Sista ridturen

Daphne var inte riktigt som hon varit de första veckorna. Men det kan bero på att det var ett tag sen jag red... Istället har mamma och syster fått rida och det kanske är förvirrande att ha olika personer på ryggen för henne som inte är van.

Hoppas hon blir tränad ordentligt nu, för enligt min åsikt i alla fall är det en väldigt fin häst. Bra attityd och fina gångarter, fast lite loj.


Packa, sola och blogga

Det är min att-göra-lista idag. Håller på att skriva tidsinställda inlägg som kommer upp under veckan när jag är borta. Boris vilar idag så att han kan ladda upp inför träningsveckan. Har ni något förslag på inlägg ni vill läsa?

Juste, jag ska klappa lite på kaninerna också så att de inte känner sig övergivna haha.


Hästar i hagen


Nitzch

Tofflan

Dirk

Armin

Här har ni lite foton jag tog idag som ni kan roa er med att titta på tills jag orkar skriva några seriösa inlägg. Nu ska jag bara chilla i soffan med ananas och film =)


Vilken dag

Jag får nervösa sammanbrott varje gång någon tappar tyglarna på marken eller går iväg utan att stänga boxdörren efter sig, ni kan ju gissa hur dagen har varit! Tre avsittningar i skogen, varav två frivilliga. En grupp fick komma ut i skogen de två andra höll sig i ridhuset. Det var nog tur det... Nu ska jag bara ta det lugnt och ladda inför träningslägret som börjar på måndag. Då kör vi!

Såhär såg det ut när jag kom för att ta in Boris på morgonen...


Skogsridning

Nu ska jag till stallet och rida ut med tre grupper kollobarn som ska komma och rida ut i skogen på Eda. Hoppas de inte är nybörjare allihopa! Och hoppas det inte regnar för då får vi hålla oss i ridhuset.Hemma och vänder

Jaha idag fick man äntligen komma hem efter en jobbig men rolig vecka som lägerledare. Det är i alla fall ingen risk att man får långtråkigt om man är på Eda haha. Jag har hunnit med att rida Boris nästan vaje dag och även om han kaxar sig lite mot hackamoret så är han fin och lyder mig. Imorgon får jag äntligen ha bett igen! Det raka plastbettet då.

Dagens efterrätt =)

Nu ska jag sova, upp tidigt imorgon, gissa vad jag ska göra då?

Tack för att ni fortsätter att läsa och kommentera medan jag är borta ni är bäst ♥


Hästar som har betytt lite extra, Boris

Självklart är Rinaldo's Boris med på den här listan, det är ju honom ni läsare vet mest om eftersom jag har honom nu. Varning för långt inlägg!

Den första september 2010 började jag då hyra honom. Men vi var långt ifrån vänner... Inte så att han slängde av mig, utan mer att det gick dåligt att rida i allmänhet. Han gick aldrig i form när jag red trots att han gjorde det med alla andra, och smet förbi alla hinder han kunde. Det ledde självklart till dåligt självförtroende hos mig och det gjorde ju inte saken bättre. Men efter många Jessicaträningar, misslyckanden och tårar vände det, någon gång under jullovet 2010-2011 tror jag. Han började lyssna på mig och ridningen blev bättre och bättre.

Fortfarande har jag problemet att han inte rakriktar sig själv mot hinder och hoppar därför inte ifall jag inte rider tillräckligt noga. Ett nytt problem är också mina tävlingsnerver... Detta gäller hoppningen, inför dressyrtävlingen var jag inte alls nervös av någon anledning. Antar att jag helt enkelt inte hade några krav på mig då. Vi satsar ju på hoppningen. 

Historien om mig och Boris har inget slut ännu, men som det ser ut nu vill jag ha kvar honom tills jag fyller 18 och sedan gå upp på storhäst. Men det är ju långt dit!

Boris kaxiga min.

Misslyckanden.

En glad dag.

Alla vanliga ridpass med en underbar häst...

Och så tävlingarna...

Bara mys.

Alla dessa ögonblick gör våran resa tillsammans värd varenda minut. Det här är min Boris ♥


Röd kavaj


Även om det är ganska vanligt att man tävlar hoppning i en röd kavaj, ofta högre i klasserna och i eliten så tycker jag att det är fult. Kan passa på en del och bara på vissa hästar dessutom (skimmlar?). Men på det hela tycker jag att man ska ha en svart eller blå kavaj på tävling. Det är mer stilrent och ska man sticka ut är inte rött rätt färg! Vad tycker ni?Rida i jeans?

Jag tycker faktiskta att man kan rida i jeans. Dels för att det är bekvämt - om de är lagon stora (inte veckar sig eller känns för tighta) och så tycker jag att det är lite snyggt också. Kanske inte så att man kommer på en dressyrträning i jeans, men att rida ut i skogen är väl helt okej? Det säljs ju ridbyxor som blir mer och mer lika riktiga jeans så varför inte bara ta några gamla som man inte använder längre att rida i?

Man måste ju få vara lite egen... Men man ska akta sig när man sitter upp, om jeansen är lite för smala. De kan spricka, eftersom de inte är elastiska som ridbyxor är.Nya schabrak

De två schabraken jag köpte på Hööks när jag var där i söndags - här får ni bilder på dem!

