Sjukt taggad

Sjukt taggad - som idol-Robin säger ;)

Men det är jag faktiskt. Fast det bara är en liten klubbtävling med typ 15 starter blir man så peppad och taggad på att ge allt. Ibland blir det ett problem när man anstränger sig lite för mycket, men nu när jag ändå inte väntar mig att det ska gå bra blir det bättre. Att acceptera var man är är första steget framåt.

Nu gäller det!Fotografering och tävlingsfix

Efter skolan åker jag ner till Eda en sväng för att fixa inför den lilla tävlingen imorgon och så blir det lite fotografering också. Emma och jag måste ha bilder på oss alla fyra samtidigt, som är lite nyare än ett halvår gamla, så att vi kan fixa något snyggt till nya bloggen.

Förresten är jag grymt teknisk som lyckades lösa problemen med mail och blogg alldeles (?) själv! Det ni, det trodde ni inte va?13. Min högsta dröm

Jaa ni. Det får ni inte veta! Ha.

För det ger otur att säga sådant... Delvis därför."Sovmorgon"

Jaja, jag börjar efter lunch idag, har bara en lektion. Och vad gör jag nu? Sitter i skolan och pluggar bara för att bussen gick klockan 9 hemifrån. Jag börjar 20 över 12. Surt eller? =)

Fixar med nya bloggen, men såklart är det problem med blogg.se och hotmail.com så det går sådär med det...


Arg dag = dålig bloggdag

Så det får bli gonatt från mig ;)

Boris gick förresten riktigt bra på hoppträningen i tisdags så nu känns det bra inför lördag. Lite nervös bara över hur vi ska klara de riktiga hindrena, men det märks väl. Fast det vore väldigt roligt att bli felfri för en gångs skull... Som i Flokinge senast.

Inte vara den enda som vägrar ut sig innan halva banan, som inte är nöjd över sig själv och sin häst. Fast man vet att man har en av de finaste och bästa hopphästarna på startlistan som man bara inte klarar av att rida. Tänk att få gå nolla en gång till... Det vore lycka det!12. Min favoritgren

Ja, det är väl lite svårt att välja för mig... Men trots att jag älskar dressyren måste jag nog säga hoppningen ändå. Det är ju det jag vill satsa mest på. Fast det vore ändå en dröm att få träna och tävla fälttävlan. Inte för att det kommer att hända på många år än, men någon gång vill jag starta en fälttävlan.Man kan ju drömma...

Siter och dreglar över en massa fina saker som jag ändå inte kommer att ha råd med någonsin. Men man kan ju drömma...
Barbackabilder

Visst att bilderna inte är så bra, men det blir väldigt svårt när det är mörkt eller inomhus... Jag är nöjd att det går att se vad de föreställer (de flesta).

Snygg halt där...

Kort efter de sista bilderna kände ajg att inte allt var som det skulle... Så jag fick sitta av och gå hem. Men först skrittade vi lite från marken och lekte.


11. En låt som påminner om en häst du älskar

Sofijah - En Saknad

Får mig att tänka på Safiran, då jag hade den som alarm sommaren 2010 dagen hon såldes. Saknad ♥


Iyaz - Solo

Får mig att tänka på Mirre, eftersom jag lyssnade på den på bussen mot Bestorp och ibland i stallet. Saknad ♥

Ingen av låtarna är ddirekt min favoritlåt, men det var ju inte frågan heller.


Inställt

Folkingetävlingen på söndag blev inställd, men istället hoppas vi kunna åka på någon av Vretas Clear Rounder senare i höst. Synd att det inte blev något i Folkinge, men ja, det finns ju fler gånger! Hoppas vi...


Det är i alla fall fortfarande uttagningar på lördagen, så då satsar vi på det =)


Sjuk och trött

Sitter hemma i soffan och tänker på alla stackare som måste gå i skolan utan mig haha. Nae allvarligt talat så mår jag sådär... Har ont i huvudet, kan bero på att igår när jag skulle släppa ut Boris hade någon hällt äpplen precis innanför grinden och där stod Scarlett o tjurade. Hon sparkade mot Boris, han slände sig bakåt o jag ramla i marken klumpig som jag är ;) Fast av en lycklig slump hade jag hjälm på mig. Sen vågade inte Boris gå in i hagen så jag fick vänta tills Scarlett flyttade sig själv. Morr! Fast det kan lika gärna vara förkylningshuvudvärk jag har nu.


Emma o jag skulle ha tagit bilder på hästarna till nya bloggen, men det går ju inte eftersom jag är sjuk lite kul sådär.10. 5 saker du inte visste om mig

  1. Jag gillar inte Veronica Maggio.
  2. Jag börjar bli väldigt skoltrött nu, fast som tur är så är det bara ett och ett halvt år kvaar!
  3. Jag vet en sak som inte ni vet. Ha!
  4. Jag har cellskräck och går inte in i källare/skyddsrum o.s.v. Hatar också spåncontainern på Eda... ;)
  5. Det är inte lång tid kvar nu tills.... ja ni, fundera på det :P

Var tvungen att korta ner lite på punkterna. Kommer inte på fler saker som ni inte redan vet, och som jag vill berätta här. Men nu vet ni det i alla fall!
Köpt igår


Pannband från Gina, tänkt att ha mest i stallet eftersom man då kan ha uppsatt hår =)


Nu blev jag glad!

