

Men jag rekommenderar alla barn som börjar rida att vänja sig vid en "skön" ridväst! På min tid (är jag 80 år eller...?) fanns det bara stora kartongbitar så där har vi väl anledningen till att jag inte ville ha dem på mig. Nu har jag en tunnare kopia av en racesafe, och står knappt ut med den hehe...


Snart kommer ett inlägg om vad jag egentligen tycker om den så kallade säkerheten... ^^

Pusss på er

Hjärnsläpp

Hade en massa bra inlägg som jag tänkte på tidigare idag, men de bara försvann! Kanske kommer senare eller imorrn eller helt enkelt när jag kommer på dem! =)

Läskigt

Efter skolan åkte jag till Eda för att ha stallet, men när vi kom dit fick vi höra att Ellie, ridläraren, låg på sjukhus efter att ha blivit sparkad i huvudet av en häst. Inte så kul, stackars, stackars henne!! Vi vet inte hur det är med henne heller, Jessica hade bara pratat med hennes mamma, och vi andra hade bara hört från Jessica. Hoppas det inte är allför dåligt med henne.

Fick tyvärr också springa två lektioner så vi blev sena med stallet, men men det var inte så farligt. Ginger försökte slänga av sitt barn flera gånger men lyckades inte för jag sprang med och drog upp huvudet på henne så fort hon försökte... Boris var lite busig och bockade men barnet satt kvar som tur var.


Grupprumsmys

Sitter nu i ett grupprum, glad eftersom jag får ledigt på tisdag! Undrar hur stor han är... Ska också kolla i passet när vi åker när Boris är född så att jag kan fira födelsedag med honom hehe =) Hittade en bild på google som jag tror är han som fem dagar gammalt föl!

Nä, nu ska jag jobba på mitt reportage...

Puzzzzz

Mätning

På tisdag ska jag se till att få ledigt från skolan för att åka till Mantorp och fixa mätintyg till Boris =) Marco, Magic och Dirk tror jag det är som också ska med. Marco har inget mätintyg från början och de andra är bebisar som måste mätas om.

Boris får gärna växa några centimeter för "nu" är han bara 144. Hans pappa var 146,5 men jag vet inte hur hög mamman var så... Marco däremot måste vi nog krympa lite om han ska bli 147, Magic och Dirk kan nog få bli lite större också tror jag. Vet faktiskt inte hur höga de är!

Ska bli kul, har faktiskt aldrig varit med vid en mätning tidigare. O så skönt att åka till Mantorp utan att ha en skadad häst i trailern bakom sig också!

Hoppas bara mina lärare inte är alltför onda nu... Då blir jag seriöst förbannad och skolkar! Hela vår utbildning utgår ju från storhästar, därför får vi inte lära oss något om ponnyer, o det kan vara bra att se hur det går till att mäta ponnyer som både ska upp nån centimeter och ner litegrann.

Pussssssss

Stallet

Spontanåkte till stallet för att vara sällskap åt Emma så att hon skulle slippa vara bara med min fruktansvärda syster hela tiden. Nej, nu skojade jag bara, min syster är faktiskt helt okej. Men jag hade ju tänkt mysborsta med Boris, fast hann bara en halvtimme för sen skulle han gå lektion i två timmar, kul!? Det är inte sällan jag önskar att han var bara min...

Winnie hade fått en spark så att det hängde ner massa hud med vätska mellan frambenen. Tyckte faktiskt synd om henne. Jag kanske ska massera om inte Soffan hinner till stallet imorrn, hjälp Winnie kommer äta mig!!

Foto: Sofia <3

Press

Efter att ha sett bilder, filmer och text om Kantje's Ronaldo och De Mensinghe's Rinaldo (farfar och far till Rinaldo's Boris) känner jag ännu mera press på att jag måste bli bättre på att rida och kunna utnyttja tävlingstalangen i Boris. Men man blir taggad också! Vår tävlingskarriär kommer inte avslutas med att han inte kan hoppa högre eller inte har kapacitet för att vinna. För det har han! Jag med, innerst inne. Vi, eller speciellt jag, behöver bara lite träning och framför allt rutin på att tävla.