Marinblått dressyrschabrak

Mitt älskade gröna hoppschabrak! Min katt verkar också gilla det... ;) Blir awsome med Boris ljusgröna benskydd till!


Bildbomb


Den här gången blev jag faktiskt nöjd med bilderna. Jag brukar annars ha svårt att få till hoppbilder i rätt del av språnget... Vad tycker ni? Nu vill jag ha massa kommentarer att läsa igenom när jag kommer hem!


Nu drar jag...

Har som sagt fixat några tidsinställda inlägg som ni kan roa er med att läsa medan jag är på ridläger och håller kolla på barn och ponnyer. Så nu vill jag ha massor av trevliga och ärliga kommentarer att läsa när jag kommer hem igen! Hoppas ni alla får en bra vecka, hejdå vi ses sen! ♥

Mitt internet är inte snällt alls så det tar låååång tid  att fixa allt, men ett inlägg om dagen blir det i alla fall...


Dagens ridpass - Daphne

Jag och syster red ut en tur i skogen när vi kommit hem från stan. Tydligen ska man dra bak ytterskänkeln för att fatta galopp, men varken jag eller Daphne fattade det där. Så jag drev på tills hon galopperade helt enkelt. Det var inte svårt! Jätteglad blev hon och vågade till och med ta ett litet glädjeskutt - oavsiktligt rakt in i rumpan på Troll som blev lite sur då. Men Daphne går inte att bli arg på, hon är ju bara glad och det är gulligt med små busskutt ibland. Jag kunde till och med svänga i trav idag, riktigt stolt är jag!!

Det bästa är att de kommer springandes när man ropar på dem ♥

Boris vilar idag...


Emma och Jet


Ett litet smakprov, resten av bilderna får ni imorrn! =)


Emma och Saffier Jet

Om en liten stund åker jag och syster mot Örminge för att träffa Emma och Jet som har varit bortresta. Min trogna lilla digitalkamera hänger med som vanligt och om ni har tur kommer en fet bildbomb på dem sen!

Såhär såg det ut förra gången jag var med och tittade.

Efter det åker vi alla tre in till stan. Hööks och fika står på att-göra-listan som vanligt, men ska nog kolla på mobil en gång till om vi har tid. Har sjuk beslutsångest, ska jag köpa en halvbra mobil eller vänta tills jag får pengar att köpa en bra? Grejen är att det kommer att ta lång tid innan jag får pengar...


Snart iväg igen

Snart är det dags för ridläger igen. Då kommer jag inte kunna uppdatera något om vad som händer, men just nu sitter jag och skriver några tidsinställda inlägg som kommer komma upp under de fem dagar jag är borta. Någon som har idéer på ämnen att skriva om? Vad vill ni läsa om?Dagens ridpass

Det gick sådär att rida idag... Boris börjar testa lite vad han kan göra utan att jag säger till honom. Han var lite mot handen nästan hela tiden förutom i slutet. Galoppen är fortfarande svår. Jag var inte heller på topp idag utan ganska seg. Imorgon vilar Boris och sen får vi se lite hur jag rider nästa vecka.Minnen...


Glad att vintern är över... Känns skönt att det här fotot inte togs idag. Boris var halt vid det tillfället, och jag skulle ta ner och titta på honom. Men vi fick gå upp igen och vänta med ridningen ett litet tag till.


Sjukt tävlingssugen

Det känns som att alla åker iväg på massa tävlingar och jag stannar hemma. Jag vill också!! Men först måste man träna och det är lite mer akut att börja med. Man får liksom ingen rutin på att åka iväg om det händer två gånger på ett halvår. På träningslägret ska vi iväg en gång och rida clear round i Folkinge och så kommer en dressyrdomare till Eda så vi ska rida programridning.

Jag har inte hoppat hinder på evigheter, det känns som att vi har glömt hur man gör. Bara små skutt som man kan trava över utan att hoppa. Och nu är det bara två dagar att träna innan "tävlingen". Gissa om jag är nervös! Redan... Dressyren är jag inte lika orolig för, det vet jag ändå hur det går. Sådär. Lite sämre än de andra men inte så mycket sämre. Det bästa med dressyr är att det är svårt att bli utesluten. Man kan inte vägra ut sig lika lätt som på en hopptävling. Dessutom kan jag de program som jag kommer rida.


En dag ska jag också få en rosett...

Längtar tillbaka till dessa ögonblick, men ändå inte. Det gick så dåligt då, men ändå var vi iväg. Nu sitter vi fast här hemma. Det känns som att det har stårr stilla i ridningen sen dess.


Lugn uteritt

Diamond, Armin, Melinda och såklart Boris var det som fick följa med ut i skogen idag. Eftersom Diamond är så otränade blev det mest skritt med lite trav och en galopp. Boris uppskattar inte alls att det sitter flugor på huvudet, då skakar han så att tränset åker snett. Men jag tycker inte att det finns något flugmedel som fungerar. Någon som har provat något bra? Inte jag i alla fall, och det vi har i stallet är bara mot bitande insekter står det på flaskan. Fast bitande insekter verkar inte veta det för de bits ändå.

Han var mycket mer brun i manen förra sommaren, undra vad det beror på? Haha...