Det blir två tävlingar nu i helgen, en uttagningstävling för ridskolemästerskap hemma på lördag och en CR i Folkinge på söndag. Att man kan bli så lycklig för det lilla!? Aja, det gjorde min dag, verkligen.

Sjukt taggad!

Emma hästskötare och Boris tävlingshäst. Vi får hoppas att hon också kommer med.


For You

En av de härligare storhästarna jag har ridit... Känslig, pigg och speciell. Ändå får man inget gratis, man måste jobba och anstränga sig. Min ridning kanske inte var den bästa igår, men nästa gång när man vet lite hur hästen är och så vidare kommer det nog att gå bättre. For You ♥

Efter dressyrlektionen på förmiddagen blev det lite körning i skogen på eftermiddagen. Kan inte säga att jag direkt är så bra på att köra, men kul var det i alla fall!Provsmak


Fler bilder kommer (kanske) imorrn!


Inte som förut

Nu kommer jag avslöja något...

Emma och jag bloggar snart tillsammans!! Vi har bara lite idéer att jobba vidare på, och den här bloggen kommer att finnas, även om uppdateringen inte kommer att vara så hög då jag i första hand kommer att satsa på nya bloggen. Det kommer att bli så grymt! Ni hänger väl med även när jag byter blogg? Det hoppas jag, det blir som den här fast bättre, eftersom vi är två kommer uppdateringen bli högre och då kan man peppa varandra. Har man en dålig bloggdag fixar den andra personen det. Fler och delade åsikter, mer härliga bilder...

Låter det bra?

Idag ska vi fika på stan och prata lite mera, vi får se när vi startar upp det hela.


9. Någon du skulle vilja byta liv med för en dag, och varför?

Det finns många jag skulle vilja vara för en dag. Men inte längre än så, jag är nog rätt nöjd med den jag är och skulle inte vilja byta ut mitt liv.

Till exempel skulle det vara intressant att vara någon av mina vänner, för att se hur andra uppfattar mig som person. Fast jag vet inte om jag vill veta det förresten...

Eller kanske nån djurplågare eller terrorist så man fattar hur de tänker. Men då räcker det nog med ett par minuter, får man ju hoppas.

Klart det skulle vara kul att vara någon riktigt framgångsrik person ett tag. Någon elitryttare eller idolvinnare.

Jag vill ha flera dagar, svårt att välja... En annan jag vill veta hur den tänker är Boris. Honom skulle jag vilja byta liv med för en dag, få veta om han verkligen har det bra eller om det är något som måste ändras. 

Vem skulle du vilja vara?Ibland blir man lite besviken

Jag trodde ju att Boris tappsko var fixad, men tydligen så hade ingen varit vänlig och hjälpt hovslagaren så han kom inte. Hoven ser dock helt okej ut, och inget syntes i paddocken eller på gräset. Men sen blev det mörkt och jag gick in i ridhuset. Där gick det inte lika bra. Underlaget är hårt som asfalt och dammar dessutom. Här var Boris ojämn i bak så jag fick sitta av och gå upp igen. Fast lekte lite med honom först, bilder finns!

Syster fotade ju idag, men nästan inga bilder blev bra på grund av att det var så mörkt =(

Dessutom glömde jag ridstrumporna på bussen av nån anledning, så de är nog i en papperskorg någonstans nu...

Jag är inte glad, godnatt!


Såg igår


Såg ett jättesnyggt schabrak igår när det var premiering på Vreta, som de sålde i det där tältet. Har googlat men hittar ingenstans där de säljer det, hittar knappt några bilder alls...? Men lånade en bild så ni får se hur det såg ut. Hade ingen prislapp så har ingen aning om vad det skulle kosta, men snyggt var det! Eller vad tycker ni?

Kärlek ♥


Världens bästa syster!

Tuva följer med till Eda idag och fotar lite på mig och Boris! Härligt, det kanske blir lite fina höstbilder, om det inte blir alldeles för mörkt förståss...

Dessutom har Boris fått en ny sko så nu är vi igång igen!Lunch

Har nu gjort klart mockning, utsläpp av hästar, motionering och foderpåsarna. Så snart är det bara att börja om och ta in hästarna igen!

Har ridit lite dressyr på Milou, en ponnykorsning som inte är sådär jättefin tycker jag. Vissa stunder gick han ganska bra, men han hade en liten plan på att smita undan arbetet som gick ut på att vika in huvudet lite och gå så långsamt man kunde. Men med hjälp av ett spö och massa envishet så blev han riktigt fin vissa stunder mot slutet.8. Min största rädsla inom ridsporten

Vet inte vad som menas med denna frågan...? Lite luddiga frågor, allihopa tycker jag.

Får man säga pass på en fråga? I så fall vidarebefordrar jag frågan till er! Vad är er största rädsla inom ridsporten? Kommentera nu så jag får några intressanta svar att tänka över!


7. En sak som aldrig får hända!

Det finns många saker som aldrig får hända. Men för att ta ett exempel, mina vänner (hästar, människor eller andra djur) får aldrig göra sig illa på något sätt så att de blir olyckliga.

Egentligen spelar det väl ingen roll om jag känner folk som mår dåligt eller om de är totalt okända.

Jag vet inte, men bland det viktigaste för mig är i alla fall att Boris mår bra. Fast det är ju bara själviskt att sätta sin egen häst före andras...?


