Cheesecake med jordgubbar


Underbart gott!! Finns inget godare ungefär...


Dagens ridpass - Trollskogens Romeo

Nej nu ljög jag. Men barnen badade med hästarna idag, det var riktigt mysigt faktiskt även om jag fick gå bredvid och bli blöt när de simmar... Ginger la sig ner två gånger med olika barn och en privathäst som var med o badade för första gången rullade i sanden. Sen fick jag rida upp Romeo till stallet, o jag kunde nästan nå runt magen med benen. Liten stackars häst. Jag kan trösta med att det var ca 200 m skritt så bli inte oroliga ;) Emma red på Fjording, hon gillade att bada haha.

Sen åkte vi båt med Jessica, men vi körde på en sten så att motorn typ gick sönder... Lite läskigt men som tur var fanns inga barn med på båten.

Vi hade en tipspromenad också barnen var jätteduktiga :)

Nej nu får Emma damp vi ska äta cheezecake nu, pusss


Grillkväll

Idag var barnen både snälla o mindre snälla. Jag fick gå ut i skogen med två grupper så nu har jag motionerat =)

Något som gjorde mig så himla glad idag var när Jessica kom hem från Hööks med ett hackamore till Boris! Så härligt!! Och så fick vi godis.

Nu ikväll ska jag o Emma skriva en tipspromenad till barnen med tema sadlar, träns och hästens delar. Några tips? Det står ganska still. Sen ska vi grilla mat och marsmallows. Önska oss lycka till och om ni hör om en skogsbrand i närheten av Brokind så vet ni vad det är ;)

Glad chey =D


Allt det där om att vara på väg nånstans, jag är tillbaks där vi började
Ensam hemma

Nu har alltså min familj åkt iväg till fjällen för att vandra (att de orkar!) så jag är ensam hemma. Eller jag och alla djuren då ;) Emma kommer sen och håller mig sällskap några dagar.

Så nu har jag tagit hand om barnen och ska ta hand om mig själv. Typ sola lite. Man får rätt fina streck av att gå omkring i shorts hela dagarna.

Upptäckte just att travshopen i Mantorp har stängt alla lördagar i sommar. Helvete, jag som skulle köpa ett hackamore till Boris. Tandläkaren har också sommarstängt och svarar inte i telefon.

Random inlägg, men nu vet ni vad som händer =)


Första lägerdagen

Med en massa busiga barn och en extremt dålig kock. Hon råkade överkoka makaroner så att det bara blev mos av dem - inte gott! Ett dumt barn som hette Emma jagade mig med vatten, och ett annat barn också. Annars var det rätt gulliga barn som kom idag, och som ska vara här hela veckan.

Hovslagaren kunde inte komma förräns på torsdag. Morr på honom. Och Boris fick ha bettet i munnen idag.

Lite random häst :)


Dagridläger

Den här veckan är det dagridläger från 9 till fyra och sen bor jag "ensam" hemma (Emma kommer o håller sällskap några dagar). Så jag måste vara duktig och laga mat o passa djuren. Uppdateringen kommer att vara lite sådär de här dagarna, men ska försöka skriva ett inlägg om dagen i alla fall =)Sista kvällen

Jaha, det här kunde lika gärna vara sista juni, för imorron är det dagridläger och Boris är inte min längre. Juni har gått fort och långsamt på samma gång eftersom jag inte har kunnat träna ordentligt med Boris. Men så blir det ibland och det går inte att göra något åt det...

I dag skrittade jag lite barbacka igen i paddocken. Sen fick Boris beta lite och jag gjorde iordning träns till Cessan och sadel o träns till Fjording, putsade och bytte schabrak. Men jag hoppas på att lära ridlägerbranen putsa. De kan få öva sig på mina grejer om de vill hehe ;) 

På ett sätt är det lite tråkigt att juni är slut, men det jag vill mest är att det ska bli slut på allt som inte stämmer med Boris. Hovis kommer förhoppningsvis imorgon. Sen måste väl tandläkaren svara i telefon nån gång också. Fast jag ser fram mot ridlägrerna lite. Jag tycker det är kul att hålla på med barn och hästar och lära dem saker.

Kalle Anka fot? 


Jordgubbsplockning och glassförsäljning

Så nu vet ni vad jag ska göra idag ;)

Åker till Boris och skrittar honom i kväll också... Dumma ponny som inte kan hålla sig hel ♥


Ska det aldrig bli bra?