Till Boris

Snart ska jag iväg till Boris och se om han överlevde ovädret (som jag hade missat helt att det ens fanns?), och se om det går att rida ut en tur i skogen. Hoppas det inte är för blött bara. Är sjukt trött och seg hoppas jag blir piggare av att komma ut =)Frisera

När jag friserar Boris så...

Rycker jag manen, eftersom jag tycker att det är hundra gånger snyggare än att klippa. Boris har dock inte samma åsikt han brukar skaka på huvudet så mycket han kan.


Sen klipper jag "tuppisen" där grimmans och tränsets nackstycken är. Den ska vara så kort som möjligt och helst inte synas alls att det är klippt. Bara för att manen inte ska trassla sig.


Svansen klipps också, längst ner bara. Den ska vara lagom lång, några cm över kotan ska den sluta när hästen står stilla i stallet, den ser kortare ut i rörelse eller om det blåser lite. Svansroten lämnar jag naturligt, jag tycker det är riktigt fult att klippa där, som vi gör i skolan.


Allt hår som sticker ut ur öronen ska klippas. Inte inuti öronen eftersom de håren har en funktion. Men det gör så stor skillnad för ett välvårdat intryck!


Hovskägget trimmas, på en häst med lite hovskägg från början och smala ben, som Boris tycler jag att det är snyggare. Men om det är mycket hovskägg blir det oftast bara fult och hackigt om man klipper.


Kronranden brukar jag lämna som den är. Boris har ändå inte så mycket hår som hänger ner så det skulle nog bara se kantigt ut om jag försökte klippa det.


Under ganascherna och framåt klipper jag på vintern - på sommaren finns inget att klippa där. Det ser också mer välvårdat ut än med långt hår som hänger ner. Det får i alla fall Boris att se ut som ett russ.

Felize

Hur friserar ni era hästar?Dagens ridpass

Boris kändes riktigt bra idag, till och med vänstersidan efter ett tag. Jag red i paddocken där det var bäst underlag. En gång kändes det som att tyglarna bara stöde så då släppte jag dem och fortsatte rida på en stor volt. Först blev ponnyn jätteförvirrad och ville sakta av, men sen fattade han och ville ha stöd av tygeln och då kortade jag upp dem igen.

Galoppen blir fortfarande inget bra men det kommer nog senare, när vi har ridit lite mer i skogen.

Boris och Dirk har fått en egen hage så att de inte ska bli utsatta för Diamond som nu bara går med ston. Ganska skönt, att veta att man inte kommer hitta sin ponny blodig i hagen. Fast å andra sidan är han nästan ett sto...


142 sidor

Så lång är Boris egna dagbok där jag skriver upp allt som händer med honom, hur han går när jag rider, promenader, hältor, allt. Nu har jag skrivit klart en hel anteckningsbok och ska börja på en ny. Det kan bli kul att titta tillbaka senare, om lång tid och se vilka problem vi hade i början, och hur det löste sig.

Februari 2011

April? 2011

Maj 2011

Det är så synd att jag inte har några biler alls från absoluta början, september 2010. Men då hade jag ingen kamera eller fotograf, och så tänkte jag inte alls på att det kunde vara bra att ha bilder senare...


Ledigt

Nu är det flera dagar ledigt mellan ridlägrerna och jag vet inte om jag överlever att sitta i ett hus och tråka så länge... Som tur är ska jag i alla fall åka och rida lite snart då blir jag nog gladare =)

Min syster fick en kanin av mig och min bror i födelsedagspresent, är den söt eller är den jättesöt?

Hon ska få en till av mamma, så att min busunge får två nya vänner.


Bett

Boris hade en vargtand på vänster sida, och en flisa på höger sida. Dessutom hade han avlastat från vargtänderna så att andra tänder hade slitits ner för mycket.

Nu ska jag rida först 10 dagar på hackamoret, sen ska jag rida på ett rakt bett i gummi/plast och variera med ett kort tredelat bett med fasta ringar. Det är så kort att det ska stäckas ut och ligga som ett rakt i munnen.

Det raka plastbettet

Tredelat tränsbett

Det bettet jag hade innan

Hackamoret

Såhär stor skillnad är det i längd på de olika betten. Det raka är 11,5 och jag skulle tro att det långa tredelade är lika långt, medan det lilla bettet är 9,5(!)

Det blir nog superbra det här... Det är inte alls så jobbigt att rida med hackamore heller, jag tycker att Boris lyssnar fint. Det är bara lite svårt att leda med tygeln för då snurrar tränset runt och hamnar fel så att man måste stanna och rätta till det.

Jag fick tänderna i en liten påse haha. Att så små tänder kan göra så mycket problem...

Lite halvkassa bilder, men så blir det om man fotar inne i stallet ;)


B?

Är det bara nu på sista tiden eller börjar fler och fler bli lata och skriva bara första bokstaven i namnet? Vissa gör så hela tiden, men de blir fler tycker jag... Är det så?


Ska jag kalla Boris för B? ;)

Fast om jag ska vara ärlig är det rätt irriterande, inget personligt mot någon nu. Okej, oseriös sak att ta upp men men...


Internet trasigt...

Mitt internet har krånglat och vägrat fungera, därav den minre bra uppdateringen. Men nu sitter jag här i Åtvidaberg hos pappa och har inget annat att göra än att blogga haha. Plus att jag ska rida Boris och Daphne några dagar.