Så kommer vi tillbaka till att jag inte är tillräckligt bra igen... Inte som med Safira, då var det jag som lärde henne saker, och Jessica lärde mig hur. Nu ska Boris och jag lära oss saker tillsammans. Han är ju ingen gammal läromästare precis utan en unghäst som ska utbildas.

Tidigare har jag ju sett på Boris som en ridskolehäst. En väldigt fin ridskolehäst som kanske går att rida några lokala med. Men om han var hos någon annan, tävlingsryttare då, så skulle han ju kunna komma hur långt som helst. Men tyvärr är jag en självisk människa och hoppas att det inte blir så. Han är min nu!

Lite mera muskler på rumpan bara så blir han värsta snyggingen!! O så bort med vinterpälsen och den färgen också, självklart.

Rubrik?


Såg den här bloggen som var bloggtips på ponnysanning.bloggspot.com, var bara tvungen att läsa...


Måste man provocera för att synas? Den här bloggen har helt klart fått lite inspiration från NHexperten, men skriver inte riktigt lika sjuka saker som hon... Nej, den här skulle kunna vara seriös. Det är intressant att höra om olika sätt att vara med hästar, men är enda sättet att överdriva? Vad tycker ni? Hissa eller Dissa den här bloggen?

Pussssss

Älska eller hata?

Måste jag älska eller hata alla? Kan man inte bara gilla folk lite lagom?

Som Boris, i början tyckte jag inte om honom alls, men för typ en månd sen började det gå bra för oss. Då bara vände det helt och nu kan jag inte tänka mig att jag skulle ha någon annan häst. Det började väl med att han gillade mig, tror jag. Det blir mycket lättare att tycka om någon som i alla fall ser ut att stå ut med en. Jag trodde att det inte gick att lära sig att älska någon. Jag hade fel, och tack o lov för det!

Nu när allt fungerar för oss kan vi börja utvecklas tillsammans. Jag påstår inte på något sätt att det är perfekt, men nu är det som det ska vara. Vi har långt kvar, men nu jobbar vi tillsammans mot samma mål.

Romme

Började dagen med att gå upp klockan fem, och sedan sätta mig på en buss mot Romme Alpin. För de som inte vet är det alldeles för långt dit, bussresor kan bli oändligt tråkiga...

Sen åkte vi! I början gick det sådär, men efter lunch var jag riktigt duktig tycker jag =) Åkte röda och gröna backar, men bara en blå. Sist jag åkte, för tre år sen åkte jag även svarta backar, men de var visst mindre branta då. Snön var ett stort problem för det blåste och snöade så jag inte såg något annat än vitt.

Bussresan...

Snygg jag är då

Att åka skidor är inget jag skulle byta ut hästarna mot, men helt klart värt att testa! Tyvärr så hade busschaffören slängt ut Sofias skidor på skolan innan han skjussade oss vidare mot Tornby, så det tog kanske en extra timma innan vi kunde åka hem - utan hennes skidor... Men sånt ä livet

Failade hästbilder


Tagga Romme!!

Aaaah, jag kan inte åka skidor, hjälp!! Har åkt en gång tidigare och gick skitbra i slutet av dagen - för att vara jag då... Betyder inte på något sätt att jag är duktig. Men att då var det över förväntan. Fast det var tre år sen. O nu ska jag alltså åka till Romme imorrn, kommer såå totalskämma ut mig. Ångrar mig nästan nu =P

Släktforskning...?