När jag tog in Boris från hagen hörde jag direkt att det lät konstigt om en bakhov, och självklart var skon lös. Tack o lov haltade han inte, men var störd av att skon inte satt så bra. Eftersom han behöver röra på sig skrittade jag barbacka i ca 25 minuter på långa tyglar. Boris var inte riktigt nöjd med den lösningen, men lydde i alla fall... Han tyckte att det var dags att springa nu.

Det är klart att det inte går att få tag i hovslagaren på midsommarhelgen... Suck.


Hästar som har betytt lite extra, Silja och Silfur

När jag slutade på Ginger började jag med islandshästar, och blev så småningom "hyrare" på Silja frá Arbakka. Det började en sommar när min kompis hyrde en häst och jag följde med. Silja hade just fått ett föl, Silfur från Lindmåla och det blev jag som fick sätta igång henne efter det.

När det inte var lektioner fick jag rida, träna lite och mest ut i skogen. Om jag ska vara ärlig så var jag ganska dålig på att rida islandshästar. Vi tävlade en gång, med ganska dåligt resultat. Men det krävs ingen vidare skicklighet för att rida ut och ha kul i skogen. Silfur var... som ett föl. Busig och social och jättegullig. Han sprang runt och busade med Silja när man red i hagen kommer jag ihåg.

Mina bilder på dem har försvunnit, eller jag vet inte var de är i alla fall. Så de här är från Lindmålas hemsida.

Skäcken är Undra, född några veckor efter Silfur.

Silja är kvar på Lindmåla, och Silfur är på hingstbete.


Sovmorgon


Trots att jag var en snäll flicka och bara var hemma igår tog det lång tid innan jag orkade släpa mig upp. Idag är det städning som gäller, och sen åka till Boris.


Nähä


Till Linköpings nya ridsportsbutik. Det behövdes verkligen en till eftersom vi efter att Maddes la ner bara har Hööks. Och nu när vi får en ny så är allt så dyrt att det inte ens är att fundera på att köpa. Visst, det är säkert bra grejer och så, men vad en bra butik behöver är variation. Alltså att man har dyra märkessaker med bra kvalité, lite mittimellansaker och så billiga kopior eller helt enkelt lite mindre exklusiva saker. Så att många fler kan handla grejer... Betalar man 99 kr för ett grimskaft bara för att det är Schockemöhle? När det inte är bättre på något sätt än dem från Hööks för 29 kr, snarare sämre enligt min åsikt eftersom det såg ut som att man skulle tappa det.

Det är en sak att köpa saker som är snygga, bra kvalité och dyra av ett populärt märke. Men att köpa ett grimskaft som det ändå inte syns vad det är för märke...?

Vad tycker ni om detta?


Årets första sommarjobb

Det är midsommar och vad gör jag? Jobbar i glassboden vid badet och delar ut gratis glass till alla barnen. Fast stugföreningen betalar för glassen och det är upp till oss att bestämma vilka som är barn... Hehe. Idag är jag ett väldigt litet barn.

Så Boris får väl vila idag... Men imorrn kommer jag o rider igen.Dagens ridpass - Marco

När jag hade ridit Boris sprang jag ut i hagen och hämtade in Marco, som förresten har sparkat sönder en häst till - Nitzch. Nej det var inte så farligt, men han hade ett sår och fick stå inne.

Jag jobbade vidare som jag börjat med att få honom att slappna av, det gick mycket fortare nu när jag vet lite hur han är. Det gäller att sitta stilla och försöka få honom att gå fortare utan att rusa. För det går väldigt långsamt när det börjar bli jobbigt ;) Men imorron kommer Linda tillbaka och kan ta hand om honom igen. Då blir han säkert glad.


Dagens ridpass - Boris

Idag red jag på lite mer, till och med galopperade lite =)

Jobbade lite på volt i både skritt och trav, för innan har jag nästan bara ridit på rakt spår. Men nu kändes han jättebra och ville arbeta. Jag börjar komma på hur jag ska rida på det bettlösa nu och formen kommer steg för steg även om det är långt kvar dit vi var innan...En bra början på dagen

Jag har varit på stan med min mamma och min bror, som visst får jäääättebråttom när vi kommer till Hööks men segar sig på alla andra ställen, hehe.