Motion

Man kan säga att man får gratis motion på barnlektionerna i alla fall. Idag har jag gått och sprungit två lektioner, samtidigt som jag har försökt se glad ut och hindra en ponny från att äta gräs... Jag rider inte något idag, men imorgon och resten av veckan ska Boris ridas, mest ut i skogen tror jag. Tandläkarbesöket gick visst bra, mer om det senare!

Bild från förra året, lånad från Teres. Sånna här dumheter som att vattna ridhuset har vi tack o lov inte fått syssla med än... Bland det tråkigaste som finns, då är det hundra gånger bättre att passa barn.


Önska Boris lycka till

Nu hoppas jag att allt går som det ska och tänderna sitter "löst"!Dagens ridpass - Daphne

Red ut i skogen med min syster, en ganska lugn tur. Daphne var ganska lyhörd och reagerade snabbt på vad jag ville. Jag kunde till och med styra lite slalom på grusvägarna. Duktig tjej!

Vacker bild på mig som Emma fångade i precis rätt ögonblick, just när man ser som fulast ut... ;)

Har inte så mycket mer att säga, nu är jag så trött efter dagen så att jag går och lägger mig. Det är sjukt hur tröttsamt det blir med en massa barn, två hästar att rida, en skadad häst och så en lång promenad i ridhuset...Dagens Boris

Det verkar som om jag får stanna hemma på Eda imorrn eftersom de tydligen inte klarar sig utan mig... Så Boris får åka till tandläkaren med Jessica o Robban istället jag tror inte att han dör av det. Nu står han förhoppningsvis i sin box och äter så att han inte smutsar ner sig innan han ska ut och åka.

Ridningen gick sådär, vänstersidan är stel och hela halsen o bogen blir helt böjd och man har ingen koll alls. Jag vet inte riktigt hur jag ska få bort oliksidigheten när det är såhär mycket plus att jag inte har något bett så tygelhjälperna blir helt konstiga. Men det löser sig kanske när jag kan rida med bett igen.I farten

Precis hemkommen från Eda, och ska nu ut och rida häst nummer två; Daphne. Det har varit en lång och jobbig dag så nu måste jag ut innan jag somnar framför datorn...


Att kommentera

Nu på sista tiden har det varit riktigt bra med kommentarer, vad duktiga ni är! Nya kommentarer varje gång jag öppnar bloggen för att skriva något nytt, det är rätt härligt. Men det jag vill höra är era åsikter.

Man kan skriva en kommenter som "fin blogg, kolla på min? ;)". Man bara hör ju att det där om fin blogg bara är för att skaffa läsare till sin egen blogg. Det är okej med sånna kommentarer, även om det inte är det bästa.

Sen finns det ju alltid en massa reklam, "var med i min tävling och vinn ett schabrak". Sånt är bara onödigt, om personen inte någon kommentar om inlägget också.

Det jag vill höra är alltså era åsikter om vad jag har skrivit, eller svar på vad jag har kommenterat på er blogg.
Även om alla kommentarer (utom enbart reklam) är välkomna är det de här som jag blir alldra gladast över. Det visar att någon har läst igenom inlägget och tänkt också.


Men tack så mycket för de senaste dagarna ♥


Familjeläger

Idag, tisdag och onsdag är det familjeläger på Eda och jag är självklart där och hjälper till. Men är jag sugen på det? Nae inte i det här vädret. Kan det inte sluta regna nån gång?

Hoppas Boris inte går för då kanske jag får rida lite om jag har tur hehe... Imorgon ska han förresten till Mantor och dra ut sina tänder, nu hoppas jag bara att allt blir bra när de försvinner.Ny header

Vad tycks om den? Är (som alltid) inte helt nöjd men kände ändå att det var dags att byta. Nu vill jag ha massor av åsikter, så kanske nästa blir ännu bättre!

(Syns den inte tryck f5!)


Vila idag

Hade tänkt att efter glassförsäljningen åka till Boris och rida ett lugnt pass, men det gick inga bussar förrns sent ikväll så han får helt enkelt överleva att vila två dagar i rad. Jag tror inte att han blir jätteledsen faktiskt. Mer ledsen blir väl jag då som inte har sett honom på två dagar haha. Riktigt tråkväder idag jag har varit irriterad hela dagen, nu ska jag ta tag i mig själv och försöka bli lite gladare. Vad är då bättre än att lyssna på musik och titta igenom filmerna på Boris?Så söttDen här ponnyn är så fruktansvärt söt jag vill bara köpa den direkt! Nae, men täcket är faktiskt värd en Hiss, riktigt fint tycker jag med färgerna, och det ser ut att vara ganska bra med. Ordentliga spännen och så vidare...

Fast jag antar att jag skulle bli mördad om jag köpte ett till Boris...?


Sista glassdagen

Idag är det äntligen sista dagen för mig i glassboden! Hoppas alla andra säljer mer glass än jag så vi får lite lön...

Såhär mycket folk har det varit...

Bara glassgubben o så jag då... ;)


Mulen

Jag har just varit och tagit på Herman mulen (munkorgen), för att göra det mutar vi med en godisbit, och så får Daphne en bara för att han får. Problemet är att någon(?) har ätit upp alla godisbitar vi fick med. Nu har vi köpt nya av en annan sort. Men Troll har inte hittat sin nya favorit...