Rörigt, men vad tycker ni? Något ni verkligen är rädda för ska hända?


Nämen titta vad jag hittade

Tydligen är det någon sorts premiering/utställning på Vreta idag, något jag inte hade någon aning om innan jag kom imorse. Så det finna en himla massa ponnyer och kallblod här idag. Shettisarna är ju bara mer än söta...

Så fanns det ett litet tält med en massa fina saker också... Och jag som inte var beredd hade inte så mycket pengar på mig tyvärr. Men ett par stövelstrumpor hittade jag för 99kr. Tur eftersom jag bara hade 100 med mig. =)


Fanns fina schockamöhleschabrak, lindor och huvor, och en del annat som då kostade lite mer än 100 kr ;)

Näh, nu ska jag äta, har lunch till kl 2. Sen blir det väl att titta på lite hästar och kanske när Tove rider nån av sina.


Klippa hästen

Ännu ett "jag tycker...-inlägg", hoppas ni gillar det!

Jaha, klippa hästen. Jag tycker att om hästen eller ponnyn bara ska gå i hegen eller lättare arbete ska den få ha kvar pälsen. Det tycker jag även att den ska få om den inte mår dåligt av det på något sätt. Med må dåligt menar jag att de svettas onormalt mycket vid ett ganska normalt ridpass.

Man ska alltså inte klippa bara för att det är snyggt!

Har an klippt däremot är det bra att tänka på att sätta på ett täcke om det är kallt när hästen går i hagen. Är hästen däremot inte klippt och har normalt mycket päls är det helt onödigt att sätta på ett täcke. Hästar klarar kyla bättre än man tror!

Boris kommer troligen inte att klippas förrns på jullovet ungefär, tyvärr. Helst skulle jag önska en klippning där man klipper hela kroppen utom just vid sadeln, kanske inte ben eller huvud heller. Jag skulle inte våga klippa på så känsliga delar... Och vår klippmaskin klarar garanterat inte av det.

Så här vill jag att det ska bli.

Såhär blev det förra året, och antagligen i år också...


Nu åker jag mot Vreta

Får se om det blir nån mer uppdatering idag, beror på om jag får tråkigt på lunchen. Har gjort ett par tidsinställda dock. Annars blir det jobb som gäller hela dagen, ska nog rida Boris lite i eftermiddag också. He en bra dag!Inget fick följa med mig hem idag

Köpte faktiskt ingenting (förutom banangodis då hehe), men funderar fortfarande på ett av schabraken. Det svarta då, som var mer mörkgrått i verkligheten. Undrar om det skulle matcha till min gråa Edatröja? I så fall ska jag nog ha det. Får se när tröjan kommer. Då blir nästa problem om jag ska ha i hopp eller dressyr. Har bara två dressyrschabrak, men jag rider ju mycket mer i hoppsadeln...

Nu blir det att kolla på Idol med familjen och ta det lugnt tills imorrn då jag jobbar från kl 8. Ha en bra kväll alla fina läsare som kommenterar så bra!


Stan snart

Ska gå på stan med syster efter skolan som slutar om 45 minuters matte. Blir ett besök på Hööks som vanligt, ska prova ridbyxor och kolla om det finns något nytt och roligt. Sugen på ett schabrak, men jag har ju redan alla jag behöver... Fast det är så roligt att köpa ;)


Får se om det blir något roligt köpt någon annan stans också. Det märks i så fall.

Har fått jobb i Vretastallet nu i två helger, så lite pengar får man väl! Det mesta går åt träningar och tävlingar, och lite nödvändigheter som mobilräkning men man kan ju hoppas att det blir lite över till annat.

Jag håller förresten på att skriva ett inlägg om klippning, gillar ni eller gillar ni inte att läsa om mina åsikter?


Ångest...

Skulle beställa klubbtröjor igår, och det är så svårt att bestämma sig för vad man ska ha! Valde mest mellan färgerna mint, lila och mocca på den ena sorten och koksgrå, indigo och cerise på den andra sorten. Tillslut fick jag panik och tog en koksgrå utan luva och en moccafärgad med luva. Valde bort mint för den var så ljus, annars hade den nog varit snygg den också. Men trycket måste ju synas, och det är vitt.

Hoppas det inte blir såndär skabbgrå ni vet. Vill ha fin grå!

Kanske ändrar mig idag, vem vet... Fast brunt matchar ju till två av mina schabrak så... Och det kan vara bra att ha en lite mer "vanlig" färg om man ska ut på tävling eller när vi ska till Vårdnäs till exempel.


Stooooora problem jag vet ;)


6. Alla hästar i stallet

Lyckades faktiskt hitta bilder på alla, inte bara hästarna i stallet alltså...

Trollskogens Romeo, här med Boris

Rocks Felize

Magic Dream Dancer

Nitzch ox

Rinaldo's Boris

Ginger

Wendie

Scarlett O' Hara

Tolousa

Miss Melinda (känd som Fjording)

Eda's Ellie, här med Shamira

Elegance B, här med Ellie

Dutch Diamond

Armin van de Almhof

Cezarea ox

Marco

Silver III

Dirk

Puh, det var nog alla ja =)


Mer pluggande

Har just kommit hem från stallet och sitter nu och glor på reklamen i Robinson. Jag gillar inte ens Robinson =P Allt för att slippa ta tag i min mikrobiologi... Prov imorrn... Ja så nu vet ni, ingen mer uppdatering ikväll!