Inte jättebra bild, menmen... De är typ svarta med vita sömmar, kostade 139 kr på rean. Riktigt bra =) Dock var de väldigt smkå i storlekarna men valde trots det 36 före 40 ;)

Dessutom har jag både tagit ut min gamla lön och fått min nya i ett kuvert som jag ska gå till banken med någon dag =D


Nu är det bara att hoppas på en lika bra fortsättning på dagen! Hoppas ni också har det bra =)


Städning, stan och stallet

Så ser dagen ut ;)

Blir ett besök på Hööks, ska kolla in deras rea i Linköping. Letar ridbyxor och dressyrträns. Sen ska vi kolla hagen tillsammans med hästägaren och sist åker jag till Boris. Kanske rider jag lite på Marco också, om det är bättre väder än nu - spöregn.

Nu vet ni det =)


Tiden går...


Fatta att det snart är midsommar!? Juni har gått så sjukt fort, tyvärr blev det inte den träningsmånad som jag hade tänkt mig, men det är sånt man får leva med...

Den här hagen ska hästarna (Herman o Daphne) gå i i sommar, om ägaren godkänner den. Men det borde gå bra ;)


Vill ha.


Kollade in på Hööks hemsida eftersom de har massa rea nu, och eftersom jag letat efter ett träns med bred dressyrnosgrimma verkade detta perfekt. Och så var det slut!! Gissa om jag blev sur... Skulle ha bytt ut pannbandet som jag inte gillade sådär jättemycket, men ändå. Aja, så kan det gå ibland. Kanske ska ta o åka in till stan och kolla ändå, tänk om de har ett kvar?


Duktig Marco

Tredje gången som jag rider honom nu, och det gick bra idag. Han börjar komma i form i traven nu, även om det är lååååångt kvar i galoppen. Han lyssnar bra i galoppen och gör allt man ber om, men kör upp huvudet och sjunker ner med ryggen. Duktig häst, sammanfattat. Trots att jag red i den hemska allroundsadeln...

Linda o Marco

Troligtvis rider jag honom även imorgon, för sista gången. Tyvärr hann jag bara rykta Boris och inte rida eftersom jag försov mig o missade bussen idag (a), men imorrn är det han som blir riden först. =)


Hästar som har betytt lite extra, Ginger

Först och främst måste Ginger vara med på den här listan, ponnyn som har lärt mig så enormt mycket och fortfarande är den häst jag älskar mest. Ginger och jag träffades första gången när jag var på ridläger, år 2005. Hon var då fem år gammal och sutten på en gång tidigare. Kärlek vid första ögonkastet var det, om man nu vill tro på sådant. Så fick jag sitta på henne en gång och ledas runt lite i skritt på ridbanan, gissa om jag var lycklig!

På Hubertusjakten det året red jag henne igen, på 30 cm hinder tror jag att det var. Vid årsskiftet började jag som hyrare. Det var mycket slit, blod, svett och tårar när jag, mamma och min syster kämpade med den ponnyn. Herremingud, jag förstår inte varför vi inte gav upp egentligen, men samtidigt skulle det inte ha gått heller. Ginger ville inte jobba, hon la sig ner när man red och rullade sig, med sadel och allt. Det är ett under att bommen höll! Och hon kunde bocka också, men efter ett tag lärde man sig att sitta kvar. Ett annat trick hon hade var att tvärstanna, snurra runt och dra ner huvudet så att man flög rakt in i staketet. Och när hon hade lärt sig rygga gick det inte att få henne att gå framåt, hon kunde backa flera varv i ridhuset.

Vi har så många minnen tillsammans, både bra och dåliga. Det bästa minnet var när vi tävlade efter en hoppkurs, och vann på höjdhoppning, trots att hon la sig ner och slängde av mig två gånger på framridningen. Det är fortfarande mitt livs bästa ögonblick. Kort efter det slutade jag hyra och började med islandshästar istället. Men jag slutade när det gick som bäst, jag hade fått vad jag ville ha: en ridbar häst. Även om hon var långt ifrån perfekt och ofta slängde av barnen...


Den senaste som hade Ginger är Emma, de hade en helt annan historia tillsammans.

Jag hittade inte några fina bilder på lillsnuttan, de finns på kameran, och så kan jag inte få in dem i datorn...


Herman & Daphne

Herre min gud, det där var intressant ;)

Herman var tydligen tränad både western och vanlig ridning, men det var meningen att vi skulle rida western på dem båda. Daphne kunde ingenting egentligen. Gå framåt och stanna kunde hon, men det var inte alltid hon förstod ändå eftersom hon är relativt outbildad. Dessutom hade hon inte blivit riden på två veckor...

Först red jag Herman och Tuva på Daphne. Man känner sig som en total nybörjare när man för det första ska ha långa tyglar, benen ut från hästen och ge kommandon med rösten. Smacka för skritt, sss för trav och whoa för halt. Precis som när vi kör travhästarna i skolan.

