Stenholmen

Var på Stenholmen på eftermiddagen idag och kollade när när några tjejer visade upp vad deras hästar kan. Vi skulle ha fått prova att rida också, men det fanns inte tillräckligt med häster till det. Det var nyttigt eftersom vi som har "vanliga hästar" ofta inte är så insatta i andra grenar än just de som våra hästar går. Till exempel skulle det vara intressant att prova på westernridning, gymkhana eller galopp...

De är verkligen coola, de små hästarna! Väldigt söta, och fina gångarter, men hoppa är de mer eller mindra usla på. Fast de är ju inte avlade för hoppning så vad väntar man sig? De är bättre på saker som ridhästar inte alls kan. Visst, vem som helst kommer över ett 40 cm hinder, men teknika hade inte de vi såg i alla fall. Fast det är väl därför de inte heller tävlar i hoppning, och Boris inte kan tävla i speedpass eller femgång.

Som sagt, väldigt kul att se på, speciellt när man känner dem som rider och de kan förklara allting. Men inget jag skulle tänka mig att göra själv, mer än att prova någon gång. Så du kan vara lugn Emma.

Visste ni förresten att jag också har tävlat islandshäst? Fast jag var ganska dålig på det, kanske också därför jag slutade haha... Översatt i dressyrpoäng kanske det sämsta resultatet blev 25 % och det bästa 50 %. Kan försöka leta fram några bilder sen.

Boris vecka

Ungefär såhär kommer veckan se ut för min ponny:

Måndag - vila och lite mys
Tisdag - vila
Onsdag - galoppbommar, kanske lite cavaletti
Torsdag - ev. uteritt, annars dressyr
Fredag - dressyr på fält
Lördag - ev. uteritt, annars dressyr
Söndag - dressyr i paddock

Ska försöka variera dressyren, och minst en uteritt ska det bli, måste bara ha någon att rida ut med.


Svårt val

Nu blir det svårt att välja...

Hoppningen är ju det som både Boris och jag älskar mest, och så kommer det nog alltid att vara. Men frågan är om vi inte behöver en paus, eller kanske sluta hoppa helt, och bara rida över lite småhinder då och då. Eller om jag helt enkelt ska bita ihop och bara träna mer, se till så att jag lär mig rida ordentligt och inte bara förstöra för min underbara hela tiden. För han har absolut inga problem att hoppa. Och han kanske blir ledsen ifall vi börjar satsa på dressyr, Boris tycker ju om att hoppa...? Det vore synd att inte ta vara på talangen liksom.

Frågan är egentligen vart jag vill. Om jag ska rida mer dressyr för att kunna hoppa bättre sen och tävla i det, eller om jag vill satsa och börja tävla dressyr istället för hoppning. Målet med allt är i alla fall att jag ska börja tävla lite mer och lite klasser också, inte bara clear rounder eller programridningar. Jag vill vad som är bäst för Boris, men om jag inte vet vad han vill, hur gör jag då?

För att vara mitt livs andra dressyrtävling och Boris första gick ju söndagens bra. Om vi bara tränar så kommer det gå ännu bättre troligtvis... Så är det värt att ta det näst bästa och försöka lösa dressyren, som ju är närmare ett resultat än hoppningen? Jag börjar bli trött på att efter nästan varje träning och varje tävling bli besviken och lessen för att det aldrig går bra.

Måste tänka noga på det här nu...

Kämpa sista dagarna nu

Jag har en inlämningsuppgift kvar att göra som måste in på onsdag då jag slutar skolan!! Det är bara att jag måste göra klart den där inlämningsuppgiften också...


Vilodag

För Boris i alla fall... Jag tog in honom från hagen, mysryktade lite och gick sedan en kort promend (ungefär bort till spåncontainern o tillbaka) så att han fick beta lite utanför hagen också. Tränade lite trick med han också, tass och puss, som han är väldigt duktig på. O så tränade jag på att stanna honom när jag leder. Det går mycket bättre i grimman än i tränset då han bara går rakt över mig haha.

Det finns lite mer gräs än såhär som tur är ;)

Man lär sig något nytt varje dag, och idag har jag lärt mig att...

...man är väldigt fin i orange hjälm, att starta en grästrimmer, använda den, hur man tar sönder den och hur man lagar den efter att man har tagit sönder den.

Och att det är roligare än att hacka ogräs.

Lärorik dag =)

Mys

Lite bilder från myskvällen i lördags... Kunde inte varit härligare =)

Glad hest

Emma försöker få hästen att ställa upp sig fint, inte det lättaste...