5. Favoritbilder jag tagit

Har många favoritbilder... Här är bara några!

Mest bilder på Emma men jag älskar att ta ridbilder, och jag fotar inte så många andra som rider... ;)


Måste bara få säga en sak

Nämligen att jag älskar bilder som är tagna med en bra kamera! Synd igen att ni inte får se många sådana på min blogg eftersom jag bara äger en liten digitalkamera. Det som är smidingt med den är att den går att ta med överallt i fickan, det blir liksom inte så stor grej att man tar upp den och fotar några bilder. Däremot en systemkamera måste man bära runt på och planera när man ska ha med.

Fast så blir ju bilderna hundra gånger bättre också...

En ovanligt bra bild, tagen med min välanvända kamera.

Bild tagen med Teres bra kamera. En av de sämre hon har tagit om jag får säga så, och då menar jag att de andra är typ jättefina!

Pluggandet är nu avklarat för ikväll, fast det tog sin lilla tid, eftersom man måste ha avbrott för att se på bonde söker fru.


Klassfoton

Har nyss tagit klassfoton, gissa om jag blev fulast som vanligt haha...

Men vi fick ta roliga bilder också, både på hela klassen och på bara några stycken. Så ja, vi fick ett par "bra" bilder med. Vi tog några saker som låg på marken bredvid och ja, fotot togs i maskinhallen med traktorer och biltvätt bakom kulisserna.

Tycks om det då? Haha!


4. Det här är jag bra på

Antar att det menas inom ridningen nu med...

Vet faktiskt inte riktigt vad jag är bra på. Det är svårt att komma på bara sådär, om man får frågan. Däremot om jag rider eller ser någon rida kan jag tänka att: jamen det här går ju ganska bra, eller: det där kan jag nog också göra, kanske till och med bättre.

En stark sida är väl också att jag inte tvekar för något, jag är inte rädd för att ramla av och slå mig. Visst att man blir lite förskäckt det ögonblicket, men det har inte hindrat min ridning att jag är rädd.Haha, jag säger bara Emma...

Tips till alla er som inte vet hur ni ska få hovskägget att hålla sig rent under ridning. (Oseriöst för er som inte fattar.)Dagens hopplektion

Vi hade först lite studs i ett hörn som vi skulle galoppera över, något som varken Boris eller jag tidigare har gjort på böjt spår. Visst har vi tränat en del studs förut, ganska mycket till och med, men inte på länge nu och alltid rakt fram.

Sen tränade vi på att hoppa fram till en tävling, jag brukar inte ha någon speciell taktik innan, jag brukar bara hoppa tills vi har kommit över hindren med lite bra känsla helst också. Inte brukar jag bry mig om när Boris hoppar av heller, jag trycker ofta av lite för tidigt hellre än för sent så att det inte blir tvärstopp. Det är min största skräck inom hoppningen, att Boris ska börja tvärnita innan hindren. Då får han hellre gå på sidan...

Nyttiga övningar faktiskt, som gick rätt bra efter ett tag. Boris var ovanligt fin i munnen faktiskt, för att vara han alltså...

Så kan det gå om man rider för dåligt ;)


Snart slutar skolan

Och då åker jag till Eda för att mocka och rida. Tror att det ska vara hoppträning, vi har ju inte hoppat på ett tag nu... Måste träna inför nästa helg! Typiskt att Boris ska ha tappsko...

Nu - exteriörbedömningsrepetition.


3. Det här behöver jag träna mer på

Inom ridningen behöver jag träna mer på att inte bli låst i handen i hoppningen, då brukar jag hålla lite för mycket när Boris drar iväg. Eller så håller jag för lite. Blir lite för fast helt enkelt... Sen behöver jag korta tyglarna heeeeela tiden. Och befästa det framsteg jag gjorde i somras, att lyckas rida hästen rakt på hinder. Så att jag inte glömmer känslan, hur man gör.

Vet inte riktigt varför ni skulle bry er, men den här punkten fanns med på listan så jag antar att jag ska skriva om det med ;)

Gammal bild, känns bra att det har gått framåt på något sätt i alla fall =)


Hästutrustning mm i ÖstergötlandGissar att många av er som bor i Östergötland redan är med i gruppen, men den förtjänar ändå en stor hiss av mig. Man är ju ofta inne på facebook, och får nyheter om begagnade saker där istället för att man ska leta runt på blocket och hästnet där saker ofta finns längre bort.

Har inte själv hittat något, men letar man efter något begagnat så rekommenderar jag att titta här, om man nu bor i Östergötland.


Plugga plugga

Ska nu göra chailatte och sätta mig med pluggandet. Artdugga imorgon, med latinska namn på träd och allt. Varför ska man kunna det liksom?

Skoldagen var ganska chill faktiskt, signalementsbeskrivning på förmiddagen (de hade visst glömt att vi redan har gjort den uppgiften i ettan) och sen lite longering på eftermiddagen. Läraren blev lite förvånad när hon upptäckte att nog alla hade longerat en häst förut trots allt... Hon frågade om jag longerar ofta hemma, svaret blev väl "jaa, det händer väl nån gång..." Kommer man från Eda så... jag antar att jag är en naturbegåvning haha ;)

Viggo ♥


En rolig höst

Det verkar bli en rolig höst trots allt!