Sen bytte vi hästar så jag fick rida Daphne. När vi var i en sväng som var mot stallet busade hon lite och bockade. Det var inga problem att sitta kvar, bara lite gulligt sådär. Men sen skulle mamma rida på henne en stund... I samma sväng fast i andra varvet blev det lite bocksprång igen, och hon ramlade av. Fast det gick bra. Det var en häst i hagen på andra sidan vägen som busade runt och gjorde en massa bocksprång. Han hade inte blivit riden på ett tag han heller och bara fått tråka i hagen med sin dräktiga mamma, och ville få lite fart på våra hästar.

Sist red vi ut en liten runda i skogen, då var Daphne trött och orkade inte busa mer så det blev lugnt.


Iväg mot...

...Herman och Daphne för provridning =)

Jag hittade några två år gamla foton på dem i min mobil

Lite lik Romeo va?

Daphne


Dagens ridpass - Boris

Det är så härligt att få sitta på Boris igen, även om det faktskt bara var 12 dagar han stod still. Idag skrittade jag mest, men tog några varv i trav också. Han var så duktig, trots att jag inte hade något bett. Det är nog mest jag som tycker att det är svårt att rida på bettlöst, eftersom det inte händer något när jag tar i tygeln. Det går att svänga, bromsa och gå fortare, men inte mycket mer...


Hästar som har betytt lite extra

Jag hade skrivit en låååång text om den häst som har betytt mest av alla, Ginger. Men, när min dator dog och internet försvann raderades den... Så får ta o skriva en ny. Om ni vill?

Ren o fin Ginger, förra sommaren
Foto: Emma

Hel ponny

Boris är nu bra i sitt ben, och jag kunde sitta upp och skritta lite igår. Han hade varit ute och busat i hagen hela natten, så han var snarare trött än pigg. Nästan lite skönt, eftersom jag inte skulle rida ordentligt. Men oj vilken skillnad det var att rida Boris när jag hade suttit på Marco innan! Boris är typ dubbelt så lång och dubbelt så smal, vilket också beror på att han är smal nu. Fast nu går han i en stor hage med mycket gräs och blir tjockis igen =)

Förra året

När jag släppte honom i hagen för att hämta Ginger och Felize som Emma och jag skulle duscha var han sällskapssjuk och ville vara med och komma in ifrån hagen igen. Härligt! Kan nämna också att vi tog före och efterbilder på ponnyskruttarna, det syns verkligen hur rena de blev. Och så  har jag bilder när Ginger rullar sig så fort vi släppte ut  henne... Men de finns på kameran, suck.

Nu ska jag iväg till stallet för att skritta lite till och pussa på ponnyplutt ♥


Dagens ridpass - Marco

Jag red på pessoabettet idag, och det gick mycket sämre än när jag hade tränsbettet. Dessutom var underlaget värdelöst och jag var väl inte på topp heller (invalid i båda benen). Klart att de kunde ha gått bättre men samtidigt är det inte så mycket att bråka om eftersom det är fjärde gången jag sitter på hästen, bara andra gången utomhus. Jag tyckte inte riktigt han tog skänkeln framåt, men bara att röra på spöt gjorde att hon hoppade högt ;)

Smal? :O inte nu längre...


Vad vill ni?

Fråga till er läsare, som jag skulle uppskatta att ni tar två sekunder till att svara på =)

Vad tycker ni bäst om att jag skriver?
Dagens ridpass
Om Boris
Annat om Eda
Vardag
Hiss och Diss
Åsiktsinlägg
Bilder på mig själv, eller som jag har fotat
Eller något helt nytt som jag inte har skrivit om kanske?

Det skulle vara gulligt om ni bara skickar en liten kommentar, så jag vet vilka inlägg jag ska lägga mest energi på! =)

Förresten verkar det som om Boris inte är halt längre! =)

Bjuder på en lite lustig bild på älskade :D


Stålhättaskor


Folk överskattar effekten av stålhättan på skorna. Jag menar, är det verkligen värt att gå och frysa på vintern, svettas på sommaren och bära upp de tunga och klumpiga skorna? När man kanske inte ens blir trampad på de få kvadratcentimeter som stålhättan skyddar... För blir man trampad på hälen eller mitt på foten spelar det ju ingen roll om man har stålhätta. I skolan måste vi ju ha det på oss i stallet, men de skor vi har fått från skolan är så hala att man lätt halkar och kan bli trampad någon annan stans istället.Fler bilder


För att få Scarlett att ha öronen framåt kastar man en liten sten lite franför henne och sen får man vara snabb med kameran hehe ;)Aj aj

Nyss kom jag hem från stallet efter att ha gått en promenad med en väldigt otacksam ponny. Han var jättejobbig och ville inte gå alls, bara hoppa runt och stegra. Så då gick jag in i ridhuset, det gick väl lite bättre, men han var fortfarande superpigg och fortsatte kaxa sig. Det var sista gången jag bara använde grimma och grimskaft, innan han är igångsatt. Så när vi kom in, helt genomblöta och sura båda två, var det en av oss som haltade och det var tack och lov inte Boris.