Får väl bli bra ;)


Lite ridning blev det också innan tävlingen, fast bara lite skritt och några varv i trav barbacka ♥ Älskar mitt hår på sista bilden :O

TävlingsbilderEmma och Anna blev delad etta i LB och Anna vann KM tack vare att hon hade högre procent i LC. De har de båda förtjänat!!

Viktoria och en tjej som jag inte känner fick samma poäng i C-ponnykategorin i LC, men hon på fuxen hade fler 7:or så hon vann till sist.

Jag kom trea i båda klasserna och det låter ju inte så dåligt - tills man läser på listan att bara fyra D-ponnyer var med i en av klasserna...

Dressyrtävlingen

På framridningen kändes Boris helt UNDERBAR. Fick lite tips av Jessica och då gick det så himla bra att rida.

Lätt C:1 gick väl ganska bra, jag är helt nöjd med den, eftersom det var vår första dressyrtävling och allt. 61,48 % blev det på den, och jag kände att det var ungefär så bra det gick. Lite mor handen i halterna, springig efter galoppen och sådär men på det hela bra.

Lätt B:1 kändes bättre, då hade Boris varit uppe i stallet och vilat en halvtimme innan jag värmde upp litegrann igen. Jag fick även nu lite hjälp av Jessica, det gäller bara att jag måste tänka på precis allt. Hela programmet kändes väldigt bra, det är ju inte så många övergångar, vilket jag är usel på. Mellangaloppen blev väl inte så bra, och efter blev det ännu sämre men känslan var ändå bra. Dock så visade det sig inte i procenten som var 59,66...

Min kamera jobbra på, resten av bilderna kommer sen ;)

Tävlingsdag!

Idag är det dressyrtävling som gäller, det kommer att kännas konstigt att tävla dressyr mot sina vänner... När det faktiskt är placeringar. Mer uppdatering om dagen kommer ikväll, nu har jag fullt upp ;)

Stallmys

Det är tänkt att jag efter jouren (morr på den!) ska få skjuss av en snäll mamma ner till Eda, fixa i ordning hästen och utrustningen samt städa lite inför imorrn. Efter det ska Emma och jag sova, jo vi ska faktsikt sova ordentligt, i lägerstugan så att vi slipper gå upp så tidigt. Jag hoppas att Boris får sova inne också. Så taggad jag är!

Så det blir en myskväll, som jag faktiskt väljer före de fester jag kunde ha gått på. Men, hästen kommer alltid i första hand! De förstår inte varför de plötsligt ska anstränga sig när inte deras skötare och ryttare gör det för dem.

"Vi kräver att hästarna ska vara pigga och lyssna, då måste ryttaren också vara det", sa min skolsköterska... Sant. 

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN

Min lillebror fyller år, och jag kan inte vara hemma alla och säga grattis... =( Saga fyller år idag med, stort grattis till henne också ♥

Sommarhagen

Igår fick Boris och de andra hästarna komma ut i sin sommarhage, efrtersom lektionerna är slut. Gissa om de blev glada! Synd att jag inte hade kameran med ;)

Bilder tagna i vinterhagen - i sommarhagen finns det gräs...

Boris duktig

Red i dressyrsadeln idag, och det kändes nästan lika bra som när jag "hoppade". Red igenom lite ordentligt med bakdelsvändningar och skänkelvikningar och såg till så de verkligen blev bra istället för att fortsätta i trav och rida öppnor och slutor. Boris var så duktig han var uppmärksam och jag hade nästan inget i handen, fina fina ponny. Så jag tar nog och tävlar dressyr i dressyrsadeln, eftersom det verkar fungera nu. Tyvärr blev avslutningen av passet inte alls lika bra som vi började, Boris och jag blev lite osams, jag hoppas han glömmer det fort...

Soffan: jag har längt stiglädrerna ett hål nu =)

Dressyra lite

Efter skolan går jag först på stan ett litet tag (kanske blir det något litet till Boris? tyvärr har jag inte pengar till schabrak...) och sen åker jag till Eda för att ha stallet och rida lite dressyr. Igår fick Boris gå två timmar i skogen med barn på ryggen, men man kan inte misslyckas med att rida ut. Det var nog lite nyttigt för honom att klättra lite och lyfta på benen. Lördag vilar han, eftersom jag kommer så sent från jouren, då behöver jag tiden till att rykta, putsa och knoppa lilla hesten =)

Beslutsångest...

Vilken sadel ska jag tävla i...? I-landsproblem ja visst, men ändå ett problem som jag inte kan betsämma mig för vilket jag ska välja. Nu kommer mina icke-bortskämda vänner bli ännu mer avundsjuka menmen...