Försöker googla på Boris föräldrar, och hittar lite bilder på hans farfar, tror jag i alla fall... Typ alla sidor är självklart på holländska, och google översätt är inte det bästa som finns precis. Men det är ändå kul att titta lite, vem vet, kanske jag hittar någon film på de Mensinghe's Rinaldo, Boris pappa? Ska kolla youtube också för att se om det finns något, han har ju rätt fin stam så något måste det väl gå att hitta =)

Vi kollade i passen på vägen till Folkinge, och det verkar som Marcos mamma har för stora öron haha. Dessutom kom vi fram till att Boris måste få nytt mätintyg, eftersom hans går ut i slutet av maj. En sak till att fixa alltså...

Foto: Sofia <3

Dagens ridpass 7/3

Tyvärr gick Boris på lektionen igår, fast han var så duktig på tävlingen. Men det var i alla fall bara jag som red honom. Han var så duktig, och passet var inte så hårt om man tänker på tempot. Vi tränade framdelsvändningar, skänkelvikningar, och självklart att rakrikta på medellinjen, det gör vi på alla Jessicas lektioner. Boris har ju mycket svårare för höger så sjänkelvikningarna där blev rätt usla i början, men efter en stund gick det bättre. Men jag var inte riktigt lika duktig jag typ sov igenom hela lektionen... Så trött var jag

Som vanligt skrubbade ponnyn huvudet när jag suttit av och den här gången hade han sönder sitt pannband, suck.

Vet att jag tjatar, men jag längtar så sjuuukt mycket till sommaren!!

Skolan igår

På förmiddagen tränade vi framdelsvändningar och skänkelvikning. Jag hade en enorm häst som hette Nelzon. Han var minst 170 hög och typ jättebred också. Kände mig väldigt liten. Så det är väl klart att det gick skitdåligt på lektionen. Men vi red i två grupper och var bara fyra i varje, det var bra.

Eftermiddagen hade vi sjukbandagering. Vi tränade på avelsstona, och de var nog rätt nöjda att få bli lite ompysslade. En fölar om två veckor och en annan om tre! Tvåorna har fölvaket, så nästa år är det våran tur. Det är nog rätt spännande om det kommer något föl, men lite lagom kul om man bara får sitta hela natten i onödan o så föds fölet nästa dag...

Sjuk

Som jag visste har jag nu blivit sjuk... Klarade av skolan o stallet igår men nu är jag hemma, eftersom jag ska med skolan till Romme o åka skidor imorrn. Det vill jag inte missa! Så jag vaknade klockan ett idag - vääääldigt skönt.

Pudeln


Hatar utseendet när man har tagit ur knopparna!! Man bara måste skratta åt dem, de som har hästar med lång man kan vara lyckliga...

Btw såg vi en häst som var lik Safira på tävlingen, fast med rakare och smalare hals, kanske var den också några centimeter högre.

Clear Round i Folkinge

Gick upp halv fem imorse efter att knappt ha sovit alls, för att jag har blivit förkyld igen. Suck.

Boris är nog lite rädd för Toulosa för han ville inte gå in i transporten när hon stod där. Det kan jag förstå, att man inte vill gå in till någon som piper och sparkas... Så vi tog fram linorna och då kastade han sig in, linor är farliga grejer.

Själva tävlingen gick bra för att vara första gången vi är ute! Första rundan på 60 cm glömde jag att hoppa ett hinder, och fick göra omstart. Sen fick jag 8 fel, två utbrytningar vid ett väldigt läskigt lila hinder som var rakt mot läktaren. Många kom inte över det hindret. Andra rundan (70 cm) fick jag ett stopp igen vid det lila hindret, och på omstarten rev jag ett hinder men gick resten felfritt, så de var snälla och gav mig en rosett i alla fall.

Jag är väldigt nöjd över Boris insats, han var pigg, villig men självklart lite spänd och nervös. Lite mindre nöjd över mig själv, jag kunde inte riktigt bestämma tempot och en sväng speciellt blev dålig varje gång. Tryckte massor med ytterskänkeln men blev ändå tvungen att panikdra i innertygeln för att inte krasha in i hindret som stod bredvid.