Sååå Boris-minen när han ska äta gräs, springa och stegra samtidigt...

Jessica skulle försöka hinna titta på honom idag, hoppas han är bra nu =)


Bilderna på Emma och Märta

Nu har jag fått tag i bilderna och lyckats få dem till min dator också, här kommer de!

Hinner inte med fler, nu ska jag till Boris och gå lite ;) Men när jag kommer hem kanske ni får se bilderna från min kamera =)


Dagens ridpass - Marco

Det var väldigt... speciellt att rida på Marco. Han var spänd och stel överallt i början, men efter en ganska lång stund skrittjobbande slappnade han av lite och i slutet började han komma i form, i skritt och trav. Jag jobbade inte så mycket i galopp med tanke på att han blev så trött bara av skritten. Så fort han började jobba blev det jobbigt och gick i slow motion, om man inte drev på massor.

Det var roligt att prova en ny häst, men man får jobba ihjäl sig ;)

Ikväll ska jag på femtioårsfest hos hon som vi ska vakta hästarna åt. Kul, jag älskar att ha klänning på mig =)Nyttigt

Även om det inte är så kul tror jag att det är nyttigt för Boris och mig att ta en paus i ridningen. Också nyttigt för mig att rida en annan häst, så att man inte fastnar i att rida på ett speciellt sätt bara för att det inte går att göra som man ska. Då menar jag att till exempel sitta och spänna sig för att om man slappnar av slutar hästen att lyssna. Sånna fel är lättare att träna bort om man sitter på en annan häst och börjar om från början.

Jag hoppas att det bara är som jag inbillar mig, men jag tycker att Boris tappar muskler mer och mer för varje dag jag ser honom. Han som började bli så fin. Mest av allt vill jag att han ska bli helt frisk så att han slipper stå i stallet och bli stressad för att han inte kan röra på sig när han själv vill. Och helst få bort vargtänderna också.


Sova ute?

För mig har det alltid varit en självklarhet att så länge vädret tillåter ska hästarna slippa stå inne i stallet på natten. Men det är ju inte alla som gör det, och jag kan inte förstå varför. Om det inte är så att man inte har tillräckligt med hagar, en fånghäst eller en riktigt fet häst. För det är mer naturligt för hästarna att kunna gå omkring som de vill litegrann och lära sig att lyfta på benen, det blir lite gratis klättring om man har en kuperad hage. Man märker också att hästarna blir lugnare och mer stabila i huvudet. En annan fördel är att hästarna får vara med varandra mycket mer än när de står på stall.

I och för sig blir hästarna lite tröttare, men är det inte värt det då? De mår ju faktiskt bättre av att vara med sina vänner och småäta hela dagarna, än att bara kunna se kompisarna genom boxgaller och få gammalt hösilage tre gånger om dagen.

Hästar behöver också lov, och åtminstone en eller ett par veckor borde alla få gå på sommarbete, utan att arbeta (skritta lite räknas inte), tycker jag. Vad tycker ni?


Vad tycker ni?

Själv är jag inte riktigt nöjd med headern, men jag lyckas inte med något bättre så det får duga =)

Vad tycker ni?


Hjälp!!

Nu har jag ju en väldigt fin header och design, men den är lite vintrig och det är så gamla bilder på den... Jag har gjort en ny, grön med bilder från dressyrtävlingen. Men, problemet är att den blir jätteliten och hamnar högst upp i vänstra hörnet. Vad gör man åt det, någon som vet??

Dagens planer

Snart går jag och Emma mot bussen och åker till stallet. Boris ska borstas och sen gå på promenad. Om det blir finare väder senare ska vi även ducha Felize och Ginger som är vääääldigt smutsiga och inte ryktade på länge eftersom de inte har några hyrare. Jag antar att jag får åka hem efter det och ha tråkigt...

Mysig bild från i vintras, en av de få om finns på den här datorn...