Funderar på att byta padd och se om det blir bättre, måste nog prata med Jessica i så fall. Problemet är att min sits blir bättre i dressyrsadeln, men formen blir lite sämre. Och jag har faktiskt inte något vitt hoppschabrak. Hm, hur ska jag göra, har inte lång tid på mig att tänka nu...

Asså ibland blir jag trött på mig själv ;)

Hoppbilderna


Båda ponnyerna överhoppar sig på så här små hinder, speciellt eftersom de inte hoppar så mycket. Jag vet att min sits är dålig, men tycker ni inte att det har blivit lite bättre...?

Bilderna blev väl inte sådär jättebra, filmerna är lite bättre, men jag ska väl inte klaga nu när min syster var så gullig och följde med =)

Var bara tvungen att ta med den här extremt snygga bilden... Lägg märke till Boris min om ni tröttnar på att titta på Emma haha ;)

Gårdagens hoppning

Boris var jätteduktig igår, han lyssnade jättebra och väntade på mig hela tiden. Väldigt duktig var han, både på "hindren" och i dressyren. Undrar vad det beror på...? Att det var hinder på banan, att jag hade martingal, att Magic var med eller sadeln? Måste fundera på det, har typ några dagar på mig nu...

Bilderna kommer imorrn...


En av de mindre vackra bilderna fick det bli - men resten kommer som sagt imorrn, min kamera är så seg på att ladda in dem i datorn när det är filmer med. Min syster var så gullig och fotade o filmade både Emma och mig, och så blev hon hinderslav hehe...


Det här blev inköpt idagBlingpannband och hästschampo, plus en födelsedagspresent till min lillebror som inte blev köpt på Hööks...

Tyvärr var pannbandet trasigt redan efter att ha blivit använt en gång! Så jag skickar det med Emma så byter hon det imorgon får man hoppas. Surt...

Hästshopping

Idag ska jag till Hööks med Emma och köpa blingpannband till min ponny. Då kommer han bli så fin så! Ska ta och köpa någon slags present till min bror också, han fyller år snart, suck...

Sen blir det att åka till Boris och hoppa lite småhinder hade jag tänkt mig =) Så det inte blir alldeles för mycket dressyr nu innan tävlingen. Min syster följer kanske med och fotar lite också, om hon hinner ♥

Tröttnar aldrig...

Tog ut Boris lite, har tyvärr inte hunnit det innan. En kvart ungefär fick han äta gräs, men de har lite i hagen som tur är, annars lär han väl få en chock av sommarhagen...

Han har fulisgrimman i hagen - av någon anledning tycker valackerna att det är deras livsuppgift att ta sönder så många grimmor som möjligt... Men den här har hållit i flera veckor nu =)

Diamond


Diamond, hingsten. Visades på Vretas treårstest, någon som såg honom där...? I alla fall är det en jättesnygg treåring, lite mager kanske (hm, undrar varför?) och kommer att bli en toppenhäst när han växer upp tror jag!! Jessicas privathäst blir det, så då får hon både honom och Elegance att träna. Diamond blir nog lite större än henne skulle jag tro, men det är ju bara bra.

Bilderna blir usla inne i stallet inte mycket att göra åt det...

Dressyr i regnet

När jag kom till stallet såg jag att Armin var sadlad och på väg ut, så jag och Emma följde med ner och tittade. Han skulle longeras med sadeln för att vänja sig, men snart är han nog mogen för att bli sutten på! Tyris red en stund på Romeo innan hon tröttnade och tyckte att rutchbanan var roligare.

Dressyrgruppen hade träning så ridhuset var upptaget. Självklart enda gången jag hade viljat vara där eftersom det regnade. Men det gick bra ändå, underlaget blev ju bättre efter regnskurarna ;)

Boris kändes bra redan från början, det syns inte alls på bilderna som Soffan fotade eftersom de togs under framridningen, men han var mjuk och balanserad idag. Vi avslutade med att rida båda programmen, nu känns de mycket bättre!

Rida lätt bilder blir förståss aldrig särskilt vackra...

Hälsosamtal

Jaha, jag äter visst för dåligt, det måste det bli en bättring på... Sa skolsköterskan i alla fall. Jobbigt. =P

Slutade nu och ska snart dra mig mot bussen till stallet och min ponny =)

Frågetecken?

Igår fick jag reda på att Winnipeg är såld från Eda, helt utan förvarning. Inte direkt den hästen jag gillar mest, men det kommer ändå att bli tomt utan henne. Mest undrar jag hur det blir för hennes hyrare...? Och istället har det köpts in en hingst, som vi inte får hantera alls innan den har blivit kastrerad på fredag. Den kommer idag, ska bli spännande att se vad det är för någon.