Ungdomsledarutbildning blir det troligen för min del i alla fall, om den inte är alltför dyr... Tre clear rounder hoppas jag kunna åka ut på, och så några hemma också. Dessutom blir det ridskolemästerskap som vi ska ha uttagningar till hemma så att en ponnyryttare och en storhästryttare kan åka iväg till Heda och slåss om att få representera Östergötland. Jag ställer upp på ponny, men klubben har mycket duktigare ponnyryttare än jag så det är nog ingen chans för mig där. Fast uttagningarna är ju en tävling det också! Och man kan ju komma med som hästskötare också.

Om bara Boris hovar håller sig bra borde det bli en riktigt trevlig höst trots allt!2. När & varför jag började rida

Jaa, jag började rida lite knatteridning när jag var ca 6 år, sedan började jag på Eda ridskola när jag var 7. Har liksom alltid haft intresset för hästar och ridning så det är svårt att veta varför. För att jag tjatade så mycket på mamma och pappa antar jag.

Har aldrig någonsin ångrat att det är just hästar jag håller på med. Aldrig heller har jag funderat på att sluta eller rida mindre än vad jag gör. Det bästa är att jag aldrig blivit rädd för hästar. Jag har många fel, men rädd har jag som tur är aldrig varit.

Har tyvärr inga bilder på mig och häst som liten, men det här är i alla fall min första "favorithäst", som jag red de första riktiga ridlektionerna på...


Ridpasset idag då

Trots tappskon sa Jessica att jag skulle rida som vanligt, i ridhuset där underlaget är skonsammast. Så jag gjorde väl det...

Boris var så sjukt underbart fin idag! (Hör ni, jag kan vara glad också.) Så här bra har det inte gått någon gång när jag har haft bett sedan tänderna drogs ut. Hade såklart stången då, men i alla fall. Han bara gick där han skulle, nästan hela tiden, var jättefin i munnen och jag kunde rida så som jag gör på hackamoret. Vi tog några skutt över ett 40 cm "hinder" och han var så fin så.

När han ändå var så fin passade jag på att träna lite skänkelvikning, något som vi båda är lite sämre på. Men idag var det så gott som felfritt. Underbara ponny. Kände även idag att det inte är långt kvar till tävlingsnivå i dressyren. Kanske inte LA då, men en LC eller LB borde vi snart klara av om nu det här "smittar av sig" till när vi har andra bettet.


Tävlingen var förresten lyckad idag med, jag skrev två klasser och sprang lite med protokoll. Fick se många fina hästar och duktiga ryttare på det sättet, och så får man ju höra en del roliga saker från domaren också... ;)


Aaaaaaargh

Denna syn mötte mig när jag tog in Boris från hagen. Jag hann rida en gång innan det blev mer problem. Jag dör.

Sen kommer lill-emma in med en sko och ser jätteglad ut: "kolla jag hittade en sko i hagen".

Det värsta var att det nu är vänster bak, håller nu tummarna för att det inte blir något mer...


1. En bild på favorithästen

Vem kan det vara då, om inte Ginger?


Egentligen borde jag slänga med en bild på Boris också eftersom han är mitt nu, Ginger det var då det... B-ponnytiden kommer aldrig tillbaka.Gör en liten fuling...

Och kopierar en lista så att jag har något att skriva om ett tag i alla fall ;)

Har inte gjort det förut, så nu får ni nya läsare veta lite mer om mig.

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning


Härlig tävlingsdag

Nu laddar vi inför en till, med mer än dubbelt så många starter. Dagen var lyckad, förutom klagomål(?) på underlaget i ridhuset. Om de bara visste hur mycket tid som har lagts ner på den där banan...

Senare red jag igenom LA:1 i paddocken med Boris, och fick man rida med hackamore och spö hade vi nog kunnat ställa upp haha. Med hackamoret behöver jag inte bekymra mig om att han går och biter i bettet och kan koncentrera mig på att rida ordentligt istället. Dock kan jag inte hela programmet och tiometersvolterna blir mer tolvmetersvolter i galoppen, men jag har ju inga planer på att starta LA i dressyr heller...Nu åker jag till Eda

Där är det lite tävlingsfix kvar, och som jag har sagt ska jag ju vara funktionär och skriva protokoll hela dagen. Eller, de två klasserna som är idag. Inte så många starter tror jag, och har inte kollat på startlistan så jag vet inte om det är någon jag känner som tävlar. Hilda är den enda från klubben som är med i alla fall. Är det inte fel på hästen så är det ryttaren som har skadat sig, därför är ingen lektionsponny med.


 

Jag älskar när ni inte tycker som jag!

Glad blev jag när jag såg att det var flera som inte höll med mig! Fortsätt så. Gillar inte sånna fjäskiga kommentarer när folk bara håller med, på större bloggar är det sällan någon som inte tycker som bloggaren. Klart man kan tycka likadant men man ska ju vara sig själv också. Nu är ju min blogg så liten att jag inte behöver bekymra mig om det...Orange


Stor diss till färgen orange! Kan i undantagsfall vara snyggt i detaljer på till exempel grått, men i stora mängder blir det riktigt fult. Nya schockemöhleschabraket har blivit hissat på många ställen, men det får en klar diss av mig. Inte fint med orange!