Blev tyvärr inga bra ridbilder, för både framhoppning och tävlingen var inomhus och min kamera gillar inte riktigt ljuset i ett ridhus ;)

Winnipeg förvånade alla genom att gå runt banan båda gångerna, och alla andra fick också bra resultat. O Jessica pratade om att jag o Anna skulle hit igen om två veckor och tävla lokalt =D

Lyckad dag helt enkelt!

Boris och nylonstrumpan


Först knoppade vi och ryktade, och sen för att knopparna skulle hålla sig fina försökte vi trä en nylonstrumpa över halsen... Men den kom nätt o jämt över mulen så det gick inte så bra hehe =P

Fanns ett snyggare tillfälle som tyvärr inte fastnade på bild

Träning

Träningen gick superbra, Boris hoppade allt som jag sa åt honom, fast kanske lite för fort... Vi red bana och tränade på den höjden vi ska tävla på, alltså inte så högt =)

Super härligt i alla fall...

Forgive me my weakness, but I don't know why, without you it's hard to survive


Vad ska man ha på sig?

Vita ridbyxor och kavaj, eller bara helt vanlig? Det är ju kul att klä upp sig och det känns väl lite mer som tävling då, men samtidigt vill man ju inte komma och se ut som en snobb heller. O ska man knoppa manen fast det bara är en clear round i hoppning? Hjälp mig! Boris är skitsnygg i knoppar, men jag är väl sådär på att göra snygga och då kan man nästan strunta i det, eller? Fast det är så fint ju...

Nu får ni faktiskt hjälpa mig och kommentera vad just ni tycker så att jag inte ska skämma ut mig!

Imorgon...

...ska jag först på årsmöte med hyrarna o styrelsen o vem som vill komma med. Sen blir det hopprtäning på min underbara ponny, hoppas det går bra nu sista dan innan tävlingen! Inte sådär jättebra att ha träning precis innan kanske men man får anpassa sig. Efter det ska jag plocka i ordning alla saker o fixa som man gör dagen innan tävling och sen åker jag och Emma hem till mig och nu ska vi gå och lägga oss i tid! Annars kommer jag dö på söndag...


Hoppas ni alla har det bra <3 Själv längtar jag skadligt mycket till våren och nu verkar den vara på väg... Det skulle jag inte ha sagt för nu kommer den nog aldrig hehe...

Dagen som varit

Inte hunnit blogga nånting idag... Och värre lär det bli i helgen då jag har fullt upp med stallet, tävlingen o kopmis som jag måste vara social mot hehe.

Åkte till skolan för en lektion och sen tog jag bussen mot stan innan invigningen av skolan började. Först skulle det vara en för eleverna och sen en för "massa viktiga personer" som skulle komma. (Typ landshövdingen o nån jordbruksmänniska?) Meeeen, kom på när jag gått på bussen att bussen som skulle gå 10.23 egentligen var ett tåg och nästa buss gick 12.33, vilket inte var någon kul överraskning precis... Så jag gick till stan o donken med två kompisar tills bussen gick. Surt att jag så missade invigningen men så kan det gå om man slarvar!!

Sen hade jag stallet som vanligt, o Linda slutar nu tidigare, hiss på det!

Inte så mycket mer att säga... Jo, Boris var pigg idag och fick bara gå en barnlektion med tempoväxlingar eller nåt sånt, alltså ingen hoppning. =D O juste en lapp har kommit upp i stallet om ridläger i sommar - och jag är med på en väldigt vacker bild där jag står i bikini och leder en ponny i vattnet. Suck hehe

Vart i stallet

Kom precis hem från en lagom jobbig stalldag på Eda =)

Med lagom jobbig menar jag precis det. Inte för lite, inte för mycket. Några underbara ridskoletjejer underlättade också genom att hjälpa mig med vattnet o fodringen bara för de hade tråkigt. Sånt klagar man inte på precis...