Vi får hoppas att Winnie har det bra nu, hon gick faktsikt inte så bra in i verksamheten, och så får vi hoppas att det är en trevlig häst som ska ersätta henne!


K1 och Hovstallet

Först, efter en lång bilresa kom vi till K1. Försenade. Han som skulle visa oss runt var lite sur och stressad så vi fick springa runt i stallen för att hinna se allt. De hade jättefina hästar och sjukt fina stall, fast tyvärr fick hästarna nästan inte alls gå i hage. Klart att det inte finns fina beteshagar mitt i Stockholm men i alla fall... Trevligt besök, dock är jag ganska rädd för militärer de ser så läskiga ut ;)

Efter lunch åkte vi till Hovstallet och tittade på kungens hästar och deras vagnar och selar. Det var fatiskt väldigt värt att se! De här hästarna fick inte heller gå i hage utan man släpper dem på gårdsplanen en stund varje dag, det var en liten bit, och bara grus. Kungen hade bara bruna valacker i åldrarna fem till tjugo år, lite tråkigt kanske...? Äh, det matchar då i alla fall. Hästarna var vääääldigt lugna och orädda för allting, på båda ställena. Det är nog nödvändigt om man ska köras i parader med en massa folk som skriker och viftar.

Tog lite vackra bilder med min extremt bra mobilkamera, eftersom jag lämnade kameran hemma.

Sammanfattat en trevlig dag, trots bilresan och att jag inte hann till Boris!

Stockholmsresa

Idag ska vi med klassen till Stockholm, och vad ska vi göra där om inte titta på hästar? Det blir en jobbig bussresa - jag hatar att åka långt, vad man än åker i. Jag som tyckte Kolmårdsresan var jobbig kommer ju att dö nu! Sedan ska vi till K1 och Hovstallet på studiebesök, fast jag vet inte riktigt vad vi ska göra. En timmes fri tid får vi, men då ska vi hinna äta lunch också... Trots det borde den här resan bli roligare än när jag åkte till Stockholm i nian och besökte Riksdagshuset haha! Inte så kul.

Nåt jag kom på

"Så skönt att det inte är vinter!!"

Sitter fortfarande och har tråkigt... Ska la försöka plugga lite kanske.

Uteritt på Idor

Vi red ut i skogen på jouren och de flesta hästarna fick ryck lite då och då, de ville inte gå framåt eller galopperade på stället. Men inte Idor, som jag fick rida på. Han var lugn och gjorde ingenting. I vilket fall, det var en fin häst och en i min grupps favorit så jag passade på att testa honom när hon inte var med. Fast om jag inte passade mig och red ordentligt hela tiden krullade han ihop halsen och gick typ en mil bakom hand. Då får man börja jobba igen!

I går klockan 6 på morgonen föddes Madeiras första föl, ett sto. Sjukt söt! På bilden är det Spectra, Toppless lilla bebis som nu får sova ute i hagen på natten.

Stalljour

Jour idag med kvällsfodring. Kommer få sjukt tråkigt eftersom jag inte har med min egen klass och därför känner jag ingen som jag ska jobba med. Och nu får jag inte ens betalt! Min stackars ponny får två vilodagar i rad nu på grund av att jag inte kommer hem förrens klockan åtta ungefär, och då är det inte att tänka på att ta sig till stallet och rida. Usch inte kul...

Dagens ridpass

Eftersom det var tävlingskänsla i luften red jag fram i paddocken och gick sedan in i ridhuset för att rida igenom programmen. Boris var lite stark och tung i munnen idag, hoppas det släpper innan helgen, men vi har ju en vecka på oss... Letade fram ett par stigbyglar utan gummisnodd och stigläder till dressyrsadeln så jag slipper byta varje gång jag ska rida. Det jag saknar nu är ett schabrak...

Usch det känns som om jag använder samma bilder hela tiden - måste verkligen släpa med mig någon stackars slav till stallet som kan fota lite... Min kära syster kanske... ;)

Vårdressyr

Edas vårdressyr för storhäst var idag och jag var funktionär. Först öppnade jag ridhusdörren, satt sedan och sa åt andra när de skulle öppna så det var ganska chill. Men efter det fick jag skriva en klass, Lätt A:1 men det var inte så många starter. Även om det inte var så jobbigt hade jag fullt upp hela dagen och hann inte ta några kort. Blev jättetaggad på att tävla dressyr nu!!

Felicia och Maria var dagens enda Edaryttare.

Försenat om Saffier Jet

Sov hos Emma igår och vi glömde bort bloggen lite, fast jag lovade att hon skulle få gästblogga hehe... Jaja, här kommer lite bilder på henne och Jet i alla fall!