Daphne tuggar glatt i sig. Herman sväljer först nästan utan att tugga, sen flemar han, andas så mycket och högt det går och sist sköljer han ner med en massa vatten och lite saltsten. Så söt!

Gonatt nu tänker jag sova! Eller tänker i alla fall... Antagligen blir det inte så ;)


Uteritt igen

Provade en ny väg idag när jag red ut med mamma men kan inte säga att den var jättelyckad - vägen blev sämre och sämre tills den slutade i ett kärr.

Daphne var i alla fall superduktig och lyssnade på vad jag ville nästan hela tiden. När inte Troll stör då... Är man precis bakom går det inte att göra så mycket skillnad, men lägger man sig lite längre bak så att det blir lite avstånd så går det bättre. Då kan man göra halt, öka eller minska i den gångart man är eller svänga.

Fina fina hästen...


Några tips?

Jag letar efter ett vitt hoppschabrak att tävla i, eftersom det faktiskt är snyggast att tävla i vitt även om det förstås går att ha fägat också i hoppningen. Jag har inte sådär jättemycket pengar just nu annars skulle det nog bli ett Schockemöhle... Men nu är det så att kopian som finns på Hööks är borta och slut. Och det nya vita är inte snyggt alls tycker jag!

Ogilla...

Så nu ska jag försöka hitta något snyggt som inte är så jättedyrt. Så säg till om nån har några tips!


Dags för en diss igen


En stor diss till alla mässingsdetaljer på hästens utrustning. Jag tycker att det ser billigt och gammalt ut. Det är hundra gånger snyggare med silvriga spännen, bettringar, stigbyglar och sporrar. Det ser mer elegant ut på något sätt, eller vad tycker ni?

Något som är ännu fulare är om man blandar, till exempel med silvriga bettringar och guldiga spännen på tränset.


Fixar lite

Det här verkar bli en sån där tråkig dag när det är för dåligt väder för att åka till glassboden och för bra för att åka iväg till Eda... Egentligen skulle jag ha åkt till Åby och tittat på lillasysters ridlägeruppvisning, men pappa orkade inte köra den extremt långa omvägen och hämta mig. Snart är det dags att rida ut en tur i skogen med mamma i alla fall.

Eftersom jag då inte har så mycket att göra började jag på en ny header, men den blev inte så bra som jag hade tänkt mig... Mest för att typsnitten i gimp är så fula och likadana. Jag ska se om jag lyckas lösa det men jag orkar inte nu ;)Fler bilder


Ridalättbild, sådär extra charmigt


Måste bara säga att även om det inte fastnade på bild så börjar ökningarna speciellt i traven gå bättre och bättre, om man jämför med dressyrtävlingens "upp med huvudet o spring så fort det går"...


Dagens ridpass - Boris

Det gick väl ganska bra att rida idag, och det fick bli mamma som var fotografslav. Jag vill gärna ha bilder på hur Boris går på hackamoret jämfört med på bett. Det var jättekladdigt i paddocken och ingen av oss älskar väl det underlaget men det blev så bra det kunde bli efter förutsättningarna.

Dock så märks det väldigt tydligt att han är stel och "svagare" i vänstersidan än i höger som brukar vara det jobbiga varvet. Det har varit så ända sen jag började rida på hackamoret, och säkert även innan när jag red på det andra bettlösa bara att det inte märktes så tydligt då för att båda sidorna var svåra att få tag i... Någon som vet vad det kan bero på?

Håller på att ladda upp bilderna, det kommer fler snart!Min underbara

Ska snart iväg till min underbara ponny och se hur han mår idag. Får se om jag lyckas få med mig pappa att fota, han lät inte sådär jättesugen på att vara i stallet mer än 30 sekunder på en dag, men vi får se hur det går... ;)Såg ni mig?


Ögonboxaren...


Smutsgrisar

Såhär smutsiga blir ponnyer om ingen ryktar dem...

...och såhär rena blir samma ponnyer om man duschar dem!

Det blir en helt annan färg på dem. Synd bara att det blir såhär när man släpper ut dem i hagen...Glass

Nu ska jag sitta i flera timmar i glassboden och tråka alldeles ensam... Tyck synd om mig! Fast jag får ju betalt men ändå. Efter idag är det i alla fall bara två dagar kvar =)

Tror jag ska ta o läsa den där boken om westernridning eller nåt...


Random


Okej inget hästrelaterat, men en stor DISS till låten Fest Hos Mange... Lite kul, men den är så värdelöst dålig att Emma o jag satt i typ en timme och skrattade åt den. För er som inte kan hela texten kan jag tala om att den inte är så lång. Fest hos mange, fest hos mange nuuuuuuu. Mange kom igen nu! Glassgubben blir sig aldrig lik igen.

Det jobbiga är att den sätter sig på hjärnan och så går man o sjunger hela dan...

Random men ville bara säga det så att ni slipper lyssna om någon mot förmodan inte skulle ha hört låten.


Härlig känsla


Första gången jag sitter på Boris efter hältan i frambenet... Härlig känsla ♥

Även om det inte var så långvarig vila... Det jobbiga är ju att inte veta.