Emma har förresten skaffat en blogg hon också =) Emmamariaelisabethkarlsson

Glassboden

Glassboden ska städas i ordning ordentligt nu inför säsongen, så jag och Emma ska åka dit och fixa det snart =) Kanske bada lite också...?

Visste ni att det ska bli månförmörkelse typ kl 22 ikväll? Jag och Emma ska fira med att gå ut och sjunga ica-kompispris låten hahaha =D Och så ska vi baka kladdkakemuffins med choklad på, och färga håret på mig, gissa vilken färg? Och så ska vi fixa namskyltar önska oss lucka till!!

Dagens ridpass - Scarlett

Jag jobbade vidare på samma som igår, mer galopp och skänkelvikningar alltså. Scarlett var jätteduktig även idag, men var lite tröttare än igår. Hon är fint utbildad men tycker lite för mycket om att äta gräs och lata sig i hagen...

Diamond rev ner två staket idag som jag och Emma fick laga. Suck. Boris fick också komma ut och gå idag också, då blev han gald! Han hade fått sällskap i stallet av Marco, så han var inte lika stressad av att vara i stallet som han brukar. Bara så att ni vet: jag ska inte ha bettet till att dra Boris i munnen. Det är bara att han utnyttjar när jag inte har bettet på honom. Han struntar mer eller mindre i mig, och jag får en känsla av att det skulle leda till att han springer runt runt. De är ju inte bra. När Jessica får tag i tandläkaren ska jag se om det blir att köpa ett hackamore. =)

Dagens ridpass - Scarlett O'Hara

Scarlett är minsann också en riktigt trevlig häst. Det kändes jättebra att sitta på henne, trots att hon är bra mycket bredare än vad jag för tillfället var van vid. Även med henne tränade jag skänkelvikning, fast i trav, och lite galopparbete. Hon går väldigt lågt i formen och i galoppen jobbade jag med att sätta henne lite tillbaka. Hon var sammarbetsvillig, men orkade inte riktigt hela vägen och saktade av till trav flera gånger innan det gick helt bra. Jag ska rida lite på Scarlett imorgon också, sen hoppas jag att Boris kan sättas igång, men frågan är hur kul det är att rida på en extremt pigg Boris utan bett... Kanske ska jag rida Marco om jag har tur också =)

Boris på promenad

Idag fick Boris äntligen komma ut och gå. Han haltade inte i skritten nu, jag hoppas att han är bra i benet. Vi "promenerade" i tjugo minuter ungefär, blandat med lite betande. Ponnyn var väldigt pigg och stegrade sig flera gånger, fy fy fy. Men han är ju så söt. Det tyckte Diamond också, han är mycket mer intresserad när Boris går förbi hagen än när Magic eller Scarlett gör det...


Gott


Morr på blogg.se

Nu kan jag inte se mina halvfärdiga inlägg som är sparade i utkast och måste alltså skriva om dem. Jag blir så irriterad, ett av dem var faktiskt långt och genomtänkt. Kan det inte bara funka någon gång?

Aja, nu drar jag mot stallet för att se efter hur det är med lilla Båris ;)

Sommarplaner

Sommaren blir inte långtråkig för mig kan jag lova! Juni blir väl lite slappt, mest hästpyssel och inte så mycket ansträngande saker. Men i juli drar Edas ridläger igång och då blir det jobb i tre och en halv vecka, plus att jag ska på mitt eget läger, första veckan i augusti. I juli ska jag också hinna med att jobba i glassboden vid badet, 10 dagar eller vad det blir (bland annat midsommar). Jag blev erbjuden jobb som simlärare, eller hjälp till den riktiga simläraren då, men det blir lite för mycket då, jag hinner tyvärr inte. Det hade varit kul.

Dessutom ska jag, mamma och min syster vakta hästar åt en släkting som har två storhästar. De ska gå i hagen precis bakom vårt hus, det kan inte finnas något härligare än att kunna titta ut genom fönstret och se hästar. Jo, förresten. Om det var mina hästar, eller ännu bättre, min Boris som gick där. Den ena som heter Herman är en nordsvensk travare, och den andra, Daphne, är en unghäst som ska bli westernhäst när hon växer upp. Vi måste bara kolla igenom hagen och provrida dem så är det klart sen =)

Sommar ♥

Inget sommarlov utan skolavslutning...

Nu har jag varit på skolavslutning för att få den där sommarlovskänslan. Min lillebrors var det, han går i fyran. Jättegulligt! Min gamla skola... Längtar nästan tillbaka till tiden då man var sex år och tyckte att det var jättetufft att få sina första läxor.