Bilderna blir sådär lustiga att man knappt ser bakbenen och rumpan, och så ser huvudet och framdelen gigantiska ut. Beror på att jag inte är sådär jätteskicklig på att fota hoppbilder så kameravinkeln blir fel...

Jet är en superfin häst, dock är han lite feg och överhoppar sig enormt. Visst är han och Emma fina tillsammans!?

Mot geten

I eftermiddag åker jag till Emmas häst och hjälper till lite med hoppningen, kameran hänger med såklart! Det ska bli spännande att se var han bor eftersom de har flyttat honom sen jag var där sist. Ska också bli roligt att se hur de har utvecklast sen i vintras.

Men det är en riktigt fin ponny, eller hur?

Idag

Idag har jag haft mitt tal (inför typ 7 personer) om min åsikt att det inte ska vara tvång på säkerhetsväst. Fick en hel del emot mig (bland dem läraren!), men jag lyckades skapa en diskussion i alla fall hehe. Här kan ni läsa det inlägget som jag gjorde "talet" av. Jag är inte så himla bra på att uttrycka mina åsikter så att folk håller med, jag trasslar bara till det så jag vinner sällan bråk =(

En kompis argumenterade för att ridtravare inte ska diskrimineras så som det är nu, och det var väldigt bra, kn inte annat än hålla med. Personligheten gör hästen, inte utseendet eller gångarterna!

Jobbiga människor

Som man bara inte klarar av ibland. Så irriterande för vissa kan man bara inte säga vad man tycker till. Av olika anledningar kan det innebära problem för en själv då... Som till exempel en person jag helst inte vill ska sätta sin fot på Eda längre. Och så kommer h*n tillbaka ändå. Fast den inte ska.

Tur att min underbara ponny alltid finns ♥

Gårdagens ridpass

Jag övertalade underbara Ellie att Boris nog inte skulle gå lektioner idag, så efter att ha smitit ifrån mötet red jag lite dressyr i paddocken. I början var det lite jobbigt tyckte han, att behöva arbeta när man är alldeles ensam på ridbanan, men sen när vi hade galopperat lite släppte det och det gick superbra. Första dressyrpasset med dressyrsadeln var det. Den sitter bra, men schabraket är helt värdelöst och korvar ihop sig. Tyvärr stod det en massa hinder kvar sen Pollux och då blev det inte programträning som jag hade tänkt mig från början.

Min sits blir hundra gånger bättre i dressyrsadeln, jag sitter mer rakt med både skänklar och ryggen, och höjer handen lite.

Min ponny är den finaste

Tävlingsmöte

Jaha ikväll blir det tävlingsmöte med styrelsen, och bestämma hur vi ska arrangera dressyrtävlingarna. Storhäst är nu i helgen och då är jag funktionär, sen är det ponny helgen efter. Då blir det att vara med istället!

Det jobbiga är att dagen efter storhästdressyren har jag stalljour, och dagen innan ponny också. Det bli två jobbiga helger...

Marabou Caribean

Nu kommer ni få läsa ett helt ointressant inlägg så om ni inte vill det - sluta nu =D

Klart jag var tvungen att testa den här också, godisgri som jag är ;) Rekommenderas starkt om man gillar kokos o choklad

Glassmöte

Vi ska äta så mycket glass som vi bara orkar nu... Fast nej, det är veckorna för sommarjobbet som ska bestämmas nu. Jag har ju ridlägrerna på Eda, men det blir trevligt om man kan tjäna lite pengar också =)

Ännu mera vårbilder

Ni får säga till om ni tröttnar på dessa "ohästiga" bilder!

Min systers heta gummistövlar, jag hjärtar dom

Martingal och tyglar

Det här fick följa med mig hem från Hööks igår =)

Inga bra bilder men de får duga!

Grattis på födelsedagen, MammaDet jobbiga med födelsedagar är att man måste köpa presenter. Och jag gör alltid fel! Det blir för dyrt, för billigt, fult, något de redan har, något de inte vill ha eller helt enkelt bara fel! Men så är det ;)


Såhär

Stallet idag med Tove och båda kommer ganska tidigt. Dessutom mockade jag ju igår och bara fölen har varit inne sen dess. Chilldag =D

Ska däremot troligen inte rida, men om Boris inte går lektion blir det dressyr för honom och mig. Måste träna träna massor inför tävlingen så att vi ökar chanserna att ha en sån där bra dag när bara allt funkar!

LEDIG!!

Ledigt från skolan idag, så snart åker jag in till stan för att köpa tyglar. Kanske något annat följer med hem också...? Usch det är alldeles för dyrt att besöka Hööks.