Usch

Något jag tycker är väldigt läskigt är taggtråd. När jag var ute i hagen idag hittade jag en kort bit taggtråd som låg på marken med vita hårstrån i. Sen hittade jag mer uppe i skogen utanför hagen - ett helt staket som låg på marken, halvt övervuxet. Ingen av hästarna hade skadat sig, men det kan ju bli riktigt otäcka skador av taggtråd. Som Mirres ben förra sommaren. Vi letade i hela hagen jättenoga, men kunde inte hitta vad hon hade skadat sig på. Men mest troligt var det taggtråd....

Jag tycker att det borde vara förbjudet med taggtråd även till andra djur än hästar. Och så tycker jag att man verkligen borde se till att all tråd försvinner direkt man slutar använda staketet så att det inte ligger och gömmer sig i marken så att man kan fastna i det.


Gårdagens outfit


Träns - ?
Grimma - ?
Sadel - westernsadel vet inte varifrån
Sadelfilt - ?
Jeans - random som vi hittade i en påse
Skjorta - systers, från HM
Linne - HM
Hjälm - Hööks

Vi hittade tyvärr ingen hatt...


En liten mindre bildbomb från igår =) Synd att det inte blir några ridbilder eftersom vi bara rider ut... Och ljuset är inte det bästa på de oredigerade bilderna, menmen.

Vad tycker ni om våra kläder då?Vad tycker ni om

Härlig ridtur i skogen

Emma o jag red ut en annan väg idag, mysigare än igår kunde det ju knappast bli, men riktigt härligt även idag. En lastbil som vi mötte två (?) gånger var riktigt läskig men som tur var gick det bra ändå. Vi har döpt om Herman till Troll, eftersom det passar mycket bättre.

Förresten kollade jag i en bok som vi fick låna, och läste på baksidan att det var Tobbe Larsson som hade skrivit den!! Den börjar: "Välkommen till den första svenska boken om westernridning! Jag om ska vara din guide heter Tobias Larsson och kallas för Tobbe." Boken är gjord 1998, gulligt gulligt...

Nu har äntligen bilderna blivit uppladdade!

Såhär såg vi ut idag, och ja, jag har ett träns ;)


Dagens ridpass - Daphne

Det blev en mysig skogstur med Emma efter glassförsäljningen, och vi bestämde oss för att ta i ordentligt och klä oss som westernryttare också, eftersom vi hade sett en vhs-film (på engelska så vi fattade typ inget...) om hur man tränar unghästar för westernridning. Bilderna kommer snart hahaha vad roliga vi såg ut =D

Men vi red seriöst sen, tränade på vad vi just hade lärt oss, även om man inte kan påstå något annat än att jag är total nybörjare! Daphne galopperade för första (tror jag) gången med ryttare, helt frivilligt hon bjöd jättefint och ville springa ikapp Herman som faktiskt också galopperade. Härlig häst...Bilder...

Nu håller jag på att ladda upp bilder i min dator först från kameran, sen över på ett usb och sist till min snälla dator så jag kan få upp dem på bloggen... Kämpa, min kamera dör snart av batteribrist =(


Dagens ridpass - Boris

Boris var snäll och samarbetsvillig idag, vi red i paddocken. Fast jag hade Winnipegs gamla boots på så slog han i, de hjälpte inte alls. Så jag får hoppas på att han slutar av sig själv... Vi klättrade även en liten stund, men trots att jag jobbade hårt var ponnyn inte ens hälften så svettig som han var igår.

Gammal bild - ni vill inte ens veta hur våran värdelösa matchning såg ut idag ;)

Sen kom en från tidningen och skulle prata och fota oss när vi stod på 34:an. Hoppas hoppas ;)


Det här händer idag

Idag blir också en fullspäckad dag. Först blir det att rida ett pass på Boris, sen ska Corren komma och prata med Emma o mig, sen ska vi till glassboden och sist när vi är klara ska vi rida ut på Herman o Daphne!

Nu har jag äntligen fått ett usb, så ikväll kanske det kommer ut lite nya bilder, eller också blir det imorrn. Får se när jag hinner =)


Underbart

Att gå ut på kvällen för att ge hästarna foder i hagen och de kommer springandes mot en, det är underbart ♥

Vackra mobilbilder =P Visst går det bra med min bloggfria dag?


Bloggfri dag!

Jaha, idag är det ju min födelsedag o jag måste säga att det finns roligare sätt att fira den dagen än att sitta vid datorn =)

Önskelistan

Jag fyller ju år imorgon och här är lite av min önskelista =)


Först på listan är självklart Boris ♥

Sen är nästa en ny mobil!! Min är så trasig som den bara kan vara...

Tävlingsschabrak

Helt kär i detta!! Färgen är så fin, synd bara att det syns så tydligt att det är ett Hööksschabrak... Båda egentligen =( Men de skulle passa så bra på Bårisen ♥

Dressyrträns

Stövelstrumpor, det går alltid åt o är trevligt att slippa köpa själv

Ridhandskar som är bra att rida i och håller - alla mina är trasiga eller borta

Och så önskar jag mig foppatofflor för mina är borta ='( Nu vet ni vad ni har att köpa haha

Jag har redan fått min underbara present från Emma =D


Dagens ridpass

Boris var väldigt fin till och från idag. Vissa stunder var han underbar, men andra stunder bara dog han, framåtbjudningen försvann och jag bara kände hur han slutade jobba. Jag red på fältet, som tur var var det torrt förutom längst ner där det nästan alltid är fuktigt.