Vad tycker ni då?

 

Tävlingsfix

Eftermiddagen tillbringades på Eda där vi fixade inför helgens lokala dressyrtävlingar. Ridhuset behövde vattnas (tredje gången denna vecka!), skyltar sättas upp och lite städning och småplock här och där. Det blir nog bra. Imorgon ska jag vara där halv 12 och fixa det sista innan första start som är klockan ett.

Lite saknar jag att vara med, men det är sånt man får leva med. Alltid går det inte, och hellre avstå än att veta att det kommer att gå dåligt redan från början och betala startavgifter och allt det där.Höstlöv


Nu taggar vi om, vilka fina höstbilder det kommer bli med sånnahär löv i bakgrunden! Om någon kan tänka sig att fota då... Men jag hittar nog någon ;)


Inte lika mysig mikrobiologi den här veckan...


Bakterier och mögel som finns i luften...

Svamparna var rätt tuffa, men heeregud vad illamående man blir av bakterieodlingarna... Usch =S


Jobbig dag

Så jag ska inte låta er höra vad jag sysslade med idag!

Nu - mattepluggande och mikrobiologipluggande. Prov imorgon på båda.


Ojdå jag glömde visst

...att ni inte har fått se de nyare bilderna på Marco & Emma och Scarlett & Märta. Och ingen påminde alls haha. Fast det gick ju inte att kommentera ett tag så...Bästavän

Människor jag älskar

Är de som alltid håller vad de lovar, är ärliga och gör det de säger utan att i sista sekund ändra sig och lägga allt på någon annan. Glad att det finns sånna människor omkring mig ocksåTillbaks på ruta två

Vi hoppar över första steget som vi lämnade för mer än ett halvår sen och går direkt tillbaka till steg två. Men det känns som att när det väl släpper kommer allt bli som vanligt. Eller, jag hoppas. Nu behövs bara lite mer, sammanhängande, träning utan en massa avbrott för hältor och annat. Nu taggar vi för att tävla hoppning, om det blir så! Och nästa år kanske det blir en dressyr också...Tyst från mig och tyst från er

Fast det var såklart mitt fel... Hade råkat göra något dumt så att det inte gick att kommentera haha.

Idag hade vi elevrådets dag vilket betyder att vi leker lekar typ. Till exempel dra en traktor i ett snöre, rulla halmbalar och balansera på en timmerstock. Bondeskolan!?

Hade stallet och så och sen en dressyrlektion. Boris har fått en ny sko och är ridbar igen! =D Eller ja, relativt ridbar.

Nu ska jag plugga fysik - prov imorrn. Därför blir det mera bloggning då, godnatt!


Vad får man kalla failbild?

En failbild ska vara precis som ordet säger för oss som kan svengelska: misslyckad bild.

Rolig, konstig eller misslyckad. Men ska man visa en bild som failbild tycker jag att det ska vara underhållande att se. Man behöver inte visa upp bilder som ingen vill se eller bryr sig om i alla fall. Nu ska jag ge exempel:

Inte en failbild, bara en lite sämre bild eftersom den är tagen fel i steget och jag ser lite lustig ut.

Inte heller vad jag skulle kalla fail, den är ju bara lite söt sådär, eller vad tycker ni?

Här är min "vanliga" failbild som jag älskar. Verkligen fotat i exakt rätt ögonblick, tack Emma!

Också fail, både jag och ponny misslyckas med det där lilla hindret, men utan (tycker jag i alla fall) att det ser ut som att någon av oss lider.

Tycker att ordet failbild har blivit lite väl överanvänt på sista tiden, någon som håller med?

Detta var mina åsikter, nu vill jag höra era!


Jag har upptäckt en sak till jag är dålig på

Faktiskt var jag den enda som totalt körde över koner på skolkörningen - fyra stycken. Slalom med vagn är inte min starka sida. Fast travökningarna blev ganska bra... Så jag har upptäckt något jag är bättre på också.

Det bästa är att man får ha svamphjälmarna på sig!


Favoritbilden


Min personliga favoritbild på Emma och Marco ;) Ni får se resten när (om) internet blir snällare!


Det börjar bli kallt

Och när det är kallt vill man ju ha varma sköna kläder på sig så att man slipper frysa! Skulle själv behöva skaffa mig ett pannband så att man kan bli varm om huvudet fast man har tofs och är i stallet. Denna från Kingsland är grymt snygg men tyvärr kostar det också då... 399 ;- på Cheval. 

Fast lite sugen är jag ändå haha ;)Nu har jag inte kollat fel på schemat!

För idag är det uteritt, som jag har trott att det ska vara alla andra måndagar. Inte för att det är sådär jättekul att rida ut. Ganska tråkigt faktiskt i skolan. Då är det hundra gånger roligare att rida dressyr eller hoppning så att man känner att man får jobba lite och lära sig något. Sitta på en häst och lunka runt i skogen som vi gör kan vem som helst göra liksom...


Skon borta!!

Nu har skon äntligen blivit bortdragen så Boris har fått gå ut i hagen igen. Jag gissar på att han är ganska lycklig nu ♥

Känns jätteskönt nu att han mår bra...Äntligen

Äntligen har jag fixat en ny header, är inte 100% nöjd, men det duger för mig! Mitt internet bråkar, har försökt en timme med att bara komma in på blogg.se, så bilderna på Marco, Scarlett och Silver kommer upp imorgon istället. Eller om datorn börjar bli lite snällare.