Var ute och fotade på blommorna och katten igår, kanske visar de bilderna sen när jag har lagt in dem på datorn ;)

Kommit hem från stallet

Idag hade jag stallet men det var inte mycket mockning som tur var... Däremot tänkte jag att Boris skulle få vila efter sin stora ansträngning igår, så det blev storrengöring av utrustning istället. Putsade alla lädergrejor noga så nu känner jag mig lite duktig faktiskt. Och Boris blev så glad av att bara få gå i hagen och mysa lite med mig.


HUR kunde Eric Saade komma trea!?

Värdelös låt alltså ;) Fast han är ju ganska duktig men ändå...

En bild säger mer än tusen ord...


Ungefär såhär kändes det idag.

Färgat tränsEgentligen ska ju träns vara svarta eller bruna, men tyckte att det här var ganska fint ändå, och utstickande! Ganska fult på en ljus häst men en svart, brun eller mörk fux kan nog se riktigt bra ut =)

Kolmårdenbilderna


Visst är de lite lika Boris...?

Dressyrryttarn?
Dressyrschabrak från tahorseware.se, det rosa var finast men det känns som att Boris kommer att bli mobbad då. Fast om jag ska ha allt jag vill blir det dyrt...

Tuva och Totte

Hur man kan få Sokrates till Totte vet jag inte, men så kallas han i alla fall ;) Nu kommer de försenade bilderna från i tisdags!

Jag är inte så avundsjuk på det (enligt mig) fula schabraket, men något jag däremot inte skulle ha tackat nej till är benskydden:

Jordens fetaste katt ;)

Hoppträning

Igår hade jag stallet, och först skulle barnen rida ut så det blev en nyttig promenad för mig i skogen. Det var inte så mycket att göra i stallet eftersom hästarna hade gått ute hela natten.

Sen red jag i onsdagsgruppen och hoppade för Ellie. Var väldigt bra inför Pollux eftersom det bara blev så fel att jag inte kom över hindret en gång och därför hann jag inte stressa upp mig. Först red vi övningen fem-och-en-halvan, och sen hoppade vi lite bana. Tyvärr blev det inte så mycket höjd, men får väl hålla tummarna för att det går bra i helgen ändå!

Sjuk

Var så trött när jag kom hem efter stallet igår att jag inte ens orkade sätta på datorn. Och nu ligger jag hemma i soffan och tycker synd om mig själv att vara sjuk... Inte precis vad jag ville med den här dagen, men hellre att vara sjuk idag än i helgen!

Tyglar

"Tyglar skall vara av läder och/eller textil. Även tyglar med tunn gummifodring eller gummivävtyglar är tillåtna." står det i TR II, dressyr.

Så, ska åka till Hööks någon dag och kolla på ett par kantflätade lädertyglar. Tyvärr finns de bara i storlek Full på hemsidan, men ska mäta mot ett par cobtyglar och se hur stor skillnad det blir. De är ju rätt snygga i alla fall, eller vad tycker ni?


Sokrates

Efter skolan idag ska jag hälsa på min syster och hennes medryttarhäst som hon har två gånger i veckan ungefär. En storhäst till lilla Tuva som är mindre än mig, och så klagar jag på att hästarna är för stora haha. I alla fall, jag fotar lite och filmar, så länge som batteriet på kameran klarar, så förhoppningsvis blir det bilder imorrn eller ikväll. Ska bli kul att se hennes häst, vet inte ens vilken färg den har! Och så kommer bilderna från Kolmården då också...


Skillnad?

Vinter

Sommar

Det är så stor skillnad att vissa i vuxengruppen inte ens ser att det är Boris! Visst är han mycket finare på sommaren? Är bara så glad att jag har en guldig ponny igen, istället för en smutsgul ♥

Magic igen

Blev ingen hoppträning med Boris som jag var helt säker på att det skulle bli. Jag var redan jättearg när jag kom till stallet, o hyperstressad, och det blev inte bättre av att jag skulle rida ut på Magic. Morr. Hade behövt träna hoppning innan Pollux eftersom det inte gick så bra på träningen...

Tyra-Linn ledde uteritten tillsammans med Jessica, så det blev en luuuugn tur med typ en galopp och en långsam trav. Hade på mig ridvästen och har nu sjukt ont i ryggen så jag går och lägger mig ;)

Emma och Magic

Förresten kommer bilderna från Kolmården imorgon jag är för trött nu, men det blev nog ett par fina i alla fall kan man hoppas.

Fördomar?