Nu känns det som sommarlov på riktigt!

Dagens ridpass - Magic

Trots att Magic är en väldigt fin och härlig häst är hon inte riktigt något för mig, men med Emma passar hon superbra. Det var ändå härligt att få rida någon annan. En kortsida var extremt läskig, det tog flera varv på volten åt båda håll innan hon började inse att man faktiskt inte behöver kasta sig åt sidan bara för att... Men när hon slappnade av är hon en ängel och gör allt. Skönt att allt bara funkar ibland, önskar bara att det kunde bli så med Boris också.

På order av Emma blev det skänkelvikningar och galoppfattningar. Galoppen blev superfin, fattningarna och avsaktningarna på rätt ställen och inte springiga alls. Skänkelvikning går bra undan vänster, men det låser sig lite i ponnyns huvud när man ska gå åt andra hållet...


Internet

Mitt internet har varit trasigt, och som ni förstår blir det väääldigt svårt att blogga då ;) Dessutom har blixten slagit ner i den datorn där alla mina bilder på Boris finns, morr morr morr... Nu fungerar internet igen, men det blir inga nya bilder på ett tag.

Det har hänt en hel del de senaste dagarna, bland annat har Boris blivit halt i ett framben. Så nu får stackaren stå inne och vila sig medan de andra hästarna blir allt fetare i hagen. Han har fått beta några minuter varje dag i grimskaft och han blir mer och mer stallmodig och otålig på att gå ut och springa i hagen...

Jag har då varit hästlös och fått bli fotograf åt Emma och Märta istället. Så fort jag kan få in bilderna i datorn kommer de visas här =) Två dagar har jag ridit lite på Magic när Emma inte kunde, och hoppas kunna rida något pass på Scarlett när Märta är borta.

Bettlöst

Skrittade lite barbacka i paddocken bara för att känna hur det kändes, och för att det är så varmt! Tänk om vi hade en massa träd runt paddocken så man kunde få skugga... Det hade varit fint det.

Det var väldigt annorlunda att rida utan bett, det kändes som att jag inte fick någon reaktion när jag tog i tygeln så mycket som jag brukar. Skulle vara intressant att rida ett helt dressyrpass i det, men jag tror faktiskt inte att det skulle vara jättelyckat ;)


Tja

Snart åker jag mot stallet och Boris, mer uppdatering kommer sen ;)

Har i alla fall haft en välbehövlig sovmorgon idag! Hoppas Boris är glad idag, och att han inte har ont...


Lilla ponnyn

Idag gick det inte alls att rida. Trots att temperaturen var ganska lagom då på morgonen och jag red på lilla fältet, då han brukar vara glad... Hade tänkt att träna galoppfattningar och avsaktningar eftersom det var det vi fick mest avdrag på på tävlingen, men det blev ingen galopp eftersom vi inte kom så långt. Boris var inte tjurig eller kaxig, han lyssnade jättebra på säte och skänkel, men inte alls när jag tog i tygeln. Då körde han upp huvudet och släppte. Hela ridpasset gick åt till att försöka ställa, speciellt åt vänster (som brukar vara det lättare varvet). Tror det blev typ 5 steg under hela passet som gick hyfsat.


Jag har länge trott att det är något med bettet eller munnen som inte är som det ska, men har inte hittat några skarpa kanter på bettet (tredelat och lagom långt) eller lyckats öppna munnen på han för att kolla efter vargtänder. Idag lyckades jag med Emmas hjälp titta på tänderna och tror att jag såg en vargtand, men är inte helt 100 på det. Jag ska be Jessica kolla, hon trodde också att det kunde vara så.

Hoppas att jag kan rida på bettlöst ett tag tills vi får tag i en tandläkare, om det nu är det som är felet. Jag vill ju inte att han ska ha ont, eller att han ska bli för fet. ♥

Fixar lite

Grejar lite med en ny header och en ny design! Den gamla är väldigt fin, men lite vintrig, tycker ni inte?

Nya bilder och nya färger blir det, grönt är väldigt fint, fastän så många har det nu... =)

Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter några härliga dagar utan föräldrar och syskon =)

Men måsta säga att det är väldigt skönt att vara hemma igen också. Idag gjorde vi klart det sista på hagen, nu behöver vi bara sätta på strömmen och flytta över hästarna... Kanske vi ska tälta så vi håller koll på dem första natten?