Boris gick två lektioner o jag hörde från tjejen som red sista lektionen att han var duktig, men kunde tyvärr inte se någon rida.

Pusss på er


Rosa/röd Gold Medal



Inte fint! Tycker jag... Förutom att det är en rutig kant och rutiga siffror så är det just siffrorna som inte alls passar in på ett schabrak!! Kanske en tröja möjligtvis, eller nej förresten, men absolut inte snyggt här.

Men färgen och rutorna får jag väl hissa, bara att närket förstör allting, även på andra sidan.

Vitt Showmaster



Gillar verkligen de här schabraken, även fast de är kopior och de äkta schockemöhle schabraken är mycket snyggare så är de helt klart ett av Hööks snyggare. Ändå värt pengarna, 199 kr tror jag... Skulle vilja ha det på tävlingen faktiskt, stod och tittade på det i affären men ändrade mig sen, vet inte varför!!

Även de andra färgerna är rätt så snygga, men det här var ändå bäst =)

I skolan

Sitter nu i skolan och borde jobba engelska, men jag är faktiskt klar med kapitlet så har inte så dåligt samvete för det =)

Sen ska jag till Eda och ha stallet för Emma som är sjuk, stackars henne... Najs, för hon tar en jobbig måndag! Blir nog lite lagom jobbigt idag för jag behöver bara göra höpåsar, fixa till lektionerna, fodra o sopa. Min syster har lektion så kanske till o med får lite hjälp där...?

Saknade flickan... ♥


Hehe


Hahahahahaha jag o min syster testar GIMP som jag har laddat ner till min dator =) Lyckades inte få in nån bild att redigera, ska testa det snart... Jag typ ♥ paprikapenseln!!

Har tråkigt...

...och kommer inte på något att skriva. Så jag sitter med Webcam Max o tar egobilder haha. Kom gärna med förslag om vad ni vill att inläggen ska handla om, har total idétorka nu!! Snälla hjälp mig... =)

Haha det här bjuder jag på xP
Ser alltid så ful ut på bild...

Inte mörkt


Såhär ljust o fint var det när jag gick hem från skolan idag =) Kanske finns något hopp om sommar i alla fall...

Hatar.

BLOGG.SE SOM INTE VILL FUNKA!!! Skrev flera inlägg som bara inte kommer upp på bloggen... STORDISS PÅ DET!

I säkraste laget

Film från 19** som vi såg på Arbetsmiljö & Säkerhetslektionen. Janne Jönsson var med, typ minst 20 år yngre än nu hehe. Enligt mig var den inte så bra, de utgick från att alla hästar skulle vara "normala", gjorde exakt vad man bad dem om men något liltet undantag. Aja, den är ju gammal så...

Ridtravare blev totaldissade. De avrådde folk från att köpa en travare, eller en häst yngre än sex eller äldre än femton. Nån måste ju kunna ha dem också...?

Finfin ridtravartjej ♥

Sjukt dåliga...


Till de här filmerna! Fick en demo utan ljud när jag var i Globen i vintras, och den suger!! Men kan vara lite kul att sitta o skratta åt eftersom den är så dålig. Fullkomligt meningslösa övningar, och en del är farliga för både häst o människa. Dessutom nån slags reklanfilm för Hööks...


Ville bara säga det: Köp inte dessa!! (Emma du vet vad jag menar...)

Alkoholisten

I förrgår satt jag på resecentrum och väntade en lång stund på bussen och en tjej i 35-årsåldern satte sig bredvid mig. Hon hade en bukett tulpaner som hon förklarade att hon hade fått av en finsk alkoholist, och att hon också var alkoholist och att visst är det fint att människor gör så mot varandra? Jag tyckte hon var lite läskig och svarade javisst, tittade ner i marken och satte mig längre ut på stolen.