En ska jag har undrat över är varför man ser ner på de som inte har egen häst. Som Boris, han är ridskolehäst, men är precis som vilken privathäst som helst, bara att folk bildar sig en uppfattning om vad som är en ridskolehäst och tänker att alla är sådana. Alla ser en som mindre seriöst hästintresserad bara för att man har en häst som inte är ens egen.

Jag ser också ner på dem som har ridskolehäst. Mig själv alltså. Men varför ska det vara så då? Samma sak som att vissa med dyra fina tävlingshästar ser ner på dem som "bara" har en ridtravare.

Vad jag vill säga är att man inte ska vara så snabb att döma andra för vilken häst de har/inte har. Många har inte sett min ponny i verkligheten och antar att han är som "vilken ridskoleponny som helst". Seg skänkeldöv och har inte gått i form på tio år. Och om någon inte visste att han var ridskolepony skulle man inte se det. Självklart finns det nybörjarhästar också, men inte bara de. Så tänk innan ni kommenterar någons häst som ni faktiskt inte vet något om. Eller, det räcker med en blick.

Ridskolehästar...

Kolmården

Idag åker klassen till Kolmården för att studera djurs beteende, eller vad det var, och vi ska också få prova den nya linbanan. Ska bli kul! Självklart hänger min lilla trogna digitalkamera med så lite bilder blir det nog =) Försökte låna pappas systemkamera men han var tvungen att ha den själv...

Dumt

Blogg.se har som vanligt lite ryck, jag har publicerat massa inlägg som bara inte visar sig...? Är det bara jag, eller kan ni inte heller se? Kommentera detta inlägget om ni kan se! =)

Uteritt


Red ut i skogen idag med Linda och Lill-Emma. Hade dressyrsadeln, vilket jag ångrade eftersom det bli väääldigt jobigt att stå upp då...

Känns bra att kunna ge lite varierad träning, det är ju bra att de vänjer sig vid miljön och får komma ut lite, och så klättra lite, speciellt för holländarna.

Dressyrsadel

Idag provade vi dressyrsadeln på Boris och den passade!! Med en gelpad under låg den ganska bra, och så gammal och skruttig såg den inte ut efter att jag hade putsat upp den, satt på ett schabrak och mina stigläder. Marco fick Scarletts att tävla i, och den satt jättebra på honom. Nu är jag en lycklig tjej! =D


Ska bli skönt att slippa tävla dressyr i hoppsadel... Men nu kommer nästa "problem": att köpa dressyrschabrak...

Mot stallet och min underbaraSporrarTycker att man sällan ser utstickande på dressyrtävlingar, och de här är inte för mycket eller för lite. Lagom fint, eller vad tycker ni?

Det var ju trevligt

Cykeltur i Åtvidaberg - mindre trevligt. =(

Vann en bloggtävling hos Dailyhorses som jag inte ens visste att jag var med i - mer trevligt. =)

Dagens hoppträning

Första halvan av träningen gick allt jättebra. Sen gick det inte lika bra. Kan väl säga att så fort inte allt går bra blir jag hyperstressad som vanligt och förstör det lilla som går bra. Var tvungen att skritta och dricka vatten innan jag kunde fortsätta. Men i dressyren funkar det nu, känns bra inför lokala. Kanske skulle strunta i hoppningen och bli dressyrryttare? Nae så tänker jag inte ge mig.

Älskar dig min lilla guldiga ponny ♥

Hoppträning idag


Hoppas vi är ute, har inte hoppat ute sen framhoppningen i Folkinge och det vore bra om vi kunde göra det innan Pollux om det är i paddocken...?

Jaja ni får höra mer sen! Sorry för att jag inte skrev nåt igår men hade mkt att göra...

Jouren

Då var stalljourseftermiddagarna över för den här gången, tack och lov! Inte för att det är så jobbigt, men det tar en massa tid från hästen och pluggandet. Imorgon är det treårstest på Vreta så vi städade lite och fixade så att tvåorna får lite mindre att göra imorgon bitti. Nästa år blir det vår tur... Tror även att vi ska arrangera fölmönstringen i början av hösten, och så blir det fölvak.

Marinella - en femårig(?) häst som nu håller på att bli lektionshäst.

PussTror nästan att originalet var snyggare ;) Övre är redigerad, undre oredigerad.