Jag har gjort ett preliminärt schema för nästa vecka också, som ser ut såhär:

Måndag - vila
Tisdag - barbacka
Onsdag - bommar och cavaletti
Torsdag - uteritt
Fredag - vila
Lördag - dressyr/uteritt
Söndag - dressyr/uteritt

Om det blir någon vidare dressyr eller några cavaletti beror på Boris tillstånd i veckan, ska skriva ett inlägg om det snart.

Massor idéer

Har många idéer på smarta inlägg som jag ska skriva när jag får tid - och tillgång till de andra datorerna där jag har bilder som bara måste vara med. Suck. Aja snart kommer jag hem och då får ni både nya och gamla bilder! Ett blogginlägg blir så tråkigt utan bilder, jag själv orkar knappt läsa om det bara är en massa text, speciellt utan styckesindelningar också...


Storstädning av stallet

Blir nog också jobbigt, men förhoppningsvis blir det fint också, en välbehövlig fixardag... Allt ser mer eller mindre kaos ut =)


ålstek :)

chaaa chaa bloggen Emmaboiii här O_o

jag tänkte presentera mig lite kort, måste bara sätta på en låt på spotify....brb! det blev lipstick om någon ville skriva upp det i sin Icare.

nej nu ska jag komma till sak. jag heter som sagt Emma Karlsson och jag är typ 3:dje coolast i världen. jag har bränt mig som fan på ryggen så jag ser ut som en tomat. doktigchey. jag har storlek 37-38 i skor och jag gillar inte ormar. jag är en riktig player, jag är gift med Maja, Jennifer och Ylva. men jag ser inte det som något problem så om det är någon snygging som läser detta så adda: emma_gurkis@hotmail.com (A). 

jag måste varna er, om ni har lagt bananer i kylskåpet och det sprängs, då ska ni kanske ta ut bananerna från kylskåpet...

jag är ledaren för intresseklubben, så nu vet alla.

jag saknar hyfs och kan vara liite busig ibland. jag kan exakt HELA kompispris låten så om nån vill ha sånglektioner så säg till ;) ålstek är äckligt gott, prova!!

det här är en bild på en marulk o jag har ingen aning om varför jag tog just den bilden...


aa det va typ det jag ville säga puzzelipuzzz <3


Hej

Liten kort sammanfattning av vad som har hänt =)

Vi har satt staket runt nästan hela Edaön och städat undan en massa äckliga taggbuskar som var ivägen för staketet. Sen red vi ut i skogen på en lugn tur som belöning. Idag blev det dressyr i paddocken, men Boris var så trött och lat så han ville inte jobba. I och för sig var det ganska varmt men han kunde väl ha ansträngt sig lite mer...

Vi fixade också iordning Gingers sadel och träns, men sen rymde Diamond som äntligen hade fått gå ut i en stor hage. Såklart rev han ner staketet så att vi fick laga det också! Sen låg vi och stekte lite så nu ärvi alla tre små tomater hihi. Badade också första gången i år!! Imorgon är det städdag, och sen rider vi nog ut också.

P.S bara så ni vet kommer en viss Emma Karlsson att gästblogga snart så bli inte rädda! ;)

Hm


Funderar starkt på att köpa ett sånt här schabrak i dressyr, men jag vill ogärna handla från Hööks... Det är så tråkigt, för alla andra har likadana grejer och det är inte världens bästa kvalite heller. O det syns att det kommer ifrån Hööks =P

Färgen kanske blir lite dålig till Boris, eller så blir det perfekt. Hm.

Torsdag och staketdag

Idag ska jag sätta staket med stallflickorna på Eda, vi ska göra en ny hage på Edaön. Det kan behövas, eftersom de andra sommarhagarna är tänkta efter mindre antal hästar än vi har nu. Jobbigt att fixa med kanske, men vi får hoppas att det blir värt det! =)

Sen blir det förhoppningsvis en uteritt eller lite dressyr.

@ Märtas

Ska sova hos Märta nu från idag till söndag, så vi får se hur uppdaterad bloggen blir ;) Några tidsinställda kommer upp snart i alla fall. Det kommer i alla fall bli väldigt mysigt att bo flera dagar med Märta och Emma!

Sista skoldagen!!

SÅ himla härligt!! Äntligen är skolan över och sista inlämningsuppgiften inlämnad - i tid. Nu blire brännboll med klassen på eftermiddagen, sen åka till stallet och min ponny så vi kan fira att sommarlovet har börjat.

Skadeglädje till alla som slutar senare än vi hehe =D

Sommarlovsbild

RSS 2.0