Dock märkte jag att Boris slog i framhovarna med bakhovarna i skritten, något jag inte har märkt att han har gjort tidigare, undrar vad det kan bero på...? Jaja, jag får helt enkelt leta upp ett par boots så att han inte skadar sig.

Gammal bild, nu rider jag på hackamoret med det bruna tränset. Urgulligt!


Skogstur med Daphné

Red en lugn tur i skogen med mamma på morgonen. Daphne var snäll o glad, men det är lite jobbigt att hon inte vet vad hon ska göra när jag säger något. Speciellt eftersom jag inte vet riktigt vilka kommandon jag ska använda... Men det gick bra ändå, skrittade och travade lite, gjorde några halter för att se att hon var med.

Nu ska jag iväg till glassboden om det blir lite trevligare väder =)


Gonatt

Imorgon blir en jobbig dag så nu går jag o lägger mig i min vedbod för att sova =)

Bild tagen från taket på boden ;)

Lite random, men jag ska snart ta tag i bloggandet och skriva mer seriösa inlägg, det är lite jobbigt när det är mycket roligare att vara ute o göra saker...

Promenad

Nu har vi fixat en grind så att det går att komma förbi den där färisten, även om det är lite krångligt med två tjocka buffliga hästar. Sen gick jag, mamma och lillebror en promenad med Herman o Daphne för att de skule bli lite hanterade och ompysslade. Jag fick också min totalt ointresserade bror att gilla Daphne, han stod och borstade en lång stund på hovskägget och svansen.

Så härligt att kunna titta ut och se hästar i hagen. Underbarast.

Söt-Boris

Idag red jag på hackamoret för första gången på Boris. Det gick ganska bra förutom att sidostyckena hamnade så nära ögonen... Han var lite ostadig och vinglade med huvudet upp o ner och åt sidorna, men efter ett tag när jag hade kommit på lite hur mycket jag skulle ta i tyglarna gick det bättre. Han lyssnade jättefint för sätet och övergångarna i skritt och trav blev väldigt bra. Vi får träna lite mer på galoppen som blev lite konstig bara.

Det är synd att mitt usbminne är borta så tyvärr kommer inga nya bilder förrns jag har köpt ett nytt...

Hästar hemma

Nu har jag först varit hos Emma o stekt lite vid det extremt coola Stureforsbadet, sen åkte vi in till stan kollade på mobil och var på Hööks såklart.

Nu har Troll Herman och Daphne kommit hit och går ute i hagen. Sååå mysigt!!

Min bror hällde vatten på mig så min mobil blev fuktskadad och dog, jag hoppas den vaknar igen...

Emmiz sover här nu så ni förstår varför uppdateringen inte blir på topp ;)

Hemmaaaaaaaaa

Hemma igen efter en lång och jobbig, men rolig vecka. Barnen på det här lägret var jättegulliga o snälla som tur var, och var lagom många också.

Det roligaste var nog spökrundan, de blev precis lagom rädda haha. Jag satt i ett hörn av ridhuset under en filt och bankade i väggen när de gick förbi o var livrädda för en kon i det andra hörnet.

Boris blev löshoppad på torsdagen, och det kunde väl ha gått bättre... Först var det bra bara att han överhoppade sig på hjälphindret så att avståndet blev för kort till oxern, men sen började hindret bli för högt o han stannade. Till sist hoppade han fast han nog borde ha stannat och fick en bom på knät och magen, så att han ramlade. Riktigt läskigt!! Som tur var gick det bra o han kom upp på samma höjd som innan, sen slutade vi.

Nu ska jag sova jag är så förbannans trött ;)7 juli 2010

I dag är det exakt ett år sedan en underbar häst flyttade till Skåne. Jag minns den dagen så väl.

Jag ryktade Safira i två timmar innan och kunde knappt äta något, sen kom köparna och skulle titta på henne. Jag fick först visa lite vad hon kunde och så, sen var det provridning. Man kan inte annat än att älska den där hästen, jag förstår inte dem som ogillar henne. Jag kan väl säga att det gick bättre nu än dagen innan, för alla. Det var jobbigt att sitta av och veta att jag aldrig mer skulle sitta upp igen. (Fast som tur var hade jag fel.)

Ännu jobbigare var det att vänta i stallet medan de skrev papper och kollade i passet. Det tog evigheter! Men jobbigast var att säga hejdå, gå fram till Safira i transporten, se henne stå där helt nöjd och tugga på lite hö. Tack och lov kom hon till ett bra hem med mycket av det hon gillar mest: skogsridning och en massa uppmärksamhet av få personer.

Bra bilder tagna av Teres, sämre bilder tagna av mig eller Emma.

Jag vet att min ridning inte var speciellt bra då, men man kan ju säga att man utvecklas?

Dagen efter, den 8 juli 2010, fick jag en ny häst. En c-ponny som heter John Silver. Tyvärr kom vi på lite senare att en c-ponny nog är lite liten åt mig...


Hästar som har betytt lite extra, Mirre

Mirage kom till Eda på våren 2010, en pensionerad hopphäst, triangelmärkt. Christina ville ta föl på henne, men det gick inte bra så hon lånades ut till Eda. När Jennifer fick Silver fick jag rida Mirre. Trots att jag visste att vår tid tillsammans skulle bli kort redan från början gick det inte att låta bli att älska den där hästen...