Redigeringsförsök


Windows Live Gallery

Windows Live Gallery + GIMP

Gjort lite mer eller mindre lyckade försök att redigera bilder, blev väl inte så jättebra, men som sagt: jag är nybörjare på detta och förstår inte programmen. Tror jag ska skaffa testverision av Photoshop. Försökte ladda ner det för några veckor sen men det gick inte... =S

Såhär mycket har jag att göra just nu


Sitter o pluggar mest hela tiden just nu, bloggen får bli lite lidande under tiden... Nästa vecka blir lite bättre =)

Stalljour på Vreta

Jaha idag har jag jour på Vreta. Ganska ovärt, vem vet inte hur man fodrar hästar liksom? Vi kunde väl lika gärna ha haft praktik ute på något roligt stall som vi inte redan är i på veckorna...? Ska väl inte klaga, jag tror att jag tjänade ganska bra när jag jobbade förra helgen eftersom Första Maj är en röd dag.

Skolhuset =) Stallet ligger till höger

Ridlektion 2/5

Det var meningen att vi skulle rida ut, men så började det regna massor så det blev dressyr i ridhuset istället. Gjorde inget alls, för det gick superbra. Dessutom kan man väl rida ut på "fritiden" det lär man sig ju inget av. Jaja, i ridhuset red vi en volt på varje kortsida, den ena med konor och den andra med bommar på. Sen var det galopp på långsidan, sakta av och sen börja om igen. Som sagt, det gick verkligen skitbra, vilken känsla... I slutet red vi massa övergångar, som Boris och jag behöver träna massor på, speciellt galopp till trav. 

Red med martingalen, men måste snart börja plocka bort den inför dressyren, kanske även prova sporrar och se hur han reagerar.

Brandman och filmstjärna

Igår efter programridnignen (på Solereo) som gick ganska bra, höll de på att spela in en film i staller om typ det nya betygssystemet eller något sånt. Så när Lisa och jag gick in med sadlarna i sadlkammaren vände sig kameramannen om och börjar filma oss! Sen fick vi ta det två gånger till så att det blev riktigt bra. Sen gck han omkring i stallet och filmade när vi vägde höpåsar, sopade och bar ut påsarna i stallet. Tydligen skulle de filma insläpp av hästar men då var vi inte i stallet som tur var.

På efermiddagen stod jag i en hemsk mörk container fylld med rök, med en militär rock på mig och en tung brandsläckare i handen och skulle släcka en eld. Och jag har klaustrofobi...

Rolig dag alltså =)

Idag

Idag är det alltså programridning och brandövning i skolan, mer uppdateringar kommer om det senare =)

Sen åker jag till Eda och förhoppningsvis blir det en hopplektion på Boris. Kanske har glömt att säga det, men det är Pollux Cup på Eda vecka 19 så det blir vår nästa "tävling". Vet dock inte vad det är för klass(er). Vecka 21 är det dags för vår första lokala tävling tilsammans, i dressyr!! Tror att jag ska rida Lätt C:1 och Lätt B:1, men jag har inte pratat med Jessica än.

Vet att han går bakom ibland men vi jobbar på det också!

Dagens ridpass - Boris

Red lite lugnt en stund i paddocken när jag kom från Vretajobbet. Tog på thiedemannan av någon anledning som jag inte kan förstå nu, för den ger ingen effekt över huvud taget. Tänkte i alla fall att eftersom jag inte kan tävla med mina gummityglar måste jag hitta några andra att rida med, men en sak är säker: de här ska jag inte ha!

Tränade lite på Lätt C:1, inte för att jag inte kan programmet, men för att jag behöver tänka på lite saker. Till exempel kommer jag på alldeles för sent att jag borde sakta av från galopp till trav innan man vänder rätt upp sista gången och då blir hästen springig och man får en usel väg.

Efter att ha tittat på de här cirka en månad gamla bilderna insåg jag många fel i min sits som jag faktiskt har börjat jobba på. Dels att jag ska ta upp handen - går sådär. Att jag ska släppa ner knä och häl, det har jag blivit bättre på då jag har längt stiglädrerna. Fast jag känns så stor då... Och att jag måste räta på mig. Det går bra just när jag tänker på det, men sen börjar jag med något annat och glömmer bort att jag faller framåt.

Jättehästen

Red idag ut på slingan på Atom, en gigantisk häst på minst en och åttio! Klarade nätt o jämt av att sadla honom och borsta lite på ryggen fast jag inte såg va jag gjorde då hehe. Men jag klarade av att sitta upp utan pall! Det tyckte i alla fall jag var rätt duktigt gjort.

Han var fin att rida, men drog i tyglarna ibland så jag flög framåt och tappade all ridning. Men resten av tiden gick det bra, vi red lite lättare motion bara. Han var inte alls så "stor" att rida som jag hade trott, som Nelzon till exempel, omöjlig att rida för lilla mig.

Mer vårbilder


Tröttanr aldrig på att titta på bilder som man får en sån glad känsla av! Även de som inte har hästar som motiv...

RSS 2.0