Varit hos Boris

Både igår och idag ryktade jag bara och sen fick han beta lite utanför stallet. Vet inte om jag tänkter rätt eller inte, men jag vill inte att han ska gå mer på skon, speciellt på ojämt och stenigt underlag så att den sätter fast sig hårdare. Så då får han bara komma ut och andas lite.

Bilderna på Marco och Scarlett finns nu i datorn, vill ni se? De blev helt okej faktiskt efter lite redigering, fast ljuset var så konstigt.


Gässt blogg :D

HEj allesammans jag är fett random. Jag o ylva kollar efter raggningsrepliker.

Dina tänder är som stjärnor, gula och långt ifrån varanda.

Jag är inte såhär lång egentligen, det är så att jag sitter på min plånbok.


Nu ska vi ut o prova dom. hejdå//eran egen random.

Hemma med Emma

Lyckad dag som gjorde dock mig ännu mera tävlings- och ridsugen...

Nu är Emma här hos mig, vi ska kolla på Fångarna på Fortet och tjocka i oss massa godis och chips. Bilderna från idag kommer imorrn, så här är en från förra gången =)Saxtorpstävlingar och Eda

Tar  bussen mot Saxtorp där det är tävlingar idag, tillsammans med Emma och så två stycken saknade Elin! Ska bli kul att träffa dem igen ♥ Blir också kul att se om det är några fina hästar på tävlingen. Planen var från början att åka på Kvalitén, men det här blir nog bättre tror jag.

Fast jag vet inte om det är hoppning eller dressyr, men tror att det är ponny i alla fall...?

Sen blir det väl en tur till Eda igen, då kommer Märta också. Emma rider Marco igen och jag gissar att jag blir fotograf haha ;)Dags för ändringar

Den här headern har jag haft länge nu känns det som... Men har liksom ingen inspiration till att göra något snyggt att byta ut den till. Men jag försöker, snart kanske jag lyckas göra något snyggt av en slump, haha ;)

Idol om en halvtimme förresten, det kan man ju inte missa!


Laboration Bullbak

Bakat bullar på mikrobiologilektionen, mysigt. Fast vi misslyckades med flit =( Slöseri med bullar! Fast de gick att äta ändå haha.Mysig?


Den tröjan frön Hööks kanske man skulle ta och prova? Såg lite mysig ut och en av de få färgglada från höstens katalog.


Hejdå Sommarboris...

...och hej, Vinterboris.

De är två helt olika hästar. Inte bara i färg och form, utan även huvudet blir annorlunda på vintern. Men jag måste säga att jag gillar Sommarboris mer.

Och nu börjar vinterpälsen komma...

Sommar...

Vinter...

Skillnad, eller?


Vad har man mobiltelefonen till?

Suck.


Tänka positivt

Nästan alla säger att ridningen går lättare om man tänker positivt. Men varför ägna så mycket energi åt att låssas vara något man inte är, om det känns dåligt? Då är det väl bättre att lägga energin åt att förbättra det som är fel...

Jag vet att jag är en lite negativ människa, men det går i alla fall snabbt överför mig! Jag kan vara hättebesviken och atg i några minuter innan djag blir glad igen. Och jag tycker det är okej att vara ärlig och säga: "det här kändes verkligen inte bra alls". Hellre än att tänka det men säga "hm, det här var ju ganska bra...". För då ljuger man för sig själv (och alla andra). Det blir väl inget bättre av?

Men självklart måste man ju få vara glad när det går bra! Då är det roligt att man är glad för alla andra också. Det viktiga är att man inte tar ut ilskan på någon person eller hästen.

Vad tycker ni om detta?


Poängen är att man ska vara sig själv, och inte låssas vara någon annan som man inte är.


Tillbaka

Ni har kanske märkt att uppdateringen inte har varit på topp, men jag tänker inte be om ursäkt för jag har inte haft något att skriva om + varit sjuk. Men nu är jag tillbaka och bloggar som vanligt! =)

Kom gärna med förslag om det är någon av mina få läsare som vill höra om något speciellt!Jour!

Har jour på Vreta nu, så ingen uppdatering förrns ikväll. Ciao!


Sjuk

Feber, ont i huvudet, ont i halsen, snuvig...

Nu ska jag sätta mig i soffan med varm choklad, ett tjockt mysigt täcke och en film! Jag har inte ens försökt få någon att ta stallet åt mig, för jag kan ju inte ta någon gång åt någon annan. Jag somnade faktiskt i stallet igår, trodde jag inte man kunde haha. Fast jag blir nog piggare av att ligga och halvsova än att vara i skolan.

Den här kakan stod på bordet när jag kom hem igår. Och jag har aldrig varit mindre sugen på att äta...


Armin

Red på Armin igår, superhärlig häst! Är under utbildning, men ganska enkel ändå, och så gillar han att göra rätt. Skönt att få sitta på en "oförstörd" häst, som är känslig och fin i munnen och för skänklarna. När jag gjorde lite fel stannade han på stället och hoppade lite, och galoppfattningarna blev lite mer som bockningar men på det stora gick det riktigt bra. Framförallt var det roligt.Till läsare:

Skulle ni vilja ha en liten tävling? Typ snyggaste outfiten, kul bildserie eller roligast failbild? Originella idéer, jag vet... Men det tycker jag i alla fall vore roligt, kom med förslag gärna!!