Sen kom en kille som hon kände och hon berättade sina största problem för honom. Hon hade femhundra kronor kvar. Sen sa han att det var den 28 februari och då började hon stortjuta och sa att hennes dotter fyllde tretton år och att hon var hemsk o allt det där. Jag började nästan gråta själv, så synd tyckte jag om stackars lilla dottern och henne själv. Så tog hon fram ett paket vin och drack, klockan tre en måndag.

O jag tänkte: stackars människa! Att jag klagar på mina problem o så finns det verkligen folk som har det mycket värrre än jag nånsin kommer få det (förhoppningsvis). Så skulle de ut o röka o sen åka hem till honom. Hon gnällde rätt mycket o sa att han måste lova att vara snäll! Hon sa till mig att det är väl klart man är rädd, han hade misshandlat henne flera gånger. Så gick de o jag gick till min buss.

Det är en ska att se olyckliga människor på film, en helt annan att se och prata med dem i verkligheten! Riktigt läskigt faktiskt...

Kanske inte så roligt och hästigt inlägg, men värt att tänka på! Ens problem verkar så små...

Ridbyxor med bakfickor



Förstår inte hur man vill ha det på ridbyxor... Snyggt o så, sålänge man inte rider, men hur nödvändigt är det när det är lika snyggt utan och måsta vara väldigt obekvämt i sadeln. Syns ju inte ens när man rider. Däremot borde det finnas fler ridbyxor med fickor som man kan ha mobilen i hehe...

Inköpen

Blev inte så mycket som jag hade trott... Fast rätt skönt, då har jag råd med startavgiften också hehe.

Denhär som jag hade tänkt + sprutan till =)

Sånna fast vita så jag kan knoppa fint =)

Mina gamla börjar bli gula o så ville jag få ihop till en stämpel =)

Kollade även på lite reaschabrak, men full såg väääldigt stort ut, o jag tror att ponny skulle bli för litet tyvärr.

Fiiint

Till Hööks

  • 1 Stor Flaska Pälsglans
  • 2 Svarta Senskydd (eller annan färg kanske...)
  • Ludd till Grimma eller Lädergrimma (att ha i tansporten)
  • + kanske ett antal mer grejer som kommer hamna i påsen =)
  • - det jag inte hittar =P


Efter skolan åker jag direkt till Hööks med en kompis, kul att köpa nya saker men inte lika kul att betala för dem...


Gårdagens ridlektion

Tove och jag var snabba - stallet var klart redan vid nio...

Självklart hade jag Boris på lektionen, och vi tränade lite markarbete med bommar och några små skutt på slutet. Boris var jätteduktig och fick massa beröm från Jessica för att han taggar så mot bommar och hinder. Mest tränade vi galoppbommar, och det gick riktigt bra faktiskt =)

Finafina <3

Gårdagen

Igår var jag upptagen och hann inte blogga nåt på kvällen när jag kom hem för då var jag typ jättetrött.

På förmiddagen hade vi travkörning med både storhästarna och russen. Men jag fick bara köra ett russ för vi var för många i gruppen. Jag och Saraha körde Shot Gun, en liten köttbulle som inte tyckte om att springa först. Vi tränade på att köra om varandra och så fort vi kom framför bara dog den och det var skitsvårt att få den att trava. Vi satt och smackade o viftade med spöt men han ville inte riktigt trava på... Hehe vi hade kul i alla fall. De andra russen var mycket piggade och sprang jättefult, såg ut som typ islandshästar.

Shot Gun

På eftermiddagen hade vi elsäkerhet, vi skulle koppla kontakter och sladdar, så om ni vill ha hjälp med några elproblem, fråga inte mig! Jag var inte sådär jättebra på det hehe...

Titta så fint

Vi fick också sluta tidigare!! Jag typ ♥ att sluta tidigare =D

RSS 2.0