Så välutbildad, men ändå en utmaning att rida, pigg, känslig, arbetsvillig, duktig på både hoppning och dressyr. Jag undrar hur långt hon kunde ha kommit på tävlingar om hon inte hade varit triangelmärkt. Helt enkelt den perfekta hästen! Jag kommer aldrig att träffa någon som Mirre igen... Så perfekt. Dagen innan hon skulle flytta till sin nya ägare hittade jag henne i hagen med ett genomtjockt ben och en massa blod. Det var en av de hemskare dagarna i mitt liv. Som tur var blev det inget allvarligt, men Christina tog sin häst med sig hem och det fanns inget någon kunde göra.

Senare flyttade Mirre till Philippa i Bestorp där jag kunde häsla på lätt. Det var en lyckodag när Philippa talade om att hon inte hade tid för Mirre alla dagar i veckan, och att jag därför kunde bli medryttare och rida två gånger per vecka. Men underbart är kort och i december hände det som inte fick hända. Mirre hade allvarlig kolik två gånger, och när veterinären tittade på henne upptäckte de dessutom cancer.

Det var inget att göra åt saken, den mest perfekta av alla hästar fick flyga till himlen den 17 december 2010, 21 år gammal, efter att ha tillbringat sin sista dag tillsammans med sin bästa hästkompis hos Christina. Jag hann inte säga hejdå. Men det var nog lika bra, jag vet inte om jag skulle ha klarat det...

Inte jag som rider på de här bilderna...


Har inte så många bra bilder på henne tyvärr... Jag ska leta lite de kanske ni får se nån annan gång ;)Hästar som har betytt lite extra, Safira

Safiran är en nordsvensk före detta travhäst, som jag då hade att rida på när jag kom tillbaka till Eda efter att ha upptäckt att jag inte hade talang för islandshästar och provat en termin på den nästintill värdelösa ridskolan i Åtvidaberg.

Eftersom Safira är en ganska kraftigt byggd häst (klumpig) skulle inte benen hålla för hoppning, så det blev dressyrträningar för oss. Vi gjorde stora framsteg båda två, från att vara dåliga båda två till att kunna starta clear round hoppning hemma och till och med en lokal dressyr. Hennes tidigare personbästa i dressyr var att komma sist - vi kom typ tretton av femton starter eller vad det var...

Vinter 2010 hände en olycka på en ridlektion. Safira och en annan häst bråkade och tjejen på den andra hästen fick en spark på benet, vi trodde att det var av men det var det inte som tur var. Safira var alltid tjurig när man skulle ta på sadeln, och ibland när man skulle sitta upp. Men mot slutet var hon jättesnäll, särskilt om det inte var folk i stallet. Benskydden var hopplösa att få på om det var stressigt. Kort sagt - hon trivdes inte med att det alltid var mycket folk i stallet med andra hästar, stressigt, många ryttare. Så sommaren 2010 såldes hon (väldigt billigt, vi kunde fått mycket mer) till jättetrevliga människor. Det dåliga var att hon flyttade hela vägen till Skåne.

Hösten 2010 när jag hade praktig hos Fredde o Piia nere i Flyinge kunde jag hälsa på min älskade. Hon kunde inte haft det bättre... En till nordsvensk travare som sällskap och en shettis, hon får gå ute mycket och ridas ut i skogen.

Sofia o Safiras kompis Poppe, om jag inte minns namnet fel =)Hejdå

Nu åker jag till stallet för att ta in hästar till hovslagaren och kommer inte hem igen förrns på fredag. Jag tar inte med datorn för jag tror inte det finns internet heller, så hejdå!

Mitt internet hemma suger, det tar typ fem minuter att ladda upp en bild. Morrrrrrrr... Men vädret är superhärligt, bästa ridvädret egentligen! Surt då att jag inte ska rida menmen.


Trötter

Jag har medan det åskade och ösregnade för fullt suttit i soffan med min kanin o min katt och läst. Det jobbigaste med strömmavbrott och åska är att man inte kan använda dator eller tv ;)

Idag blir en hästfri dag, men imorrn är jag tillbaks på Eda igen för att hjälpa hovslagaren, ta in hästar och så. Nu ska jag packa allt till nästa ridläger, där vi sover över. Fast lite är redan i stallet. Min första störda tanke när jag vaknade och märkte att det åskade var: vad bra att jag har lite kläder i stallet ifall blixten slår ner o huset brinner upp. Jag är inte mycket piggare nu, gonatt =P

 

Första lägret över

Underbar känsla! Även om barnen var gulliga och snälla så var många extremt lata och det blir jobbigt när de är överallt o fem vill ha hjälp samtidigt. Nästa vecka blir det nattläger, så inte så mkt uppdateringar här från mig, men jag ska försöka skriva några tidsinställda inlägg ;)

Alla var så duktiga på uppvisningen som var en hoppbana på fyra hinder. Dessutom finns det bra nyheter för oss, och dåliga nyheter. Det är tur att jag är smart ibland =)


Nu ska jag ta hand om mig själv o djuren här hemma, laga mat o städa lite...


RSS 2.0