Här är exempel på alla tre =)

Men vill ni ha en tävling, och vilken i så fall? Kommentera!


Manja & Ginger

Ginger du kommer föralltid ha en stor plats i mitt hjärta...

Här med hennes nya ryttare Manja!

Söta ponnyskrutta ♥


Märta & ScarlettKommer även en lite mindre bildbomb på Ginger & co ;)


DDD och uteritt

Låter som en trevlig dag - hoppas jag. Om vi inte får fler svimmningsanfall förståss ;)

Sen tror jag det blir en dressyrlektion, men kan ju tyvärr inte träna med Boris, får se om det blir någon annan rolig.


Emma & Marco


Tycker denna är lite härlig med all man och hår.

Vad tycks? Bilder på Märta, Scarlett, Manja och Ginger kommer senare!

Nu - Idol!


Namnskyltar

Håller på att fixa klart med Emmas och mina namnskyltar till Eda. Blir nog bra tillslut tror jag! Just nu håller jag bara på att skriva in information om hästarna, designen är redan klar + att jag ska få in dem i rätt program för att kunna skriva ut bäst. Har fått all fakta utom Elegances mamma. Så det tar ett tag tills de kommer i alla fall, eftersom allt måste finnas med...

Ni får se när de är klara!


Smakprov

Emma på Marco. De bra bilderna togs med min kamera då jag inte riktigt blev vän med Emmas kamera, som den här är fotad med.

Fler kommer ikväll när jag har fixat dem och lagt in i datan!


Iväg igen

Har nu kommit hem från Eda och ska iväg till "byadag" där bland andra Mork är. Vet inte om det blir så hästigt, antagligen inte... men hejdå ses sen!


Mot stallet och ponnysarna

Åker till stallet för att se om det går att promenera lite mer med Boris och pyssla lite med honom, samt kolla (och fota!?) när Emma rider Marco. Blir en intressant komination, tror inte hon har ridit honom så mycket, men det ska nog gå bra! Känner faktiskt inte för att be om en häst att rida, jag vill ju att Boris ska bli frisk typ nu. Fast det är klart jag inte säger nej om nån vill att jag ska rida. Inte så stor risk, alla vill ju rida nu när man har chansen...

En av de fulaste bilder jag kunde hitta haha. Boris gör tass ;)


Shoppingsugen

Sitter här i soffan och är farligt nära på att klicka hem lite saker som jag anser själv att jag mer eller mindre måste ha.

Fast innerst inne vet jag att jag redan har tillräckligt mycket grejer till Boris. Det är kläder till mig själv jag behöver, men det är inte lika roligt att köpa. Ridbyxor till exempel, och vinterjacka... o så en ny spraysak till pälsglansflaskan som Boris trampade på. Kan bli en lång lista.

Kollar bland annat på ett lila schabrak... Döda mig inte, snälla!!

Börjes, 169 kr. Bryr mig inte om att det är billigt och utan märke, köper man billiga saker får man ju mycket mer pengar över så man kan köpa ännu mer grejer. =)


Hoven och skon


Vackra mobilbider, men det blir svårt att ta kort när ponnyn viftar med hovarna hela tiden...


Ha ha

Såg i tidningen att fler var missnöjda med bussarna... Skulle ta mig till stallet men nästa buss går klockan 3. Så får bli då.

Under tiden ska jag bara chilla, kolla film och kanske göra lite läxor om jag orkar. Det blev en härlig kväll igår i alla fall!

Har inget vettigt att skriva om vi den här tiden på dagen så håller mig tyst istället =)


Ingen häst idag

Ska till en kompis på fest i kväll så ingen uppdatering då. Boris får klara sig utan mig men jag liter på att Emma o Märta fixar det ;)

Ha det så bra ikväll alla!


Vart tog alla trevliga kommentarer vägen?

Ett tag var i väldigt duktiga på att kommentera... ;)


Boris idag

Ryktade av lite snabbt och gick en stund i ridhuset, eftersom det är ganska snällt underlag där. Träns och longerlinan på! Fast det behövdes inte för han var jättesnäll, dock är jag inte säker på att han skulle ha varit det i grimman...

Det ser inte ut som det gör ont i hoven tack o lov, men han tycker det är obehagligt att gå på skon när den sitter så dumt.

Inte från idag - vi var ju i ridhus.


Lite lika...


...men vad tycker ni är snyggast?

Själv håller jag helt klart på GG, tycker att Hööks än en gång har misslyckats med kanten på schabraket. Tycker inte det är snyggt med text eller flätor eller rutor på kanten...

Dessutom ÄLSKAR jag den rosa färgen! Hade jag varit rik... ;)


Edas ponnydressyr 17/9

Det finns platser kvar till om det är någon som vill vara med ;) LB:1 och LA:1 är klasserna.

Jag ska inte vara med själv på grund av att det fortfarande inte känns bra i dressyren, på det bettet och sådär att hoven ser ut som den gör.

Men sjukt tävlingssugen är jag i alla fall!


1-årsdagen

Boris och jag firar 1 år tillsammans idag ♥

Boris 2010

Boris 2011

Vi (jag) hoppas på fler fina år tillsammans!


RSS 2.0